• Økologisk
Elmelund Peru 70% Mørk Chokolade - 200 gram

Peru 70% Mørk Chokolade - 200 gram

En ægte mørk kvalitetschokolade formet i små chokoladeknapper. Chokoladen kommer fra Peru og har dejlig kraftig smag, med frugtige noter og uden nogle bitterhed. Peru 70% Mørk Chokolade er perfekt som smeltechokolade. Læs hvordan du bedst tempererer chokoladen og hvor chokoladen mere præcist kommer fra, længere nede på siden. 

Beskrivelse

Med Peru 70% Mørk Chokolade, får du skønne knapper af kraftig mørk chokolade fra danske Elmelund Chocolatier. Den mørke chokolade er lavet på råvarer af højeste kvalitet, og har skønne frugtige noter og ingen bitterhed i smagen.

De økologiske kakaobønner som chokoladen er lavet på, er Chuncho (Trinitario) bønner, som kommer fra Cusco-regionen i Peru - centrum for det tidligere Inkarige. Perus fugtige klima og høje varme er ideel til dyrkning af kakaobønner, derfor kaldes Peru også i flere kræse for "Kakaoens Mekka" - Her dyrkes nemlig noget af verdens fineste kakao, hvilke du også kan smages i disse fantastiske smagsfulde chokoladeknapper.

Peru 70% Mørk Chokolade er en rigtig god smeltechokolade, og du kan bruge den til mange lækre retter i det søde køkken - brug den til dine desserter, kager, konfekt, flødeboller mm. 

Temperering af Peru 70% Mørk Chokolade:

Først smelter du 2/3 af chokoladen i enten mikroovnen eller i et vandbad, til chokoladen når en temperatur på 50 °C. Derefter hakker du den sidste 1/3 i små stykker og rør sammen med den smeltede chokolade. Du skal rører indtil temperaturen er bragt ned til en arbejdstemperatur på cirka 32°C. Denne temperatur kan vedligeholdes ved forsigtig opvarmning af chokoladen. 

 

Om Peru og deres kooperativer

De peruvianske kakaofarmere er gået sammen i kooperativer, hvor økologi og bæredygtig kakaodyrkning står på menuen. Her er farmerne specialister der løbende uddanner sig i planteavl, fermentering, tørring og kvalitetskontrol. De leverandører der forhandler dette fantastiske chokolade, her i blandt Elmelund Chocolatier, sikrer sig kooperativerne gode arbejdsvilkår og retfærdige priser samt forskellige programmer med skolepligt for børnene og projekter der støtter kvinderne i samfundet.

For at forfine smagen og for at kakaoplanterne opnår et bedre sygdoms-forsvar, krydspoder Peruvianerne planterne. Chuncho, som er de bønner denne chokolade er lavet på, er en variation af Trinitario-kakaobønner. Denne eksklusive kakaovariant, som Peru 70% Mørk Chokolade er lavet på, kombineret med den lokale ekspertise indenfor fermentering, er resultatet af en utrolig velkomponeret chokolade med de skønneste frugtig undertoner.

 

Indhold: 200 gram

Ingredienser: Kakaomasse*, rørsukker*, kakaosmør*.
* = Økologisk. Mindst 70% kakao i chokoladen.
Kan indeholde spor af: mandler, hasselnødder, mælk og soja

Næringsindhold pr 100g:
Energi: 2401 KJ / 579 Kcal
Fedt: 42 g
Heraf mættede fedtsyrer: 26 g
Kulhydrat: 36 g
Heraf sukkerarter: 30 g
Protein: 7 g
Salt: 0 g
Kostfibre: 12g

Produktoplysninger

Vægt
200 gram
Økologisk
Ja
Fairtrade
Nej

Kunder, der købte denne vare, købte også

Bedømmelse Anmeldelser (0)