Alle varer fra brand ABK6

ABK6 - prisvindende cognac af høj kvalitet

Vi er mange, der har svært ved at modstå et smukt cognacglas med ravgyldne dråber af dejlig, krydret og måske endda lun kvalitets-cognac sammen med en rigtig god kop kaffe efter maden - eller sammen med dessert eller især til et udvalg af gode oste. Har du det på sammen måde? Så er du kommet til det helt rette sted, for her finder du helt fantastisk ABK6 kvalitets-cognac fra det franske destilleri Domaines Francis Abécassis. Du kan vælge imellem to virkelig smagsrige og elegante cognac’er, som begge er præmierede for skøn smag og meget høj kvalitet - læs mere nedenfor.

Læs mindre

Lidt kort om cognac generelt

Cognac er fransk brændevin fra området Cognac i det vestlige Frankrig. Mange er ikke klar over, at cognac faktisk er fremstillet af syrlig hvidvin - almindeligvis af druen Ugni Blanc - der destilleres og efterfølgende lagres i kortere eller længere tid på gode egetræsfade. Når kældermesteren vurderer, at destillatet ikke kan udvikle sig yderligere, blandes det - i mange tilfælde - med andre destillater, indtil man opnår netop dén smag og fylde, som man ønsker til den aktuelle cognac. Herefter lagres cognac’en atter i mindst 6 måneder og fyldes derefter på flasker.

Kvaliteten på cognac måles først og fremmest på, hvor længe den har været lagret på træfadene. Her bruger man almindeligvis følgende hoved-grupperinger:

  • V.S. står for “Very Superior”, og her er tale om trestjernet cognac, der har været lagret på egetræsfade i minimum 2 år.

  • V.S.O.P. står for “Very Superior Old Pale”. Indimellem kalder man i stedet denne cognac for en “Cognac Reserve”. Her er tale om en cognac, der har været lagret i minimum 4 år på træfade, inden den er fyldt på flaske.

  • X.O. står for “Extra Old” og bruges alene om cognac, som har modnet i egetræsfade i  minimum 10 år. Indimellem anvendes i stedet betegnelsen “Cognac Napoleon” eller “Cognac Old Reserve”.

Der findes en del forskellige yderligere klassificeringsgrupper, som kan placere de enkelte cognac’er mere præcist mellem de tre hovedgrupper. 

 

Virksomheden Domaines Francis Abécassis

Bag brandet ABK6 finder man en spændende fransk familievirksomhed, Domaines Francis Abécassis, der er er drevet af netop Francis Abécassis og hans datter Elodie. På omtrent 220 hektar vinmarker i Cognac-distriktet i det vestlige Frankrig huserer virksomheden som en af de allerstørste uafhængige producenter af ægte såkaldt “single estate cognac” - altså cognac lavet på druer, der alle kommer fra samme specifikke ejendom, hvor producenten selv håndterer dyrkningen og forarbejdningen af druerne - og dermed også kvaliteten på det endelige slutprodukt.

 

Brandet ABK6

ABK6-brandet omfatter en serie cognac’er, der alle er fremstillet af druer af topkvalitet. Her er tale om fyldig og stærkt aromatisk cognac med noter af kandiseret frugt, æbler og krydderier. Det er moderne cognac’er af meget høj og kompromisløs kvalitet, der i øvrigt fremstilles med stor respekt for traditionerne.

Hos NORU kan du erhverve dig to forskellige af de fantastiske ABK6 cognac’er:

V.S. Pure SingleZIRDzKhUoIN7kK_ioMw5LP6V466dIgWNBG93FGis_taSJLcnUVpXo-gzpl1uTlZSnb1q6Xlkpnqvyk1EArL0cIMs7tK7tok8LDJNgyYvOpMZkXiSnKKH5bzou8buwx9VH-ks9FZV

Denne spændende, super elegante og prisvindende cognac er som alle ABK6 cognac’er fremstillet af kvalitets-druer fra egne marker, er destilleret to gange, og er derefter lagret på træfad i minimum 2 år. Cognac’en har en flot gylden farve og dufter og har smagsnoter af vanilie, frugt, blomster og honning. V.S. Pure Single har i øvrigt vundet adskillige priser - senest en guldmedalje for “Best VS” ved World Cognac Awards i 2019. En elegant og smagsrig cognac, der er som fundet til prisen.

X.O. Family Reserve

En luksuriøs og elegant cognac med en lang aromatisk styrke med smagsnoter af valnød, hasselnød, cedertræ og kandiseret frugt. Den smukke cognac har været lagret på træfade i minimum 10 år og har en fantastisk ravgylden farve og en skøn duft af krydderier, frugt og sågar af lakrids. Her er tale om en virkelig lækker mørk cognac, som kilder både næse og smagsløg, og som V.S. Pure Single har også denne delikate cognac trukket prestigefulde priser hjem til Domaines Francis Abécassis - blandt andet en “Gold Quality Award” ved International Wine and Spirit Competition i 2015.

 

Husk i øvrigt...

...at cognac ikke vinder på smag og kvalitet ved at lagres på flaske. Det betyder først og fremmest, at det ikke giver megen mening at gemme sin gode cognac i håb om, at den med tiden bliver endnu bedre. Når cognac’en først er taget væk fra træfadet og puttet på flaske, bliver den ikke endnu bedre med tiden. Så gem kun de gyldne dråber, hvis du simpelthen ikke nænner at drikke dem for hurtigt, men derimod gerne vil spare på dem.

 

Derfor skal du købe dine varer hos NORU

Vi går op i god kvalitet, bæredygtighed og ikke mindst i økologi. Når du køber dine varer hos os, er du sikret rigtig gode fragtmuligheder, mulighed for selv at hente dine varer ved vores lager, gratis levering ved køb over et vist beløb og endda også mulighed for levering få timer senere, hvis du bestiller inden et bestemt klokkeslet og vælger levering med Burd Delivery. 

Når du bestiller dine varer hos NORU, kan du betale med almindelige betalingskort - blandt andet Dankort, VISA/Dankort, VISA, Visa Electron, Mastercard og Mastercard Debit - ligesom du også kan betale med MobilePay og ViaBill. Når du betaler med kort, bliver beløbet reserveret ved bestillingen, men pengene bliver naturligvis først trukket, når pakken afsendes fra vores lager.

 

Levering

Vi gør vores allerbedste for, at dine varer når så hurtigt frem, som overhovedet muligt! Det betyder blandt andet, at hvis du foretager bestillingen inden kl. 16, sender vi den afsted samme dag! Bestiller du på en hverdag inden kl. 15.30, kan du - hvis det skal gå super hurtigt, og hvis leveringsadressen ligger inden for bestemte postnumre - vælge levering med Burd Delivery, der mod et fragtgebyr leverer varerne samme aften mellem kl. 18 og 21.30! Læs meget mere om levering med Burd Delivery, Bring Pakkeshop, PostNord Pakkeshop, PostNord Omdeling etc. her.

Er du i tvivl om noget, er du altid meget velkommen til at ringe til vores kundeservice på tlf.: 42421115.

 

Afhentning af dine varer i Søborg

Opholder du dig i nærheden af NORUs lager på Tobaksvejen i Søborg, kan du vælge selv at afhente dine bestilte varer - og det er naturligvis gratis! Vælger du dette, modtager du en E-mail, så snart ordren er behandlet, og varerne er klar til afhentning. Vi har dog almindeligvis temmelig travlt, så vi vil bede dig ringe til os på 42421115 for at træffe aftale om afhentningstidspunkt (almindeligvis mellem kl. 9 og 16), så vi er helt sikre på at kunne tage godt imod dig, når du kommer efter din bestilling!

Læs mere
Viser 1 - 4 af 4 varer
Viser 1 - 4 af 4 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder