Find de skønneste produkter fra UASHMAMA her

I min lille familie er man også begyndt at gå ture! Min mand går ca. hver anden dag en et par timer lang tur i Dyrehaven, som ligger lige for enden af vejen. Og sønnike tager et par gange ugentlig en mega-lang tur på mellem 3 og 5 timer om aftenen, hvor han bare går og går og holder lange pauser på en trappesten, en bænk eller en træstup undervejs. Og...hm...mig? Jeg leger også med tanken! Sagen er dog den, at jeg ikke alene er udfordret på mine lunger, og derfor egentlig ikke finder det ret behageligt at bevæge mig overhovedet, men jeg har også problemer med knæ og ryg, og derfor kan jeg faktisk kun gå få skridt uden at få ondt. Men altså…...jeg forsøger lige nu med diverse øvelser at træne ryg og ikke mindst knæ op til at kunne gå i første omgang bare et par hundrede meter, da det jo er påstanden, at det er ualmindeligt sundt at gå. Og faktisk elsker jeg også at gå, hvis ellers udstyret - et gå-klart knæ, den søde hund, termoflasken, tebrevene og jakken med de store lommer til gå-slik, mobiltelefon og ekstra fornødenheder er i hus!

Hvad skal der til?

Altså der er jo det smarte med gåture, at du jo bare kan tage dine gode sko og en god sweater på - og så er du (i princippet) klar til at gå. Men vil du gerne have, at det skal blive en vane at gå tur, så kan det godt betale sig at søge at sikre, at det bliver så behageligt og hyggeligt, at det ikke fremover er noget, du skal tage sig sammen til. Og her kommer udstyret ind!

Skoene

Først og fremmest, så bør du sikre dig, at dine sko - eller støvler - er gode at gå i! Det nytter ikke med fine damesko - det gør det altså ikke (siger erfaringen mig). Og det nytter heller ikke med et par billige gummisko uden ordentlig indbygget støtte. Der skal gode sko til.

Personligt foretrækker jeg gode støvler eller sneakers med seriøs ankelstøtte. Især til min søn, som har en “svag ankel”, efter at have brækket den flere gange på en af de dér havetrampoliner.

Hunden

Nej, den er ikke et must! Men altså...hvis du har det sådan, at du finder det dræbende kedeligt at gå uden andet formål end at få motion og frisk luft - altså hvis lysten ikke rigtig er til stede - så prøv med en hund! Sådan nogle har det jo med ikke alene at skulle luftes - de skal også have motion. Og når du vælger at vende det her med gåture på hovedet og siger til dig selv, at du er nødt til det, fordi vovsen ellers ikke får nok motion, så går det bare ligesom lidt lettere med at få vandreskoene på og komme ud af døren. Sådan har det i hvert fald altid tidligere været for mig (dengang jeg gik ture uden at få ondt her og der). Men lad være med at anskaffe dig en hund alene af den årsag - det holder ikke i længden, hvis du i virkeligheden ikke ønsker dig en firbenet ven i dagligdagen! Lån i stedet naboens eller gode venners hund. Det er de færreste, der ikke tager imod tilbuddet om ekstra hundeluftning! Det er rent win-win-win for både hundeejer, hund og dig selv.

Det dér til at holde de medbragte fornødenheder

Går du i længere end en halv times tid, så husk at iføre dig en praktisk jakke med store lommer - eller en lille rygsæk - så du kan have diverse med dig på turen. Du har ikke alene brug for plads til nøgler, pung, mobiltelefon og evt. ørebøffer. Du skal også have plads til en god drikkedunk eller termoflaske, et godt tebrev (eller to) eller instant kaffe sticks, lidt gå-snacks og måske ligefrem en hurtig sandwich til hyggepausen i skoven. Så en tynd jakke med store lommer eller en lille rygsæk er genial til formålet.

Beklædning

Selvfølgelig skal du i det hele taget sørge for på din gåtur at have tøj på, som egner sig dertil. Det skal gerne være varmt/koldt nok til, at du hverken går og fryser eller sveder voldsomt. Det må også meget gerne være svedtransporterende, så du ikke bliver våd og kold efter at have svedt. Og det skal helst ikke snære nogen steder overhovedet.

Derudover er der jo (også) frit valg - du behøver ikke at klæde dig i sportstøj, fancy udendørsbeklædning af den slags man ser i ugebladene, eller i noget som helst andet end du finder rart og praktisk! Hvis du har et par behagelige bukser - f.eks. med elastik i linningen (stram nok til at du ikke taber bukserne, mens du går) - er det genialt. PullOn-pants, gamacher eller joggingbukser vil de fleste have det rart i, men selvfølgelig kan du også bare gå i dine almindelige jeans, hvis du foretrækker det.

En god bomulds t-shirt og en varm fleecetrøje over er også genialt. Et tykt halstørklæde, hue og vanter, hvis det er vinter. Og måske en anorak? En anorak kan godt være besværlig at få af og på, men når den først er på, er den super praktisk. Og så fylder den ikke meget, hvis du får det så varmt, at du har brug for at tage jakken af. Bind den om livet - det er let og praktisk. I øvrigt fås anorakker i mange udformninger, og man kan sågar finde vinteranorakker med fantastisk pelsforing, store hætter og med en kæmpe lomme på maven til diverse fornødenheder. Overvej det.

Drikkevarerne

Går du i længere tid, skal du selvfølgelig have drikkevarer med. Det er vigtigt. Og så er det i det hele taget rart, at have noget at slukke tørsten med og - hvis det er iskoldt udenfor - noget at varme dig på, når der holdes pause undervejs.

Her i familien er vores super lækre Travel Tumbler termokrus fra Kinto uhyre populære på gå-turene. Både til vand, der gerne skal kunne holde sig koldt, og til varm kakao, som især sønnike ynder at medbringe på sine lange aftenture, når det er iskoldt udenfor. De er geniale - også til varmt nykogt vand til at lave te eller kaffe af på turen. Og så passer de i øvrigt også i bilens kopholder, når vi gerne vil have kaffe med på køreturene. Hos os har vi to af disse termoflasker, men der er brug for i hvert fald en mere, så vi har en hver. Jeg kunne godt tænke mig også at prøve en af NORU's andre geniale termoflasker - f.eks. en lækker Keep Cool (helst i perfekt lyserød) fra Stelton eller måske den eksklusive Collar vand- eller termoflaske fra samme firma.

Kan du godt lide en kop varm kaffe eller te i din hvilepause, kan du hos NORU få både tebreve med alverdens forskellige teer og super smarte Instant Sticks med kaffe fra KAV. De fylder ingenting, og de giver dig en kop kvalitets-te eller -kaffe, når du tager en pause på gåturen. Men husk også at medbringe varmt vand i din termoflaske - ellers bliver kaffen eller teen en ret tør fornøjelse...

De dér gå-snacks

Jeg skal hilse fra George (min mand) og sige, at det lige nu er super hipt at medbringe ikke alene drikkevarer, men også kiks, kager, sandwiches, madpakker og slik af den gode slags på gåturene! I skoven møder han nemlig konstant masser af skovvandrere, der alene eller i bittesmå grupper sidder på væltede træstammer, bænke og træstubbe og hygger sig med mad og drikke. Han oplever, at mange tilsyneladende kombinerer de lange gåture med mini-skovture! Smart! For på denne måde bliver motionsturen samtidig noget gevaldig hyggeligt, og holder man en god pause undervejs og får tanket op med væske, lidt i maven og noget sødt, så får man fornyet energi til resten af turen. Og spise og drikke skal man jo alligevel - uanset om man er ude at vandre eller sidder og hygger sig hjemme i sofaen. Så hvorfor ikke kombinere dette, så gåturen bare bliver ekstra rar?

Uanset om du ligefrem vil holde en mini-skovtur eller ej, så har du brug for sukker, når du går langt. Ellers går du let sukkerkold. Og ja, du kan sagtens blot medbringe en banan eller et æble, men…...lidt chokolade eller andet super-sukkerholdigt er heller ikke at foragte. Der er jo ingen, der siger, at du ligefrem skal medbringe et kilo af slagsen, og heller ingen der siger, at det skal være slik af dårlig kvalitet, der medbringes. Prøv f.eks. med lidt mørk chokolade - eller lys. Hos NORU kan du få nogle geniale små lommeæsker fra Simon Coll med netop små stykker kvalitetschokolade. De passer perfekt i lommen og indbyder til, at man blot tager et enkelt stykke chokolade eller to. Det samme gælder de dér flowpacks med verdens bedste vingummier fra Wally & Whiz og med fantastiske luksus-skumfiduser med god chokolade fra Baru. Alternativt kan du jo simpelthen stikke et par lækre indpakkede karameller i lommen, inden du går hjemmefra. Medbring i øvrigt også gerne lidt delikate nødder eller mandler på din gåtur. Dels er de (i visse tilfælde) direkte sunde, og dels giver de også et boost, når du vandrer. Og så kan du jo også altid alligevel medbringe den dér banan. Om ikke for andet, så af hensyn til samvittigheden. Der er dog ingen garanti for, at den bliver spist på turen...

Mobilen

Altså ja. Det er tilladt at medbringe sin mobil på gåturen. Har du det sådan, at du bare går bedre, hvis du hører musik, mens du går, er den jo genial (men pas på, hvis du går, hvor der er trafik). Du kan også have det sådan, at du gerne vil have klaret dine telefonsamtaler, mens du går. Eller måske du gerne vil tracke antal skridt, antal kilometer gået eller forbrændte kalorier, og hertil er mobilens forskellige sundheds- og motionsapps jo super smarte.

Man kan jo godt nok argumentere, at naturen i sig selv, fuglekvidder og skovens mange andre lyde burde være nok underholdning i sig selv, og at man ikke nødvendigvis behøver at tracke alt, hvad man gør, men det er trods alt bedre at komme afsted med fuld mobiludrustning og hørebøffer, end slet ikke at komme ud! Og nogen af os er bare ikke gode til det der med ikke at være online hele tiden - eller at skulle undvære musik. Så tag endelig mobilen med sammen med hele udstyret af ørebøffer og geniale gå-apps, hvis det er sådan, du har det!

De gåklare knæ

Tilpas din gåtur, til den form du er i. Det nytter ikke at begive sig ud på timelange vandreture, hvis du ikke har formen til det eller har skader. Start helst i det små og træn dig op til at kunne gå længere og længere uden at overbelaste kroppen.

Jeg selv har jo det dér dårlige knæ. Og ja, jeg ved det godt: Jeg burde gå til lægen og få det undersøgt. Men det er kommet til i Coronatidens inaktive isolation derhjemme, og jeg tror, at der er tale om vand i knæet, for jeg fandt på YouTube nogle øvelser til afhjælpning af dette, som en fysioterapeut havde lagt op, og som tilsyneladende virker. Lidt i hvert fald. Så nu er planen, at musklerne omkring knæet skal trænes op og væsken skal “pumpes ud” vha. af venepumpeøvelser og forsigtig cykling. Jeg håber, at jeg simpelthen bare kan gøre det, indtil knæet har det så godt, at jeg uden problemer kan gå igen. For det keder mig i dén grad at cykle - jeg vil meget hellere gå.

Har du også skader eller andre dårligdomme, som kan gøre det svært at gå tur, så vær endnu mere opmærksom på ikke at gå mere til eller gå i længere tid eller over længere afstande, end du reelt kan holde til. Nok må man gerne presse sig selv lidt, når man forsøger at komme i form, men det er en rigtig skidt idé at gå for meget til den, hvis man i forvejen har en eller flere skader. Tag evt. i stedet en langsom slentretur - det tæller også som motion, og når du først har fået en anelse gang i bentøjet, kan du langsomt træne dig op derfra.

De ømme ben

Ja, du får ømme ben efter at have gået langt. Især i starten, hvor du ikke er trænet op til de lange spadsereture. Men det gør ikke noget! For det er ikke hverken farligt eller tegn på, at noget er galt. Ikke med mindre at der rent faktisk er noget galt - altså at du har vredet om på anklen, er faldet over en gren, har fået en forstuvning, en fibersprængning eller lignende. Så skal du selvfølgelig ikke springe ud allerede næste dag igen, men holde dig i ro med benet oppe (og evt. lige give lægen et kald), indtil alt er i orden igen. Men almindelige ømme ben, som bare er et tegn på, at du har brugt muskler, som du ikke plejer at bruge i samme grad, er bare dét, der følger med. Vend den på hovedet og glæd dig over at blive mindet om, at du gik til den i går…..eller for et par dage siden. Du kan også forsøge dig med at varme musklerne op, inden du begiver dig ud på din vandring. Og med at lave strækøvelser, når du er kommet hjem. Googl nogle gode øvelser, og lær dig især at foretage de dér givende strækøvelser, som kan være lige netop dét, der gør, at du også kan komme ud at gå i morgen.

Rigtig god fornøjelse med de afstressende gåture, den friske luft og den gode motion!

Se hele smoke serien fra Broste Copenhagen her
Se alle de fine lanterner fra Broste Copenhagen
Få den ultimative guide til en god gåtur

I min lille familie er man også begyndt at gå ture! Min mand går ca. hver anden dag en et par timer lang tur i Dyrehaven, som ligger lige for enden af vejen. Og sønnike tager et par gange ugentlig en mega-lang tur på mellem 3 og 5 timer om aftenen, hvor han bare går og går og holder lange pauser på en trappesten, en bænk eller en træstup undervejs. Og...hm...mig? Jeg leger også med tanken! Sagen er dog den, at jeg ikke alene er udfordret på mine lunger, og derfor egentlig ikke finder det ret behageligt at bevæge mig overhovedet, men jeg har også problemer med knæ og ryg, og derfor kan jeg faktisk kun gå få skridt uden at få ondt. Men altså…...jeg forsøger lige nu med diverse øvelser at træne ryg og ikke mindst knæ op til at kunne gå i første omgang bare et par hundrede meter, da det jo er påstanden, at det er ualmindeligt sundt at gå. Og faktisk elsker jeg også at gå, hvis ellers udstyret - et gå-klart knæ, den søde hund, termoflasken, tebrevene og jakken med de store lommer til gå-slik, mobiltelefon og ekstra fornødenheder er i hus!

Hvad skal der til?

Altså der er jo det smarte med gåture, at du jo bare kan tage dine gode sko og en god sweater på - og så er du (i princippet) klar til at gå. Men vil du gerne have, at det skal blive en vane at gå tur, så kan det godt betale sig at søge at sikre, at det bliver så behageligt og hyggeligt, at det ikke fremover er noget, du skal tage sig sammen til. Og her kommer udstyret ind!

Skoene

Først og fremmest, så bør du sikre dig, at dine sko - eller støvler - er gode at gå i! Det nytter ikke med fine damesko - det gør det altså ikke (siger erfaringen mig). Og det nytter heller ikke med et par billige gummisko uden ordentlig indbygget støtte. Der skal gode sko til.

Personligt foretrækker jeg gode støvler eller sneakers med seriøs ankelstøtte. Især til min søn, som har en “svag ankel”, efter at have brækket den flere gange på en af de dér havetrampoliner.

Hunden

Nej, den er ikke et must! Men altså...hvis du har det sådan, at du finder det dræbende kedeligt at gå uden andet formål end at få motion og frisk luft - altså hvis lysten ikke rigtig er til stede - så prøv med en hund! Sådan nogle har det jo med ikke alene at skulle luftes - de skal også have motion. Og når du vælger at vende det her med gåture på hovedet og siger til dig selv, at du er nødt til det, fordi vovsen ellers ikke får nok motion, så går det bare ligesom lidt lettere med at få vandreskoene på og komme ud af døren. Sådan har det i hvert fald altid tidligere været for mig (dengang jeg gik ture uden at få ondt her og der). Men lad være med at anskaffe dig en hund alene af den årsag - det holder ikke i længden, hvis du i virkeligheden ikke ønsker dig en firbenet ven i dagligdagen! Lån i stedet naboens eller gode venners hund. Det er de færreste, der ikke tager imod tilbuddet om ekstra hundeluftning! Det er rent win-win-win for både hundeejer, hund og dig selv.

Det dér til at holde de medbragte fornødenheder

Går du i længere end en halv times tid, så husk at iføre dig en praktisk jakke med store lommer - eller en lille rygsæk - så du kan have diverse med dig på turen. Du har ikke alene brug for plads til nøgler, pung, mobiltelefon og evt. ørebøffer. Du skal også have plads til en god drikkedunk eller termoflaske, et godt tebrev (eller to) eller instant kaffe sticks, lidt gå-snacks og måske ligefrem en hurtig sandwich til hyggepausen i skoven. Så en tynd jakke med store lommer eller en lille rygsæk er genial til formålet.

Beklædning

Selvfølgelig skal du i det hele taget sørge for på din gåtur at have tøj på, som egner sig dertil. Det skal gerne være varmt/koldt nok til, at du hverken går og fryser eller sveder voldsomt. Det må også meget gerne være svedtransporterende, så du ikke bliver våd og kold efter at have svedt. Og det skal helst ikke snære nogen steder overhovedet.

Derudover er der jo (også) frit valg - du behøver ikke at klæde dig i sportstøj, fancy udendørsbeklædning af den slags man ser i ugebladene, eller i noget som helst andet end du finder rart og praktisk! Hvis du har et par behagelige bukser - f.eks. med elastik i linningen (stram nok til at du ikke taber bukserne, mens du går) - er det genialt. PullOn-pants, gamacher eller joggingbukser vil de fleste have det rart i, men selvfølgelig kan du også bare gå i dine almindelige jeans, hvis du foretrækker det.

En god bomulds t-shirt og en varm fleecetrøje over er også genialt. Et tykt halstørklæde, hue og vanter, hvis det er vinter. Og måske en anorak? En anorak kan godt være besværlig at få af og på, men når den først er på, er den super praktisk. Og så fylder den ikke meget, hvis du får det så varmt, at du har brug for at tage jakken af. Bind den om livet - det er let og praktisk. I øvrigt fås anorakker i mange udformninger, og man kan sågar finde vinteranorakker med fantastisk pelsforing, store hætter og med en kæmpe lomme på maven til diverse fornødenheder. Overvej det.

Drikkevarerne

Går du i længere tid, skal du selvfølgelig have drikkevarer med. Det er vigtigt. Og så er det i det hele taget rart, at have noget at slukke tørsten med og - hvis det er iskoldt udenfor - noget at varme dig på, når der holdes pause undervejs.

Her i familien er vores super lækre Travel Tumbler termokrus fra Kinto uhyre populære på gå-turene. Både til vand, der gerne skal kunne holde sig koldt, og til varm kakao, som især sønnike ynder at medbringe på sine lange aftenture, når det er iskoldt udenfor. De er geniale - også til varmt nykogt vand til at lave te eller kaffe af på turen. Og så passer de i øvrigt også i bilens kopholder, når vi gerne vil have kaffe med på køreturene. Hos os har vi to af disse termoflasker, men der er brug for i hvert fald en mere, så vi har en hver. Jeg kunne godt tænke mig også at prøve en af NORU's andre geniale termoflasker - f.eks. en lækker Keep Cool (helst i perfekt lyserød) fra Stelton eller måske den eksklusive Collar vand- eller termoflaske fra samme firma.

Kan du godt lide en kop varm kaffe eller te i din hvilepause, kan du hos NORU få både tebreve med alverdens forskellige teer og super smarte Instant Sticks med kaffe fra KAV. De fylder ingenting, og de giver dig en kop kvalitets-te eller -kaffe, når du tager en pause på gåturen. Men husk også at medbringe varmt vand i din termoflaske - ellers bliver kaffen eller teen en ret tør fornøjelse...

De dér gå-snacks

Jeg skal hilse fra George (min mand) og sige, at det lige nu er super hipt at medbringe ikke alene drikkevarer, men også kiks, kager, sandwiches, madpakker og slik af den gode slags på gåturene! I skoven møder han nemlig konstant masser af skovvandrere, der alene eller i bittesmå grupper sidder på væltede træstammer, bænke og træstubbe og hygger sig med mad og drikke. Han oplever, at mange tilsyneladende kombinerer de lange gåture med mini-skovture! Smart! For på denne måde bliver motionsturen samtidig noget gevaldig hyggeligt, og holder man en god pause undervejs og får tanket op med væske, lidt i maven og noget sødt, så får man fornyet energi til resten af turen. Og spise og drikke skal man jo alligevel - uanset om man er ude at vandre eller sidder og hygger sig hjemme i sofaen. Så hvorfor ikke kombinere dette, så gåturen bare bliver ekstra rar?

Uanset om du ligefrem vil holde en mini-skovtur eller ej, så har du brug for sukker, når du går langt. Ellers går du let sukkerkold. Og ja, du kan sagtens blot medbringe en banan eller et æble, men…...lidt chokolade eller andet super-sukkerholdigt er heller ikke at foragte. Der er jo ingen, der siger, at du ligefrem skal medbringe et kilo af slagsen, og heller ingen der siger, at det skal være slik af dårlig kvalitet, der medbringes. Prøv f.eks. med lidt mørk chokolade - eller lys. Hos NORU kan du få nogle geniale små lommeæsker fra Simon Coll med netop små stykker kvalitetschokolade. De passer perfekt i lommen og indbyder til, at man blot tager et enkelt stykke chokolade eller to. Det samme gælder de dér flowpacks med verdens bedste vingummier fra Wally & Whiz og med fantastiske luksus-skumfiduser med god chokolade fra Baru. Alternativt kan du jo simpelthen stikke et par lækre indpakkede karameller i lommen, inden du går hjemmefra. Medbring i øvrigt også gerne lidt delikate nødder eller mandler på din gåtur. Dels er de (i visse tilfælde) direkte sunde, og dels giver de også et boost, når du vandrer. Og så kan du jo også altid alligevel medbringe den dér banan. Om ikke for andet, så af hensyn til samvittigheden. Der er dog ingen garanti for, at den bliver spist på turen...

Mobilen

Altså ja. Det er tilladt at medbringe sin mobil på gåturen. Har du det sådan, at du bare går bedre, hvis du hører musik, mens du går, er den jo genial (men pas på, hvis du går, hvor der er trafik). Du kan også have det sådan, at du gerne vil have klaret dine telefonsamtaler, mens du går. Eller måske du gerne vil tracke antal skridt, antal kilometer gået eller forbrændte kalorier, og hertil er mobilens forskellige sundheds- og motionsapps jo super smarte.

Man kan jo godt nok argumentere, at naturen i sig selv, fuglekvidder og skovens mange andre lyde burde være nok underholdning i sig selv, og at man ikke nødvendigvis behøver at tracke alt, hvad man gør, men det er trods alt bedre at komme afsted med fuld mobiludrustning og hørebøffer, end slet ikke at komme ud! Og nogen af os er bare ikke gode til det der med ikke at være online hele tiden - eller at skulle undvære musik. Så tag endelig mobilen med sammen med hele udstyret af ørebøffer og geniale gå-apps, hvis det er sådan, du har det!

De gåklare knæ

Tilpas din gåtur, til den form du er i. Det nytter ikke at begive sig ud på timelange vandreture, hvis du ikke har formen til det eller har skader. Start helst i det små og træn dig op til at kunne gå længere og længere uden at overbelaste kroppen.

Jeg selv har jo det dér dårlige knæ. Og ja, jeg ved det godt: Jeg burde gå til lægen og få det undersøgt. Men det er kommet til i Coronatidens inaktive isolation derhjemme, og jeg tror, at der er tale om vand i knæet, for jeg fandt på YouTube nogle øvelser til afhjælpning af dette, som en fysioterapeut havde lagt op, og som tilsyneladende virker. Lidt i hvert fald. Så nu er planen, at musklerne omkring knæet skal trænes op og væsken skal “pumpes ud” vha. af venepumpeøvelser og forsigtig cykling. Jeg håber, at jeg simpelthen bare kan gøre det, indtil knæet har det så godt, at jeg uden problemer kan gå igen. For det keder mig i dén grad at cykle - jeg vil meget hellere gå.

Har du også skader eller andre dårligdomme, som kan gøre det svært at gå tur, så vær endnu mere opmærksom på ikke at gå mere til eller gå i længere tid eller over længere afstande, end du reelt kan holde til. Nok må man gerne presse sig selv lidt, når man forsøger at komme i form, men det er en rigtig skidt idé at gå for meget til den, hvis man i forvejen har en eller flere skader. Tag evt. i stedet en langsom slentretur - det tæller også som motion, og når du først har fået en anelse gang i bentøjet, kan du langsomt træne dig op derfra.

De ømme ben

Ja, du får ømme ben efter at have gået langt. Især i starten, hvor du ikke er trænet op til de lange spadsereture. Men det gør ikke noget! For det er ikke hverken farligt eller tegn på, at noget er galt. Ikke med mindre at der rent faktisk er noget galt - altså at du har vredet om på anklen, er faldet over en gren, har fået en forstuvning, en fibersprængning eller lignende. Så skal du selvfølgelig ikke springe ud allerede næste dag igen, men holde dig i ro med benet oppe (og evt. lige give lægen et kald), indtil alt er i orden igen. Men almindelige ømme ben, som bare er et tegn på, at du har brugt muskler, som du ikke plejer at bruge i samme grad, er bare dét, der følger med. Vend den på hovedet og glæd dig over at blive mindet om, at du gik til den i går…..eller for et par dage siden. Du kan også forsøge dig med at varme musklerne op, inden du begiver dig ud på din vandring. Og med at lave strækøvelser, når du er kommet hjem. Googl nogle gode øvelser, og lær dig især at foretage de dér givende strækøvelser, som kan være lige netop dét, der gør, at du også kan komme ud at gå i morgen.

Rigtig god fornøjelse med de afstressende gåture, den friske luft og den gode motion!