Filtrér produkter

Bolsjer

Bolsjer er indbegrebet af hygge og gamle dage! Det er en sød gammel oldemor med små poser rød- og hvidstribede bismarcksklumper eller gule alteabolsjer i forklædelommen. Det er lektor Blomme, der fik sit endeligt via et maltbolsje. Det er en gammel onkel, der har en svaghed for Kongen af Danmark bolsjer (og Pernod). Og det er storebror, der alti...

Læs mindre

Bolsjer er indbegrebet af hygge og gamle dage! Det er en sød gammel oldemor med små poser rød- og hvidstribede bismarcksklumper eller gule alteabolsjer i forklædelommen. Det er lektor Blomme, der fik sit endeligt via et maltbolsje. Det er en gammel onkel, der har en svaghed for Kongen af Danmark bolsjer (og Pernod). Og det er storebror, der altid kan finde et lidt nusset spejderhagl dybt i bukselommen. 

Trænger du til et sukkerboost - eller har du bare ind imellem lyst til lidt koncentreret sødt, som du kan nyde i lang tid? Så er bolsjer lige dét, du har brug for! Og hos NORU fører vi Blåvand Bolcher - nogle af de allerbedste af slagsen!

Bolsjer

Som bekendt er bolsjer små - eller lidt større - stykker hårdt sukkerslik, der er tilsat smag og farvestoffer, og som kan enten suttes eller knases, til der ikke er mere tilbage i munden - og man får lyst til et mere! De fås i et hav af varianter, og mange mennesker har et eller to favoritbolsjer, som de sværger til igennem lange perioder af livet. Særligt kendte og gamle bolsjetyper er Altea, Spejderhagl, Dameskrå, Flødetabletter, Kongen af Danmark og Bismarcksklumper.

 

Bolsjefremstilling på gammeldags facon 

Igennem mange århundreder var sukker fra sukkerrør en utroligt kostbar og sjælden handelsvare, som ikke var forbeholdt alle og enhver at kunne erhverve sig. Først i begyndelsen af 1800-tallet, da man begyndte aktivt at dyrke sukkerroer og udvinde sukker deraf, faldt sukkeret i pris, og som en af mange konsekvenser opstod en lang række nye slikformer - blandt andet bolsjer.

Bolsjer - eller bonbons, brystsukker eller sukkergodt, som det kaldtes i gamle dage - fremstilles ved, at vand, sukker og glucose/druesukker opvarmes til mellem 160°C og 180°C, hvorefter den meget varme bolsjemasse hældes ud på et produktionsbord, tilsættes farve, der arbejdes ind i massen, og efterfølgende tilsættes aroma, der også arbejdes godt ind i massen. Når bolsjemassen er tilpas afkølet, så man kan arbejde med den, skal den æltes - evt. ved hjælp af en maskine - indtil den er ensartet og har samlet sig. Derefter bearbejdes massen på forskellig vis, inden den trækkes til en lang tynd pølse, som bolsjerne skæres eller klippes af.

 

NORUs udvalg af bolsjer

NORUs udvalg af bolsjer kommer fra Blåvand Bolcher, der producerer dem på gammeldags facon - og efter gamle opskrifter, der stammer fra 1864. Alle aromastoffer i bolsjerne er naturlige og omfatter blandt andet honning, lakrids, chokolade og nødder. 

NORUs udvalg af bolsjer omfatter blandt andet følgende varianter:

Gamle Minder - En skøn bolsjeblanding, der blandt andet omfatter lakrids-, pebermynte-, karamel- og frugtbolsjer.

Ferskenlakrids - Vidunderlige bolsjer med let saltet lakrids og sød fersken.

Granatlakrids - Lækre lakridsbolsjer med et twist af sød og syrlig granatæble.

Hindbær/Lakrids - En klassisk og populær smagskombination af delikate hindbær og lakrids.

Spejderhagl - Evigt populære lakridsbolsjer, som er rullet i spejdersnus (lakridspulver).

I Love You Rox - Dejlige søde jordbærbolsjer med romantisk tekst på midten - en oplagt gave til en, du holder af!

 

Læs mere
Viser 1 - 13 af 13 varer
Viser 1 - 13 af 13 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder