De Nigris

Her finder du lækre eddiker i forskellige varianter - bl.a. med passionsfrugt, peberfrugt og mango. Eddikerne kommer fra italienske De Nigris, som er eksperter i fremstilling af delikate og smagsrige eddiker til madlavning.

Siden 1889 og igennem hele tre generationer har det italienske familieejede De Nigris fremstillet fantastiske eddiker, der er noget helt specielt! Eventyret startede for mere end 120 år siden, da Armando de Nigris grundlage den første produktion af familiens skønne vineddiker. De blev hurtigt yderst populære, og succesen cementeredes, da virksomheden blev overdraget til sønnen Marcello. Denne udvidede ikke alene sortimentet med herlige Balsamico-eddiker, men formåede også at lykkedes med at introducere de dejlige vineddiker på det internationale marked! Siden er det - med løbende udvikling af nye produkter - gået slag i slag, og i dag er de skønne eddike-produkter fra De Nigris at få over hele verden.

Kvalitet og certificeringer

De dejlige og yderst velsmagende eddiker fra De Nigris er af meget høj kvalitet, og de forhandles som sagt over hele verden. Virksomheden har i øvrigt modtaget et hav af både nationale og internationale certificeringer, som er med til at sætte en fed streg under virksomhedens høje standarder, når det kommer til produktion af eddiker.

Drikkeeddike

De Nigris fremstiller i dag både "almindelige" vineddiker, balsamico, cidereddiker, frugteddiker og meget andet lækkert. Hos NORU har vi i første omgang kastet os over de delikate frugt- og grøntsagseddiker, som har et hav af anvendelsesmuligheder. De er tykke i konsistensen, og kaldes nogle steder også for "drikkeeddike" og "eddikesirup". Dette fordi de minder om tykke delikate frugtsirupper - men med et bid og en helt særlig dybde i smagen, som man ikke normalt får i en frugtsirup. De egner sig vanvittig godt både i dressinger til fisk, i salater, til skaldyr - og ikke mindst i helt særlige shrub-cocktails.

Shrub-cocktails

Shrub-cocktails opstod helt tilbage i 1600-tallet og bestod oprindelig af eddikesirup, spiritus og vand. Senere har man anvendt eddikesirup også i punch, hvor den blev mikset med blandt andet rom eller brandy. Ligeledes har den visse steder - og især i England - været en vigtig ingrediens i diverse kolde og varme julecocktails, hvor den blev mixet med sherry, rom, honning, citrussaft og rosiner. Altså noget, der minder om vores egen skandinaviske julegløgg. Igennem det 17. og 18. århundrede kunne man købe sådanne shrub-drikke på de engelske pubber, men i slutningen af 1800-tallet gik de af mode. Enkelte steder i England døde lysten til denne slags hyggelige og velsmagende drinks dog ikke ud, og man har siden kunne - og kan i dag stadig - købe de lækre shrub-cocktails på pubberne i blandt andet Bristol.

I USA er shrub-cocktails steget i popularitet de seneste ca. 10 år, og i dag er de decideret blevet en trend på barerne. Denne ser man i øvrigt også i Canada og i London, hvor man i større og større omfang erstatter blandt andet citrussaft med netop frugteddike i cocktails. Eddiken har jo et højt niveau af syre i sig, men med en langt dybere smag end eksempelvis citron. Og så forbliver cocktails med eddikesirup - fremfor citrus - klare, når de shakes.

Trendy gave

Skal du give en virkelig trendy gave, så overvej at give en flaske lækker De Nigris frugteddike sammen med en god flaske mørk rom og et par opskrifter på super skønne shrub-cocktails. Sidstnævnte kan du finde på nettet, og de første kan du få her i webshoppen - evt. lagt i en gavekurv og pakket i cellofan. Skal det være ekstra luksuriøst, eller er i flere om at give gaven, kan I evt. supplere med en herlig cocktail shaker og/eller nogle stilige cocktailglas.

Vis mindre