Hotel Chocolat

Hotel Chocolat - Spændende chokolade af højeste kvalitet

Bare tanken om et stykke lækkert kvalitetschokolade i absolut topklasse kan få mundvandet til at løbe hos de fleste. Skal du forkæle dig selv eller andre, er der bare ikke meget, der kan slå et godt stykke chokolade, når denne er allerbedst - dette gælder ikke mindst for den virkelig delikate chokolade af højeste kvalitet fra engelske Hotel Chocolat, der laver deres fabelagtige godbidder på grundlag af kakaobønner, som blandt andet er dyrket på virksomhedens egen plantage i Caribien.

Har du ikke smagt chokolade fra Hotel Chocolat før, bør du virkelig prøve det! Her er tale om luksus-chokolade, der kan gøre de fleste chokolade-entusiaster intet mindre end bløde i knæene. Vi er ret sikre på, at heller ikke du bliver skuffet! Og så er Hotel Chocolats produkter som skabt til fantastisk nydelse ved højtiderne - og ikke mindst som eksklusive og elegante gaver, der er til at betale, selvom vi taler om chokolade i særklasse.

Det helt specielle ved Hotel Chocolat

Det helt specielle ved Hotel Chocolat som chokoladeproducent er - overordnet set - at virksomheden ikke “blot” producerer chokolade, men at den også selv dyrker, høster, fermenterer, tørrer og anvender egne kakaobønner, som for så vidt angår smag, intensitet og kvalitet er fremelsket på virksomhedens egen plantage - Rabot Estate - i Caribien. Ved siden af plantagen ligger i øvrigt virksomhedens eget lille luksuriøse velvære-hotel, Boutique Boucan Hotel & Restaurant, med udsigt over bjergene i området.

Det hele startede tilbage i 2004, da to engelske iværksættere på baggrund af en vision om at gøre chokolade mere spændende, åbnede deres egen første chokoladebutik i London. I dag har virksomheden mere end 103 butikker, caféer og restauranter i ind- og udland - blandt andet har man åbnet ikke mindre end tre butikker i København.

I Hotel Chocolat ser man det som af største vigtighed, at man lever op til egne standarder - altså at man rent faktisk gør dét, man påstår, at man gør. Dette gælder ikke mindst i forbindelse med virksomhedens idéer omkring originalitet, autencitet og etik:

Originalitet og nyskabelse
Da virksomheden startede sin produktion af hjemmelavet kvalitetschokolade, valgte man at gå helt egne og nye veje og vende almindelig industri-praksis på hovedet: Man søgte at gøre op med gængs opfattelse af, hvordan chokolade skal være, hvordan den skal fremstilles og hvordan den skal se ud. Resultatet var et i sandhed spændende udvalg af chokolade, som på mange punkter adskiller sig fra andre producenters. Man søger løbende at udvikle opskrifter, og eksempelvis har man eksperimenteret med og udviklet krydrede kakao-nips, ketchup, hvid chokolade med peberrod, super interessante kakaoer, anderledes gin og meget meget andet. Man er yderst åbne overfor nye teknologier og anderledes ideer, som man med passion og entusiasme prøver af og arbejder videre med.

Autencitet og 100% naturlige ingredienser
Helt essentielt og kendetegnende for Hotel Chocolats chokoladeproduktion er målet “More cocoa, Less sugar” - der er udtryk for et indtrængende ønske om at gøre chokolade til dét, som det har været engang: Et produkt, der smager intenst af kakao, og hvor sukkerindholdet bliver langt mindre vigtigt og interessant. Det handler simpelthen om at få smagen tilbage i højsædet, og det gør man bedst ved at skabe balance mellem kakao og sukker: Jo mindre sukker, jo mere kakaosmag. Da et højt sukkerindhold i forhold til kakao dæmper kakaoens fineste smagsnoter - og dermed også maskerer kakao-bønnernes kvalitet - er det langt billigere at producere chokolade, hvis sukkerindholdet er højt. Et højt kakaoindhold stiller altså krav til bønnernes kvalitet, og dét honorerer man i Hotel Chocolat ved i vidt omfang selv at dyrke sine kvalitets-kakaobønner, som ikke i chokolade-produkterne tilsættes hverken kunstige aromaer eller andre ikke-naturlige tilsætningsstoffer. 

Etik og retfærdighed
For virksomheden Hotel Chocolat er det af største vigtighed, at produktionen af virksomhedens varer sker med respekt og retfærdighed for både kakao-dyrkerne, kunderne og for fremtidige generationer. Man har derfor udviklet et eget “Engaged Ethics Programme”, som forpligter virksomheden til at handle efter sine overbevisninger, der blandt andet omfatter en praktisk tilgang til udvikling og sikring af bæredygtighed i produktionen. Ligeledes har virksomheden forpligtet sig til at reducere affald - alle dele af kakaobønnerne anvendes i produktionen, og der kasseres ikke chokolade, som ikke ser helt rigtig ud, men eksempelvis har fået en forkert form. Den sælges i stedet i virksomhedens “Ugly But Good Bags”.

NORUs fantastiske chokolade fra Hotel Chocolat

Hos NORU er vi stolte af at være blevet forhandlere af nogle af Hotel Chocolats fuldstændig fantastiske produkter! Vi har lagt ud med nogen, som vi synes er perfekte blandt andet til højtiderne - og i det hele taget når der skal forkæles lidt ekstra.

Se vores skønne chokolade-produkter fra Hotel Chocolat nedenfor.

Vis mindre