Så nemt kan du lave din egen fondant
Så nemt kan du lave din egen fondant

Det er blevet virkelig populært at bage smukke kager derhjemme, der overtrækkes med fondant og pyntes med blomster, sukkerkugler, marcipanfigurer - ja her er det faktisk kun din fantasi der sætter grænsen.

Det er ikke så svært at lave sin egen fondant derhjemme i køkkenet, du skal blot huske på at den skal hvile et par timer før den kan bruges - så det er vigtigt at du går i gang i god tid før du skal bruge den.

Vil du gerne have din fondant indfarvet, bør du gøre dette med en pastafarve da det er langt nemmere end med frugtfarve.

Så nemt laver du din egen fondant

45 minutter

1 portion

Ingredienser

100 gram skumfiduser

1 spsk. smagsneutral olie - f.eks. solsikkeolie

2 spsk. vand eller evt. citron- eller limesaft

350 gram flormelis

Fremgangsmåde

  1. Sigt flormelis ned i en skål.

  2. Smelt skumfiduser, olie, vand/citronsaft sammen i en anden skål over vandbad.

  3. Når massen er varm, helt flydende, jævn og uden klumper, hældes indholdet over i skålen med flormelis.

  4. Massen røres sammen og æltes i skålen, til den er blank og ret klæbrig - anvend gerne en røremaskine med dejkroge.

  5. Lad den klæbrige fondant hvile lidt i skålen, til den samler sig og bliver mere fast. Bliver fondanten efterfølgende for tør til, at man kan arbejde med den, tilsættes en spsk. vand, hvorefter den atter skal æltes og hvile.

  6. Læg fondanten i en frysepose i køleskabet i minimum et par timer, før den anvendes.

  7. Når fondanten er klar til brug, drysser du først et tyndt lag majsstivelse ud på bordet, hvorefter du kan ælte massen smidig, uden at den hænger fast i bordpladen. Du kan på dette tidspunkt også ælte farve i massen.
    Skal massen bruges til kageovertræk, skal den rulles ud til få millimeters tykkelse - helt som du plejer at gøre det, når du arbejder med fondant.