Skrevet af Helle d.
Du får omkring 600 ml færdig is af en enkelt portion - så det svarer til omkring 4 portioner dessert, hvis isen serveres alene.
Du skal bruge:
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 2 dl. mælk - gerne letmælk
- 2-3 dl. piskefløde
- 3 spsk. flormelis
- 1,5-2 spsk. Matcha-pulver
- Kornene fra en fed stang vanilje
- 2-4 tsk. tørret fintrevet ingefær (efter smag)
Så nemt laver du den lækre is:
- Pisk fløden til flødeskum
- Pisk æggeblommerne med flormelis, vanilliekorn, ingefær og Matcha, til massen er helt lys og fin
- Tilsæt mælken til æggemassen lidt efter lidt under stadig piskning
- Vend forsigtigt flødeskummet i massen
- Hæld iscremen i en egnet beholder med tætsluttende låg, og sæt den i fryseren i ca. 5 timer (rør gerne i den ca. hver time) - eller brug en ismaskine til at fryse isen i.