Gaver til ham

Det er kun FARS DAG een gang hvert år - den 5. juni, hvor vi også fejrer Grundlovsdag! Uanset om man giver sin far (eller andres fædre) gaver eller slet ikke har lyst til dette, lægger dagen i hvert fald op til forkælelse!

Hvordan med din far - skal han forkæles med ekstra god kaffe eller te , med en god flaske eller måske med spændende nyt uds...

Læs mindre

Det er kun FARS DAG een gang hvert år - den 5. juni, hvor vi også fejrer Grundlovsdag! Uanset om man giver sin far (eller andres fædre) gaver eller slet ikke har lyst til dette, lægger dagen i hvert fald op til forkælelse!

Hvordan med din far - skal han forkæles med ekstra god kaffe eller te , med en god flaske eller måske med spændende nyt udstyr til brygning af rigtig god te eller kaffe? Ellers tag et kig på NORUs udvalg af søde sager eller se NORUs bud på meget indbydende FARS DAGS gaver, som en sød far kun kan blive glad for!

I Danmark er det tradition at fejre FARS DAG den 5. Juni hvert år! Mange tror, at dagen er en kommerciel opfindelse, men faktum er, at den oprindeligt opstod i USA på baggrund af et initiativ fra en privat kvinde.

Historien

FARS DAGS traditionen startede, da Mrs. Sonora Louise Dodd fra Spokane i Washington - og altså ikke vinhandlerne, som ellers hyppigt antaget - i 1910 indførte dagen, fordi hun havde et brændende ønske om at fejre fædre en fast dag hvert år, ligesom mødre allerede blev fejret på Mors Dag. Mrs. Dodd ønskede, at dagen skulle fejres den 5. juni hvert år, fordi hendes egen far havde fødselsdag denne dag, men i stedet kom det første arrangement, som blev støttet af såvel YMCA, en amerikansk forening af præster og diverse aviser, til at ligge den 19. juni, da denne dato passede de øvrige arrangører bedre.

Meget hurtigt vandt idéen om at fejre fædre en hel dag hvert år indpas, og selv præsident Wilson fejrede dagen med sin familie i 1916, ligesom præsident Coolidge ni år senere - i 1925 - valgte at tilbyde støtte til alle amerikanske stater, som ville markere dagen offentligt. Mange år senere - i 1956 - valgte den amerikanske Kongres officielt at anerkende mærkedagen, og 10 år efter blev dagen af præsident Johnson gjort til officiel “Fars Dag”. Dog gik der endnu seks år, før præsident Richard Nixon i 1962 gjorde tredie søndag i juni til officiel helligdag i USA.

I Danmark adopterede man i 1935 ideen om fejring af en årlig mærkedag for fædre, efter at man allerede i 1931 havde taget mærkedagen til sig i Sverige. I Danmark valgte man dog at fejre dagen hver år den 5. Juni, hvor det oprindeligt var Mrs. Dodds tanke, at den skulle fejres. I de øvrige nordiske lande fejres dagen i midten af november af kommercielle hensyn.

Fejring

FARS DAG er ikke en officiel helligdag i Danmark, men da den ligger samme dag som Grundlovsdag, er der tale om en dato med megen festivitas landet over. Måske endda så meget, at FARS DAG har det med at drukne en smule i fejringen af Grundloven.

Mærkedagen har i Danmark aldrig vundet nær så meget indpas som Mors Dag. Man mener, at det kan skyldes, at fejringen af Mors Dag i Danmark tidligere i vidt omfang opfattedes som en fejring ikke alene af mødre, men måske i særdeleshed af husmødre, som måske ikke ellers fik så stor anerkendelse for deres indsats i dagligdagen. I dag, hvor kønsrollerne er noget anderledes, fordi kvinder i høj grad er kommet på arbejdsmarkedet, og mænd i større omfang nu deltager i det huslige arbejde i hjemmet, vil mange nok mene, at det er oplagt også at gøre lidt mere ud af FARS DAG. Man kan jo forkæle sin far på mange måder, men prøv også at kaste et blik på NORUs bud på dejlige FARS DAGS gaver!

Læs mere
Viser 1 - 30 af 30 varer
Viser 1 - 30 af 30 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder