Kaffebønner med smag

Hele kaffebønner med smag - skøn aroma i høj kvalitet

Her finder du NORUs herlige varianter af hele kaffebønner med smag - til dig, der holder af ekstra lækker kaffe med et touch af netop din yndlings-aroma! Det kan f.eks. være kaffe med et pift af mint, chokolade, karamel, lakrids, irsk fløde - eller måske vanilje eller hasselnød.

Viser 1-24 af 26 element(er)

Den bedste kaffe får man uden tvivl, når den brygges på helt friskmalede kaffebønner! Og til helt friskmalet kaffe har man brug for ikke alene en kaffekværn, men også hele ristede kaffebønner af god kvalitet. Skal det være ekstra lækkert, så overvej at bruge hele kaffebønner "med smag" - altså med ekstra aroma, der passer perfekt til kaffens egen delikate smag.

Vi er rigtig mange, der sætter pris på lidt modspil til den helt klassiske kaffesmag. Noget, der spiller op til den herlige kaffearoma. Og her kommer et pift af eksempelvis chokolade, mint, lakrids, karamel, hasselnødder eller måske irish cream ind i billedet. Du kan hos NORU få de lækreste hele kaffebønner med ekstra smag, som er intet mindre end perfekte til dig, der sætter pris på et sådant pift af netop din yndlingsaroma til den lækre klassiske kaffesmag!

Vores udvalg af kaffer med ekstra smag er stort og varieret, og her finder du også ekstra store poser kaffe til den store familie, kollektivet og kontoret, hvor det har det med at svinde hurtigt i kaffelageret. Og husk, at du jo her hos NORU slipper for selv at skulle slæbe de ekstra store poser kaffe hjem - vi sørger for lynhurtig levering.

Opbevaring af kaffebønnerne

Almindeligvis kan hele ristede kaffebønner i tætsluttende og uåbnet emballage holde sig i omtrent 3 måneder. Efter åbning bør bønnerne dog anvendes indenfor 2-4 uger, for derefter kan både smag og styrke ændre sig.

For hjemmekværnede kaffebønner gælder det, at de bør anvendes indenfor en uge, da de ikke kan bevare den delikate smag og styrke ret meget længere efter kværning.

Vi vil altid anbefale, at du sørger for at opbevare både dine hele og malede kaffebønner korrekt - for kun på den måde får du det fulde udbytte af kaffen. Se vores udvalg af lækre dåser til opbevaring af kaffe og te her.

Sådan opbevarer du bønnerne bedst muligt:

  • Undgå kontakt med luft i videst muligt omfang. Opbevar dine hele eller malede kaffebønner i en krukke eller dåse med tætsluttende låg. Den kan være af glas, keramik, porcelæn, plast eller metal - det allervigtigste er, at låget slutter helt tæt, så kaffen er i mindst mulig kontakt med luft.
  • Undgå lys i videst muligt omfang. Vælg gerne en god krukketype, som lukkes med låg med gummipakninger og metalklemme, men sørg for, at den opbevares et mørkt sted. Hvis du ønsker at bruge en glaskrukke, så sørg også for, at den er i mørkt farvet glas, så der trænger mindst muligt lys ind til bønnerne under opbevaringen.
  • Undgå i videst muligt omfang for meget varme, fugt og for mange temperaturskift. Opbevar altid kaffedåsen, hvor der ikke er meget varme og fugt. Opbevar den også gerne køligt, men pas på med at sætte dåsen i køleskabet, selvom det ofte anbefales! Kaffebønner holder godt nok bedst i køleskabet, men hvis man bruger jævnligt af dem, er det en skidt idé, for man risikerer, at de mange temperaturskift mellem køleskab og køkkenbord samt de mange åbninger og lukninger af låget gør, at der dannes kondens i kaffekrukken. Dermed risikerer man, at bønnerne får fugt, og det er på ingen måde godt for kvaliteten! Så altså, sæt gerne kaffedåsen i køleskabet, når du tager på ferie eller af anden årsag ikke bruger af kaffen i en periode, men tag den ud og opbevar den et sted, hvor temperaturskiftene bliver mindre, når du atter bruger jævnligt af kaffen. Har du et mørkt og køligt rum - eller tilsvarede skab/skuffe - i dit køkken, vil det være det absolut bedste sted at opbevare dine gode kaffebønner.

Pas på kaffemaskinens indbyggede kværn

Kaffe bliver bare bedst, når den brygges på hele friskkværnede bønner! Til dette formål har du brug for en god kaffekværn (kaffemølle). Der er i dag mange kaffe- og espressomaskiner, der har en indbygget kaffekværn, men du bør være opmærksom på, at det ikke kan anbefales, at man maler/kværner hele kaffebønner med aromatilsætning (smag) i espresso- eller kaffemaskiner med indbygget kaffekværn! Aromastofferne kan kan nemlig i nogen tilfælde aflejres i kværnen, og dermed kan smagen smitte af ved efterfølgende brygninger på maskinen. Brug i stedet en kaffekværn/-mølle, som let kan rengøres efter brug. Hos NORU har vi sådanne i vidt forskellige kvaliteter og prislag, og vi mener, at dit valg af kaffekværn bør afhænge af, hvilken slags kaffe du skal brygge, hvor hyppigt du forventer at anvende kværnen og hvor store mængder kaffe du har brug for at male af gangen. Se vores dejlige og super funktionelle kaffekværne her.

Vi har et stort udvalg af forskellige hele kaffebønner med ekstra smag - så prøv dig gerne frem til netop dén, der passer allerbedst til netop dine smagsløg.