Holy Bean

Med kaffebønner fra HOLY BEAN er du sikker på at få en ganske særlig og helt fantastisk kaffeoplevelse! Mikroristeriet på Fyn har specialiseret sig i især lystristede kaffebønner med masser af aroma og skønne klare og rene smagsnuancer. Kaffebønnerne udvælges nøje på rejser rundt i verden, således at du altid er garanteret den bedst mulige smagsoplevelse, når du køber kaffebønner fra HOLY BEAN.

Læs mere

Om Holy Bean


Mikroristeriet HOLY BEAN i Aarup på Fyn er et ganske særligt sted! Her hersker passionen for den gode velsmagende kop kaffe, og der bliver ikke på nogen måde gået på kompromis med kvaliteten!


Du er muligvis allerede stødt på kaffe fra HOLY BEAN adskillige gange uden at vide det, når du har været på café eller restaurant - der drikkes nemlig rigtig meget vidunderlig kaffe fra HOLY BEAN på mange af de allerbedste danske caféer og restauranter. Nu fås HOLY BEAN kaffebønnerne så altså endelig også i almindelig handel!


God smag, bæredygtighed og høj kvalitet


Kaffebønnerne


HOLY BEANs kaffebønner, der altid er 100% Arabica-bønner af højeste kvalitet og fremstillet uden brug af tilsætningsstoffer, finder Sine selv på sine rejser rundt i verden. Bønnerne kommer blandt andet fra El Salvador, Etiopien, Burke Gudna, Honduras, Indonesien, Brasilien og Columbia - altså fra de allermest interessante kaffe-nationer i hele verden!


Selvom der i HOLY BEAN altid anvendes Arabica-bønner, er disse ofte meget forskellige i smagen og har vidt forskellige kvaliteter -  alt afhængig af dyrkningsklima og -metode. Generelt kan man dog sige, at dyrkning af kaffebønner af høj kvalitet sker bedst i let skygge i bjergrige klimaer med temperaturer på 15-24 grader celsius. 


HOLY BEAN anvender altid kaffebønner af høj kvalitet, da dette er en klar forudsætning for et godt slutprodukt - især når bønnerne blot får en let og lys ristning, som det i vid udstrækning er tilfældet på netop dette risteri.


Bæredygtighed og social ansvarlighed


Det er af vigtighed for HOLY BEAN, at firmaets kaffebønner fremstilles under bæredygtige forhold og med en høj grad af social ansvarlighed. Dette betyder blandt meget andet, at HOLY BEAN søger løbende at have et godt samarbejde med kaffebønderne - og at man er villig til at betale en forholdsvis høj pris for sine kvalitets-kaffebønner, da firmaet dermed er med til at sikre kaffebønderne og deres familier ordentlige arbejdsvilkår og livsbetingelser. Ligeledes betyder det blandt andet, at der er stor fokus på, at dyrkningen og fremstillingen af kaffebønnerne skal være miljømæssigt forsvarlig etc.


Bæredygtighed og social ansvarlighed er altså øverst på dagsordenen hos HOLY BEAN, og når du eksempelvis køber en pose Honduras Comsa, støtter du samtidig blandt andet det velgørende projekt La Finca Humana.


Ristningen


En af filosofierne bag HOLY BEANs produktion er, at man får den absolut allerbedste smagsoplevelse, hvis man anvender ny-ristede kaffebønner af høj kvalitet til sin kaffe. Derfor rister man på mikroristeriet altid mindre partier kaffebønner ad gangen, således at der til hver en tid kan leveres helt friskristet kaffe til forhandlerne!


Ristede kaffebønner har mere end 6.000 forskellige aromastoffer, og når bønnerne ristes lyst (let) fremfor mørkt, fremtræder de skønneste aromastoffer almindeligvis tydeligst. Den lyse ristning, som mikroristeriet især har specialiseret sig i, kræver særligt gode kaffebønner af høj kvalitet, da den lette ristning ikke så let skjuler uregelmæssigheder og beske smagsnoter i bønnerne, som det er tilfældet med mørkristede kaffebønner. Med den lyse ristning opnår man altså en langt mere delikat, nuanceret og intens frisk kaffesmag - noget der altsammen kendetegner kaffen fra HOLY BEAN!


Lidt om valg af bryggemetode


Vil du gerne brygge den allerbedste kaffe, som passer netop til din smag, bør du blandt andet være særligt opmærksom på, hvilken bryggemetode du anvender. Når du brygger kaffe i stempelkande, fremhæves kaffens runde og fyldige aroma, mens filterkaffe fremhæver bitterstofferne i kaffen. Naturligvis har også bønnernes oprindelse, kvalitet, ristning og opbevaring meget stor indflydelse på smagen, men der er ingen tvivl om, at selve brygningen også påvirker aromaen - og dermed den samlede smagsoplevelse.

Husk i øvrigt, at du hos NORU også kan erhverve dig forskelligt
bryggeudstyr samt andet tilbehør til opbevaring, brygning og servering af kvalitetskaffe!


En enkelt opskrift: Latte Macchiato


Opskriften rækker til 2 personer.
 


Ingredienser:
  • 3 dl. letmælk

  • 1½ dl. meget stærk kaffe med lidt ekstra smag - bryg den f.eks. på HOLY BEANs Honduras Comsa med skønne noter af karamel og fersken i smagen

  • Rørsukker 


Fremgangsmåde:

  • Varm mælken - under omrøring - i en kasserolle, til den næsten koger

  • Fordel mælken i to krus eller varmebestandige glas

  • Tilsæt forsigtigt kaffen til mælken

  • Servér Macchiatoen med rørsukker

 


Velbekomme!

Læs mindre

Ingen varer fra denne producent.