Julevarer

Uanset om man fejrer jul på den ene eller anden måde, om man ser julen som en religiøs højtid, en årligt tilbagevendende kulturel begivenhed, en historisk solhvervsfest eller bare en oplagt mulighed for ekstra vinterhygge, så er julemåneden noget, som mange meget gerne gør noget ekstra ud af. Det gør vi også hos NORU! Se herunder vores spændende...

Uanset om man fejrer jul på den ene eller anden måde, om man ser julen som en religiøs højtid, en årligt tilbagevendende kulturel begivenhed, en historisk solhvervsfest eller bare en oplagt mulighed for ekstra vinterhygge, så er julemåneden noget, som mange meget gerne gør noget ekstra ud af. Det gør vi også hos NORU! Se herunder vores spændende udvalg af julevarer. Se også et par virkelig skønne juleopskrifter længere nede.

Julemåneden er for mange synonym med hygge, samvær med familie og nære venner, julefrokoster, lækre varme drikke, julenisser, masser af det skønneste slik og knas, spændende overraskelser, forberedelser til juledagene, kalendergaver og julegaver. Hos NORU kan du finde både søde sager, alt til de varme drikke og skønne julekalendere, værtindegaver, adventsgaver og julegaver!

 

Et par vidunderlige jule-opskrifter

 

NORUs Julekaffe til 4 personer

 

Ingredienser:

- 1,5 dl. Kaffesirup med amaretto eller Kaffesirup med hasselnød fra Ruds Køkken

- 2 knsp. stødt kardemomme

- 2 knsp. revet muskatnød

- 1 liter vand

- 8-10 store spsk. malede Kaffebønner med hasselnød fra KAFFE Specialisten eller Italian Style Malet Kaffe fra Clipper

- 8 cl. Kahlua kaffelikør 

- 1,5 dl. piskefløde

- 2 spsk. Kaffesirup med karamel fra Ruds Køkken

 

Fremgangsmåde:

- Pisk fløden til skum

- Kog vandet og afkøl det let

- Mal kaffebønnerne (hvis du anvender hele bønner) 

- Bland kardemomme og muskatnød med den malede kaffe og hæld blandingen i et kaffefilter, som overhældes med det varme kogte vand

- Hæld 2 cl. kaffelikør i hvert kaffeglas/-krus, hæld den vame kaffe over og top med flødeskum og lidt karamelsirup

Servér julekaffen med lidt dejlig chokolade.

 

NORUs Julete til 4 personer

 

Ingredienser:

- 1 liter vand

- 4 breve grøn te, f.eks. Organic Chai Green Tea fra Clipper

- 4 hele tørrede kryddernelliker

- 1 kanelstang

- 3-4 spsk Kaffesirup med vanillie fra Ruds Køkken

- Likør efter smag - prøv f.eks. Grand Marnier

 

Fremgangsmåde:

- Kog vandet i en lille gryde eller kasserolle, og tag gryden af varmen.

- Læg tebreve, kanelstang og kryddernelliker i det varme kogte vand i gryden, og lad det trække i fem minutter, inden tebreve og krydderier tages op igen

- Rør kaffesirup i den færdige te i gryden

- Er teen blevet for kold til din smag, varmes den atter op i gryden - undgå dog at lade den koge

- Fordel lidt likør i fire teglas/-krus, hæld den varme te over og servér

 

NORUs Candy Cane Hot Chocolate til 4 personer

 

Ingredienser:

Pebermyntesirup:

- 2,5 dl. sukker

- 2,5 dl. vand

- 2 tsk. pebermynte-ekstrakt

 

Varm chocolade:

- 5 dl. mælk

- 1,5 dl. piskefløde

- 100-110 gram hakket mørk chokolade af god kvalitet

- 2 spsk. kakaopulver

- 1-2 shots færdigbrygget espresso, f.eks. ICED Espresso Original Sweet fra Farm Mountain

- Evt. lidt rørsukker at søde yderligere med

 

Topping:

- Flødeskum

- 4 knuste slikstokke (candy canes)

- Høvlet mørk chokolade

 

Fremgangsmåde:

Lav pebermyntesirup (op til en uge i forvejen) således:

- Bring sukker og vand i kog i en lille kasserolle

- Skru ned for varmen og rør pebermynte-ekstrakten i siruppen

- Lad siruppen simre over svag varme i ca. 15 minutter

- Tag kasserollen af varmen og hæld den færdige pebermyntesirup i et skoldet glas med tætsluttende låg. 

Grundet det høje sukkerindhold kan siruppen holde sig i flere uger i køleskabet.

 

Lav den varme chokolade således:

- Pisk mælk, piskefløde og sukker sammen over medium varme i en gryde 

- Tag gryden af varmen, så snart mælkeblandingen begynder at simre

- Tilføj hakket chokolade, kakaopulver, espresso og 0,75 dl. pebermyntesirup, og rør indtil al chokoladen er smeltet

- Smag den varme chokolade til med lidt rørsukker, hvis du ikke finder den sød nok 

- Fordel den varme chokolade i fire kaffeglas/-krus, og top med flødeskum, høvlet chokolade og knuste candy canes.

Velbekomme!

 

Gaver

Julemåneden er den måned på året, hvor der gives flest overraskelser og gaver. Vi taler om pakkekalendergaver, adventsgaver, værtindegaver, julegaver, præmier, små og store overraskelser osv. Husk at NORU har et fantastisk udvalg af virkelig skønne produkter, der med stor fordel kan bruges som små og store gaver. Prøv f.eks. at se vores julegaver og julekalendere, eller tag et kig rundt på vores sider, hvor du finder både lækkert tilbehør og bryggeudstyr, kaffe-, te- og kakaogaver, søde sager, god spiritus osv. Husk også, at NORU har gavekurve, som du selv kan fylde med dejlige overraskelser. 

 

Glædelig Jul!

 

Læs mere

Under kategorier

 • Adventsgaver og...

  Uanset hvordan man ser på juleforberedelser, er det et uomtvisteligt faktum, at julemåneden med al dens dejlige hygge og mange overraskelser nærmer sig! Og det går hurtigt, så hvorfor ikke allerede nu gøre de forberedelser du kan? Eksempelvis kan du allerede nu bestille adventskalendere, julegaver og værtindegaver! Tag et kig nedenfor - NORU tilbyder både en adventskalender til kaffe-elskere og en til te-nydere, og så har vi masser andre skønne produkter, som kan anvendes til små og større advents- og julegaver.

  Når julemåneden - eller første søndag i advent - nærmer sig, får de fleste travlt med at gøre de allerførste juleforberedelser. Der skal indkøbes adventskrans - eller man skal lave den selv. Der skal indkøbes julekalendere. Julepynten skal findes frem og måske endda gennemgås og støves af. Og der skal laves aftaler, planlægges julefrokoster, lægges planer for juledagene osv. Og så er der lige pakkekalenderne med 24 små-gaver til hvert enkelt barn i familien, som der skal købes ind til, og forberedes.

  Det kræver noget særligt at være familiens igangsætter af julehygge! Så hvorfor ikke forkæle dig selv - eller familiens primære julehygger - med en dejlig adventskalender? Vi har både en til te-nydere og en til kaffe-elskere, ligesom vi jo har masser af andre dejlige produkter, blandt hvilke du selv kan udvælge dine advents- eller julegaver.

   

  Julekalenderens historie

  Pakkekalenderen, som de fleste danskere kender den, hvor børn igennem julemåneden får en lille gave hver dag indtil juleaften, er egentlig en videreudvikling af pap-julekalenderen, der så dagens lys i Danmark i  1930’erne. 

   

  Pap-julekalenderen

  Pap-julekalenderen med de 24 låger, bag hvilke gemmer sig små hyggelige julemotiver, kom egentlig fra Tyskland, men blev hurtigt populær i Danmark, da butikkerne begyndte at sælge danskproducerede udgaver af disse julekalendere. Som tiden gik, udviklede pap-julekalenderne sig, og kunne i de følgende årtier blandt andet fås som hele tredimensionelle samlesæt af pap, der skulle samles, inden kalenderen blev taget i brug. Nogle pap-julekalendere forestillede hytter, kirker eller slotte, mens andre forestillede julemandens værksted, julebusser osv.

   

  Pakkekalenderen

  I tiden lige efter anden verdenskrig begyndte butikkerne også at tilbyde pakkekalendere med 24 små gaver (som oftest var små stykker slik eller småkager) - en til hver dag i julemåneden. Også denne udgave af julekalenderen blev stærkt populær, og mange begyndte at lave pakkekalendere selv til deres børn. Dette blev hurtigt en fasttømret tradition i mange danske hjem, og i dag købes, laves og foræres der pakkekalendere til både børn og voksne. Men det er et stort arbejde at lave pakkekalendere, hvis man har flere børn eller voksne i familien eller omgangskredsen, der skal betænkes. Mange finder derfor, at det er en rigtig god idé i stedet at forære adventskalendere, hvor modtageren i stedet for 24 små gaver, foræres en lidt større gave hver søndag i advent. Denne udgave af pakkekalenderen er i dag stærkt populær blandt især teenagere og voksne. Læs mere om NORUS adventskalendere længere nede på siden.

   

  TV-julekalenderen

  Inspireret af pap- og pakke-julekalenderne begyndte Danmarks Radio i  begyndelsen af 1960’erne at lave en årligt tilbagevendende julekalender - "Børnenes Julekalender" - hvor der hver dag i julemåneden sendes en lille bid af en samlet historie, som kulminerer i afsnittet, der sendes juleaften. På et tidspunkt blev tv-julekalenderen yderligere suppleret med en pap-kalender, og konceptet fik navnet “Børnenes U-landskalender”. Overskuddet gik - og går - til hjælpearbejde i udvalgte u-lande. I dag har også andre tv-kanaler taget idéen til sig og sender hver jul deres egen tv-julekalender.

   

  NORUs adventskalendere

  NORU tilbyder skønne og lækre adventskalendere til hhv. kaffe-elskere og te-enthusiaster, ligesom NORU naturligvis også har masser af andre velegnede gaver til adventskalendere, hvis man foretrækker selv at vælge, hvad der skal være i pakkerne. Laver du dine egne advents- eller pakkekalendere, så husk at du hos NORU også kan erhverve dig virkelig smukke små eller større trækasser at lægge gaverne i!

  NORUs adventskalendere er spækket med indbydende lækkerier, til en du gerne vil overraske - eller til dig selv! Vi tør næsten love, at gavemodtageren ikke bliver skuffet. Adventskalenderne kan bestilles allerede nu, men bliver først afsendt fra NORU den 27. november 2018, så indholdet er så frisk, som overhovedet muligt.

   

  Adventskalender til kaffe-elskeren

  Adventskalender til te-nyderen

  NORUs gaveforslag

   

  ***

  Julemåneden er for mange synonym med lækre varme drikke - f.eks. kakao, te og kaffe -  masser af skønt slik og knas og overraskelser og gaver. Du kan finde det hele hos NORU! 

   

per side
Viser 1 - 24 af 50 varer
Viser 1 - 24 af 50 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder