Sådan laver du den bedste filterkaffe
Sådan laver du den bedste filterkaffe

Foretrækker du din kaffe med en mere kompleks aroma end den rene kaffesmag, kan du enten selv tilsætte yderligere smag til den færdigbryggede kaffe, eller du kan anvende kaffebønner, der allerede er tilsat ekstra smag - se f.eks. NORUs udvalg af kaffe med smag.

Til den færdigbryggede kaffe kan du eksempelvis tilsætte sukker, honning, spiritus, kaffesirup, kanel eller andet, ligesom smagen kan afrundes med f.eks. mælk eller fløde. Til den søde tand tilbyder vi som tilbehør til kaffen desuden de lækreste delikate vingummier og chokolade af høj kvalitet.

Vi har desuden et stort udvalg af bryggeudstyr til netop filterkaffe: Kedler fra Kinto, stort udvalg af kaffetragte samt kaffekander til at brygge i.
Foretrækker du en kaffemaskine, kan du se vores udvalg af filter maskiner lige her.

For at brygge den bedste kop filterkaffe, skal du bruge 50-60 gram malede kaffebønner pr. liter vand. En almindelig spiseske rummer ca. 7 gram kværnet kaffe, så til en kande med 6 kopper passer det meget godt med 8 spiseskefulde. Dette er naturligvis også afhængig af hvilken kaffe du brygger med og hvor stærk du ønsker den. Men det er et fint udgangspunkt at gå ud fra.
Vandet du skal bruge til kaffebrygningen, skal have en temperatur på 93-96°. Den rette temperatur opnås ved at lade friskkogt vand stå i ca. 1 minut, inden det anvendes til brygningen.

Sådan brygger du den bedste kop filterkaffe:

  1. Kog vand til kaffen

  2. Lad vandet køle lidt af.

  3. Sæt kaffetragten på den kaffekande, hvori kaffen skal brygges.

  4. Sæt et papirfilter i kaffetragten.

  5. Hæld den ønskede mængde kværnede kaffebønner i filteret.

  6. Hæld langsomt det kogte og let afkølede vand over kaffebønnerne i filteret, og lad den færdige kaffe dryppe langsomt ned i kanden.


Nyd kaffen!