Kamillete

Nogen elsker det - og andre oplever det som en anelse kedeligt - kamillete! Ikke desto mindre drikkes der rigtig meget kamillete i Danmark, og årsagen er formodentlig, at samtidig med at den har den dejligste milde, blide og runde smag af sommer og hygge, så har den også nogle så indlysende gavnlige virkninger på velværet, at det giver god menin...

Læs mindre

Nogen elsker det - og andre oplever det som en anelse kedeligt - kamillete! Ikke desto mindre drikkes der rigtig meget kamillete i Danmark, og årsagen er formodentlig, at samtidig med at den har den dejligste milde, blide og runde smag af sommer og hygge, så har den også nogle så indlysende gavnlige virkninger på velværet, at det giver god mening at drikke i hvert fald nogle kopper ugentlig - og gerne rigeligt ved forkølelses-sygdomme eller behov for at kunne slappe bedre af. I dag findes der kamillete i blandinger med mange andre spændende og yderst velsmagende urter og frugt - og det er vores påstand, at der er en kamillete-blanding til næsten enhver smag!

Kamille

Kamilleplanten er 20-60 cm høj og vokser stadig vildt her og der i Danmark, hvor den lyser op med sine små gule og hvide blomster og dufter kraftigt og ret karakteristisk.

Til skønhedsmæssige formål anvendes kamille først og fremmest for sin duft, sine hår-lysnende og sine betændelseshæmmende egenskaber. Eksempelvis anvendes den ofte i cremer og lotion til afrensning af - eller for at tilføre fugt til - rød og irriteret hud. Til helsemæssige formål anvendes kamille til afhjælpning af gener bl.a. i forbindelse med forkølelse:

Kamilles sundhedsmæssige egenskaber

Kamille har siden oldtiden været anvendt som lægeplante - især til lindring ved forkølelse og som let beroligende middel. I dag anvendes den stadig af mange mennesker til forskellige helsemæssige formål. Det vides ikke, i hvilken grad der er forsket i virkningerne, men her er i hvert fald nogle af de væsentligste påståede helbredsmæssige gevinster ved indtagelse og øvrig anvendelse af kamille:

 • Kamille antages at kunne lindre muskel- og menstruationssmerter. 

 • Kamille har angiveligt en antibakteriel virkning, hvilket måske er årsagen til, at mange oplever, at kamillete letter symptomerne ved forkølelse og irriteret hals. 

 • Forsigtig afrensning med afkølet kamillete lindrer ved hudkløe og -irritation.

 • Afkølede teposer/-breve med kamillete, der lægges direkte på huden over lukkede øjne, lindrer øjenkløe og -irritation og lindrer ved hævede og irriterede øjenomgivelser.

 • Mange oplever, at kamille har en let beroligende virkning og dæmper nagende bekymringer. Derfor - og fordi kamillete i sin reneste form altid er helt koffeinfri - drikkes denne slags te ofte lige inden sengetid af mennesker, der har brug for at “falde ned”, inden de lægger sig til at sove.

 • Mange oplever, at den milde kamillete giver ro i maven og lindrer ubehag fra mave-tarm-systemet.

Kamillete

Ligesom kamilleblomster kan spises - f.eks. i frisk udgave i salater eller på kager og desserter - er de også yderst velegnede at lave te af. Teen kan brygges både på klassisk manér med tørrede kamilleblomster eller simpelthen på friske blomster, der blot i en tepotte overhældes med kogt vand og får lov at trække, indtil smagen er som ønsket. 

Brygning af en enkelt kop kamillete

 • Kog lidt mere end en kop vand
 • Hæld en spiseskefuld tørret kamillete i en tekop
 • Overhæld kamillen med det nykogte vand
 • Lad teen trække 5-8 minutter og si derefter kamillen fra
 • Drik eller servér teen, som den er eller med en smule honning, rørsukker og/eller lidt citrussaft

Isafkølet alkoholfri kamilledrink

Vil du lave en virkelig læskende drik med alle kamillens bedste egenskaber til en hed sommerdag, tilsætter du blot rørsukker, honning, limesaft eller delikat frugtsirup til den varme færdigbryggede kamillete, hvorefter den afkøles. Lav gerne en hel kandefuld om aftenen, lad den køle af på køkkenbordet og opbevar den i køleskabet natten over. Næste morgen er den skønne og læskende kamille-iste helt afkølet og kan serveres med masser af isterninger, citron- eller appelsinskiver - eller evt. med friske hindbær, blåbær og/eller granatæblekerner - og evt. par friske topskud af mynte eller citronmelisse.

NORUs teer med kamille

Hos NORU fører vi både de dejligste teblandinger med kamille i kombination med andre spændende og aromatiske urter og frugter - f.eks. pebermynte og/eller lakridsrod - og mere klassisk og enkel kamillete. Vi har både kamilleteer i løs form og i tebreve/-poser. Tag et kig længere nede på denne side - der finder du NORU’s delikate teblandinger med kamille.

Læs mere
Viser 1 - 20 af 20 varer
Viser 1 - 20 af 20 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder