Chutney er skønt at spise til ost, som tilbehør til grillet kød eller som topping på vaniljeis. Og så er det virkelig nemt at lave, du skal blot huske at afsætte lidt tid til at den kan koge.

Du skal bruge følgende:

  • 1 kg. friske kvæder
  • 1/2-1 finthakket mild rød chili (efter smag)
  • 2 finthakkede løg
  • 1-2 spsk. reven ingefær (efter smag)
  • 300 g sukker
  • 3,5 dl. husholdningseddike
  • 1-2 fed hvidløg
  • Evt. lidt stødt tørret kardemomme, lidt stjerneanis og lidt kanel (efter smag)


Så nemt er det at lave kvæde chutney

  1. Skær forsigtigt kvæderne i mindre stykker (ca. 3x2 cm. ) og fjern kernehusene
  2. Kom kvæder samt alle andre ingredienser i en gryde og lad det simre under omrøring, til sukkeret er helt smeltet.
  3. Lad chutneyen koge let i ca. 1 time, til den er tyknet, og kvæderne er helt møre.
  4. Hæld den varme chutney på skoldede og evt. Atamon-skyllede patentglas og afkøl den. Opbevar den i køleskab.