Lækker kvædechutney

Har du kvæder i haven, kan du forsøge dig med at lave denne helt fantastiske kvædechutney!

 

Ingredienser

  • 1 kg. friske kvæder
  • 1/2-1 finthakket mild rød chili (efter smag)
  • 2 finthakkede løg 
  • 1-2 spsk. reven ingefær (efter smag)
  • 300 g sukker 
  • 3,5 dl. husholdningseddike 
  • 1-2 fed hvidløg 
  • Evt. lidt stødt tørret kardemomme, lidt stjerneanis og lidt kanel (efter smag)

 
Fremgangsmåde

  • Skær forsigtigt kvæderne i mindre stykker (ca. 3x2 cm. ) og fjern kernehusene
  • Kom kvæder samt alle andre ingredienser i en gryde og lad det simre under omrøring, til sukkeret er helt smeltet. 
  • Lad chutneyen koge let i ca. 1 time, til den er tyknet, og kvæderne er helt møre.
  • Hæld den varme chutney på skoldede og evt. Atamon-skyllede patentglas og afkøl den. Opbevar den i køleskab.