Fri fragt ved køb over 399,-
Gratis ombytning
Nem retur
Bestil inden 0:00
Så sender vi idag

Lakrids te

Der er 77 varer.

Uhm......elsker du også lakrids? Og te? Og har du nogensinde smagt lækker aromatisk te med lakrids? Hos NORU forhandler vi mange forskellige delikate te-blandinger med lakrids, og det skulle være muligt for enhver lakrids-elsker at finde mindst et par nye yndlings-teer i vores udvalg! Vores teer med lakrids kommer fra mange forskellige leverandø...

Læs mere
Viser 1 - 24 af 77

Uhm......elsker du også lakrids? Og te? Og har du nogensinde smagt lækker aromatisk te med lakrids? Hos NORU forhandler vi mange forskellige delikate te-blandinger med lakrids, og det skulle være muligt for enhver lakrids-elsker at finde mindst et par nye yndlings-teer i vores udvalg! Vores teer med lakrids kommer fra mange forskellige leverandører, og nogle af dem leveres i virkelig smukke te-dåser, mens andre kommer i indbydende æsker eller poser. Tag et kig længere nede på denne side, hvor du finder dem alle.

 

Lakrids

Lakrids kommer fra lakridsplanten Glycyrrhiza Glabra, som hører til bønnefamilien og har yderst velsmagende rødder, der går op til en meter ned i jorden. Lakridsplanten vokser vildt i både Middelhavsområdet og i Iran, Rusland og Kina. Det er en hårdfør plante, og den har smukke blade og lilla blomster, men det er altså fra rødderne, man får lakridsrod, som kan anvendes som smagsgiver og ingrediens til slimløsende medicin og i slik. Rødderne kan anvendes til lakrids, fra de er omtrent tre år gamle. Læs mere om lakrids her.

Helsefremmende egenskaber

Det menes, at lakridsrod - og pulver eller ekstrakt deraf - på mange måder er gavnligt for helbredet, hvis og når det indtages i fornuftige mængder. Påstanden er, at det har mange næsten fantastiske helsemæssige egenskaber og dertil en naturligt sødlig smag - og så er lakridsrod i sig selv meget kaloriefattig. Det dæmper sukkertrang, har angiveligt antiinflammatorisk virkning, det stabiliserer og regulerer blodsukkeret, modvirker binyretræthed og det anvendes hyppigt i folkemedicinen i forbindelse med diverse lungesygdomme - blandt andet fordi det er slimløsnende og derved letter hoste og åndedrætsbesvær. Det menes desuden, at lakrids kan modvirke stress og huller i tænderne og også med fordel kan indtages i forbindelse med fordøjelses-problemer. I det hele taget har lakrids ry for at kunne afhjælpe mange forskellige dårligdomme, så længe det indtages i fornuftige mængder. Går man derimod helt amok i lakrids, kan man til gengæld få hjertebanken, blodtryksstigning og kaliummangel. Så lakrids skal, som så meget andet, indtages i fornuftige mængder.

Vil man anvende lakrids-te til helsefremmende formål, bør man drikke en kop et par gange dagligt, for at opnå den ønskede virkning. Det kan dog ikke understreges nok, at man altid bør undersøge sagen grundigt - og tage sin læge med på råd - inden man påbegynder “selvmedicinering” med urter, teer osv. 

 

NORUs lakrids-teer

Hos NORU kan du købe virkelig mange forskellige super lækre te-blandinger med lakrids. Vi har teer fra blandt andet NUTE, Carstensens Tehandel, Pukka, Chaplon, Clipper og Min Yndlings Te.

Husk også, at lakrids også fås hos NORU i form af slik og sirupper i høj kvalitet. Ligeledes forhandler vi lækker chokolade, som går perfekt sammen med lakrids-te.