Lakrids te

Uhm......elsker du også lakrids? Og har du smagt lækker aromatisk te med lakrids? Hos NORU forhandler vi mange forskellige delikate te-blandinger med lakrids, og det skulle være muligt for enhver lakrids-elsker at finde mindst et par nye yndlings-teer i vores udvalg!

Vores teer med lakrids kommer fra mange forskellige leverandører, og nogle af d...

Læs mindre

Uhm......elsker du også lakrids? Og har du smagt lækker aromatisk te med lakrids? Hos NORU forhandler vi mange forskellige delikate te-blandinger med lakrids, og det skulle være muligt for enhver lakrids-elsker at finde mindst et par nye yndlings-teer i vores udvalg!

Vores teer med lakrids kommer fra mange forskellige leverandører, og nogle af dem leveres i smukke te-dåser, mens andre kommer i indbydende æsker eller poser. Tag et kig herunder, hvor du finder dem alle.

Lakrids

Lakrids kommer fra lakridsplanten, Glycyrrhiza Glabra, som hører til bønnefamilien og har yderst velsmagende rødder, der går op til en meter ned i jorden. Lakridsplanten vokser vildt i både Middelhavsområdet og i Iran, Rusland og Kina. Det er en hårdfør plante, og den har smukke blade og lilla blomster, men det er altså fra rødderne, man får lakridsrod, som anvendes som smagsgiver og ingrediens i slimløsende medicin og i slik. Rødderne kan anvendes til lakrids, fra de er omtrent tre år gamle.

Helsefremmende egenskaber

Lakridsrod - og pulver eller ekstrakt deraf - er på mange måder gavnligt for helbredet - hvis og når det indtages i fornuftige mængder. Det har mange næsten fantastiske helsemæssige egenskaber og en naturligt sødlig smag - og så er lakridsrod i sig selv meget kaloriefattig!

Lakridsrod dæmper sukkertrang, har antiinflammatorisk virkning, det stabiliserer og regulerer blodsukker, modvirker binyretræthed og det anvendes hyppigt i folkemedicinen i forbindelse med diverse lungesygdomme - blandt andet fordi det er slimløsnende og derved letter hoste og åndedrætsbesvær. Det menes desuden, at lakrids kan modvirke stress og huller i tænderne - og også med fordel kan indtages i forbindelse med fordøjelses-problemer. I det hele taget har lakrids ry for at kunne afhjælpe mange forskellige dårligdomme, så længe det indtages i fornuftige mængder. Går man amok i lakrids, kan man derimod få hjertebanken, blodtryksstigning og kaliummangel. Så lakrids skal, som så meget andet, indtages i fornuftige mængder.

Vil man anvende lakrids-te til helsefremmende formål, bør man drikke en kop et par gange dagligt, for at opnå den ønskede virkning. 

 

NORUs lakrids-teer

NORU forhandler virkelig mange super lækre te-blandinger med lakrids. Vi har teer fra blandt andet NUTE, Kusmi Tea, Pukka, Chaplon Tea, Clipper og Min Yndlings Te - og så er der NORUs egne te-blandinger med lakrids, som vi er meget stolte af. Blandt sidstnævnte finder du følgende te-blandinger:

 

NORU - Øko Cool Mint

En skøn og forfriskende økologisk te med lakrids, citrongræs og pebermynte.

 

NORU - Øko Hvid Te 

En delikat og elegant økologisk hvid te med citrus og lakrids.

 

NORU - Grøn Aftente 

En god grøn te med lakrids og lækre kanidiserede frugter - og med meget lavt koffeinindhold. En dejlig te lige inden sengetid. 

 

NORU - Øko Sweet Dreams 

En mild og dejlig økologisk te med lakridsrod og blomster.

 

Husk også NORUs smagspakke med tre forskellige teer, som du selv kan sammensætte ud fra 12 forskellige varianter, så du får prøvesmagt vores egne te-blandinger. Og husk også, at lakrids også fås hos NORU i form af slik i høj kvalitet. Ligeledes forhandler NORU lækker chokolade, som går perfekt sammen med lakrids-te.

Læs mere
Viser 1 - 49 af 49 varer
Viser 1 - 49 af 49 varer
Lynhurtig levering

Bestil inden kl 15.30 på hverdage og få afsendt din pakke samme dag.

30 dages returret

Nemt at ombytte og returnere.

Sikker handel

Vi benytter SSL kryptering på alle vores sider og certificeret betalingsudbyder