Miguels

Elsker du også et glas herligt sød portvin med masser af skøn smag til desserten, osten, kaffen - eller bare fordi? Det gør vi også hos NORU, og vi ved, at når man køber Miguels portvine, går man aldrig galt i byen - det er portvine af rigtig god kvalitet og med masser af skøn smag.

Velafbalancerede portvine med masser af smag 

Når det kommer til portvin, må du simpelthen smage de dejlige varianter fra Miguels. Her får du nemlig ren nydelse på flaske! 

Portvin er en klassisk og intet mindre end helt vidunderligt ledsager til alverdens forskellige desserter og kager, og den passer i øvrigt også utrolig godt sammen med eksempelvis kraftige oste, valnødder og sågar røget skinke af høj kvalitet. Og ikke mindst så er portvin det perfekte valg, når man bare lige har brug for “en lille opstrammer” - her får man nemlig intens, lidt skarp og vidunderligt sød smag, uden at man dermed indtager stærk spiritus.

Miguels

Vinhuset Miguels ligger på en familiedrevet gård i vindistriktet Cima Corgo i Douro-regionen i Portugal. Gården blev bygget helt tilbage i 1800-tallet, og har siden 1926 fungeret som decideret vingård. Ejendommen strækker sig over et 200 hektar stort område, hvor vinstokkene breder sig fantastisk smukt ned over bjergskråninger til og langs med bredden af den nærliggende flod.

Miguels vinstokke er af absolut allerbedste kvalitet, og de tilplantede druesorter er de bedste og klassiske fra netop denne vinregion - og på vingården fremstiller man i øvrigt både helt traditionelle og moderne økologiske vine.

Portvinen  

Portvin er søde og stærke vine, som fremstilles på druer, der høstes i Portugal. Kort fortalt følger man i almindelighed typisk samme proces som ved fremstilling af rødvin. Vinene gæres dog til omtrent 7% alkohol, hvorefter man med brandy eller druesprit stopper gæringen, således at det resterende sukker bevares. Herefter hældes vinen på fade og lagres og kvalitetscheckes løbende, inden den sluttelig kan tappes på flasker.

Hos Miguels produceres der traditionelle portvine som Tawny og Ruby, lidt mere moderne White og Rose portvine, og så tillige helt vidunderlige “blends” af 10, 20, 30 og 40 år gamle fantastiske portvine. Dertil kommer, at vinhuset også ligger inde med en række virkelig fine gamle vine.

Tawny Port
En Tawny Port er typisk skabt på en blanding af flere forskellige årgange og lagres sædvanligvis i 3 år på små træfade - almindeligvis af egetræ. Ved denne form for lagring opnås en hurtigere iltning, der bl.a. gør, at vinen er helt klar til servering, så snart den aftappes. Man kan også erhverve sig Tawny portvin med langt længere lagringstid end 3 år, og jo længere lagring, jo mere kostbar er vinen.

Tawny Port bør altid serveres let afkølet - ca. 16-17 grader celsius. Ved denne temperatur træder alle vinens forskellige smagsnoter i bedst frem.

Ruby Port
Ruby Port er karakteriseret ved sin helt fantastiske rubinrøde farve og er almindeligvis lagret i 3 år på træfade - oftest af egetræ, og så vidt muligt helt uden at ilt kan komme til vinen. Det er en ung vin med fuld krop og en sød og frugtig aroma, og smagen er perfekt, når den serveres afkølet til ca. 12-14 grader celsius.

Rose Port
En Rose Port er en nyudviklet og nutidig portvin, der er frisk, alsidig, blød og anderledes i sin smag. Rose portvin adskiller sig fra andre portvine ved at den - i princippet - fremstilles som almindelig rosévin. Dog blandes den gærede druesaft i kort tid med skind og stilke fra druerne, hvorved den fine lyserøde farve trækkes ud i vinen, og man opnår en mere intens og nuanceret smag med naturlig sødme. Dette hjælpes på vej af lagring, hvor ilt så vidt muligt holdes helt borte fra vinen.

White Port
En White Port laves i princippet på samme måde som en Tawny Port - der anvendes dog alene grønne druer til fremstillingen, hvilket gør, at den oftest får en let og frugtig smag. White portvine kan variere lidt i både sødme og lagringstid. De helt unge white portvine er lettest i smagen og egner sig allerbedst til aperitiffer og forretter eller lette frokostretter. De ældste har mere intens smag og går især perfekt til desserter - og de bliver i øvrigt ikke mindre fantastiske af at serveres afkølet. De hvide portvine inddeles i øvrigt i forskellige grader, alt efter indholdet af sukker: 

  • Extra dry: <40 g/l
  • Dry: 40-65 g/l
  • Semi dry: 65-90 g/l
  • Sweet: 90-130 g/l
  • Very sweet: > 130 g/l

Se vores virkelig skønne portvine fra Miguels nedenfor og klik dig ind på de enkelte for at få yderligere information.