Brownie med kaffe

Ingredienser:

  • 175 gram smør
  • 4 æg
  • 175 gram hakket mørk chokolade 
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 200-250 gram hvedemel
  • 2 tsk. vanilje
  • 2-3 spsk. instant kaffe
  • 250 gram sukker
  • 2-3 spsk. kaffelikør
  • 2-3 spsk. kakao

 

Fremgangsmåde:

  • Tænd ovnen på 170 grader.
  • Smelt smør og chokolade sammen
  • Pisk æg med sukker, kaffe, likør og vanilje, og pisk derefter chokolade-smørret i.
  • Sigt hvedemel, salt og bagepulver ned i æggemassen og vend det forsigtigt i dejen.
  • Dejen kommes i en form (gerne 22 x 22 cm.), som er foret med bagepapir.
  • Sæt formen i ovnen i ca. 30 min. Kagen skal lige præcis være varm - men ikke gennembagt - i midten.
  • Lad den færdige brownie køle af i formen, og del den derefter i små firkanter. Sigt kakaopulver over de enkelte brownies - og servér gerne med lidt is, flødeskum og friske bær eller nougatine.