Små chokoladekager med smeltende hjerter

Du kender dem sikkert - de små lækre chokoladekager, som chokoladen flyder ud af, når du skærer i dem. Du får her den bedste opskrift på 6-8 stk. af de skønne kager:

  

Ingredienser: 

  • 125 gram chokolade (fx. denne mørke chokolade fra Konnerup & Co)
  • 125 gram smør
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 pasteuriserede  æggehvider
  • 50 gram sukker 
  • 2 spsk. mel
  • Ekstra smør til formene 
  • Evt. vaniljeis, friske bær, flødeskum, frugtsirup og/eller frisk frugt

  

Fremgangsmåde:

  • Smør 6-8 små forme grundigt (formene skal kunne rumme ca. 1 dl. hver)
  • Smelt smør og chokolade sammen, og lad massen køle lidt af
  • Hæld æggeblommer og -hvider i en skål og pisk dem luftige, mens du tilsætter sukkeret lidt efter lidt
  • Rør den lune chokolademasse i æggemassen
  • Vend forsigtigt melet i massen og rør det godt sammen
  • Fordel chokolademassen i formene - de skal være ca. ¾ fyldte
  • Stil formene et koldt sted – gerne indtil næste dag
  • Bag chokoladekagerne ved 200 grader i 6-7 min. og vend dem forsigtigt ud på en tallerken
  • Anret med årstidens frugt, god vaniljeis, flødeskum med lidt frugtsirup og/eller friske bær - og med en god kop kaffe til!

 

Et lille tip:

Chokoladekagerne er lette at lave, men den nøjagtige bagetid afhænger helt af din ovn! Bag derfor først en enkelt kage - så du kender bagetiden i netop din ovn helt præcist! Og husk, at kagerne skal være flydende indeni og fint bagte udenpå.