Fantastiske havregrynskugler med et kaffe-twist

Havregrynskugler er en klassisker i ethvert hjem, hvor der er børn eller barnlige sjæle. Vi har opgraderet den klassiske opskrift med kaffe! Ikke meget smager skønnere end en havregrynskugle, der har fået en smule kaffe tilsat. Kaffen tager toppen af sødmen og gør kuglen noget mere "voksen" i smagen.

 

Ingredienser:

  • 85 gram havregryn - gerne grove
  • Ca. 2 spsk. færdigbrygget kaffe
  • 50 gram sukker
  • 50 gram kokosmel
  • 2-3 spsk kakao
  • 100 gram blødt smør
  • Ekstra kokosmel til at trille kuglerne i

  

Fremgangsmåde:

  • Bryg en kop - gerne stærk - kaffe og lad den køle af til stuetemperatur 
  • Tag smørret ud af køleskabet, så det kan blive blødt - eller læg det i en lille mikroovnfast skål og giv det 10-15 sekunder i mikrobølgeovnen
  • Læg kaffen, smørret og alle de øvrige ingredienser (undtagen kokosmelet) i en skål
  • Ælt ingredienserne sammen til en sammenhængende dej og tril kugler i en passende størrelse
  • Rul kuglerne i kokosmel og stil dem på køl

 

Bon appetit!