Skøn hjemmelavet is-te

 

Ofte laves is-te på frugtte, men den kan sagtens laves på mere traditionel og ægte te også. Især grøn, hvid, Oolong og sort te egner sig fortrinligt til is-te med eller uden ekstra aroma i form af sødme, frugt, bær eller krydderurter. Af krydderurter egner specielt mynte, citronmelisse og basilikum sig storartet til is-te, og af frugt er især citron, lime, hindbær, jordbær, blåbær og fersken meget poulært at tilsætte.

 

Selve arbejdet med at lave sin egen is-te tager kun få minutter, men ventetiden på, at teen er blevet kold, kan for nogen kræve lidt tålmodighed! Det er derfor et godt tip at lave teen og stille den på køl om aftenen, så der er frisk og kold is-te allerede fra næste morgenstund - eller man kan simpelthen afkøle teen hurtigt ved at hælde den lunkne eller let afkølede te direkte over isterninger:

 

Ingredienser:

  • Te
  • Vand
  • Isterninger
  • Evt. rørsukker, hvidt sukker, honning, krydderurter eller frugtsirup

 

Fremgangsmåde:

  • Bryg te på samme vis, som du normalt laver te - med tebreve eller med løs te. Teen skal dog være en del stærkere, end du normalt kan lide den, da den fortyndes en del.
  • Sød evt. teen med rørsukker, hvidt sukker, honning, krydderurter eller frugtsitup, hvis du ønsker den færdige is-te sød.
  • Hæld den lunkne eller let afkølede og koncentrerede te over masser af isterninger. Jo stærkere teen er, jo flere isterninger kan du bruge til afkølingen, og jo hurtigere er din is-te klar!

 

Den færdige kolde iste kan serveres i en fin glaskande eller direkte i store glas med masser af knust is, sugerør og citrusskiver, bær, frugtsirup, mynte eller andet efter smag.