Prøv den usødede iste der læsker i varmen
Prøv den usødede iste der læsker i varmen

Du får her opskriften til at brygge 4-6 glas koldbrygget is te uden sukker.

Det er ikke fordi det er besværligt, men det tager altså den tid den slags bryg nu tager. Nemlig mindst 8 timer.

Vi anbefaler altid at du bruger en te med så lidt garvesyre i som muligt. Garvesyren kan nemlig godt gøre den kolde is te besk - og du bør undgå at brygge på rent sort te.

Opskrift på Koldbrygget Iste

8 timer

4-6 personer

Ingredienser

3-4 spsk. løs te (brug ca. 1,5 gange så meget te som til varm te).

1 liter koldt vand

Du kan finde alle vores favorit teer til iste lige her.

Fremgangsmåde

  1. Find et almindeligt te-filter og en kande frem.
    Lad være med at bruge et filter af papir, da smagen af filteret godt kan smitte af i teen. Alternativt kan vi anbefale at brygge teen i de populære karafler til koldbryg.

  2. Hæld tebladene op i tefilteret.

  3. Hæld vandet langsomt over tebladene.

  4. Lad den kolde te stå i kanden på køkkenbordet en times tid mens den 'brygger'.

  5. Sæt derefter kanden i køleskabet i min. 8 timer (lad den gerne stå natten over)