Sådan brygger du den bedste kop stempelkaffe

Vi har lavet en video guide der viser dig hvordan du brygger den bedste kop kaffe:

Vores guide er til brygning på stempelkande. Og her får du 4 lette trin til at brygge den allerbedste kop stempelkaffe:

  1. Du skal bruge varmt vand der er mellem 85° og 90° varmt. Så undgår du nemlig at kaffebønnerne bliver brændt af.
    Har du ikke en elkedel med termostat, kan du koge vandet op og lade det køle af.
  2. Dine kaffebønner skal kværnes groft. På den måde undgår du at få grums med i koppen, når du hælder din nybryggede kaffe op.
  3. Doseringen af kaffen varierer efter smag og de kaffebønner du bruger, så du må muligvis prøve dig lidt frem. Men en god tommelfinger regel er at du skal bruge 6-7 gram kaffe per kop du vil brygge. Har du en 1 liters kande, er 50 gram kaffe ikke helt ved siden af.
  4. Lad kaffen trække i 4-6 minutter. Er du heldig, kan der stå på posen hvor længe anbefalet trækketid er. Bliver kaffen for tynd, men har god smag, skal den trække længere næste gang. Er kaffen ikke for tynd, men mangler smag, skal du bruge lidt mere kaffe næste gang.

Nyd din friskbryggede kaffe. Du kan med fordel hælde den på en termokande, så den ikke bliver kold i stempelkanden.

Her kan du se vores store udvalg af kaffe til stempelkande.