Læskedrikke

- til hverdag og fest
I almindelighed hælder danskerne hælder litervis af læskedrikke indenbords i løbet af en uge - og det gælder både børn og voksne. Netop fordi vi - eller i hvert fald alle de andre danskere - blæser på alle advarsler om stort forbrug af læskedrikke med masser af sukker og ikke mindst masser og atter masser af kunstige farvestoffer, smagsstoffer og konserveringsmidler, er det meget vigtigere, at de læskedrikke vi indtager, er af god kvalitet og i videst muligt omfang er fremstillet af ordentlige råvarer og uden for megen kemi.

Her kan du gå på jagt i vores store udvalg.

Viser 1-24 af 49 element(er)

Læskedrik? Her er alt, du skal vide

Åh, ja! Den kolde forfriskelse, der bare med lyden af navnet kan få munde til at løbe i vand. Naturligvis læskedrikken. I Danmark har vi mange forskellige slags læskedrikke, men hvilken er egentlig den bedste?
Og hvad skal du måle på for at finde ud af det? Læs mere om det her, og dan dig et nuanceret og køligt overblik over dine valgmuligheder, så du har de bedste forudsætninger for at træffe din beslutning.

Kvalitet gør en stor forskel

Faktisk så stor, at det halve kunne være nok. For ikke nok med, at du kan maximere din smagsoplevelse med læskedrikke lavet på de rette ingredienser, kan du også sørge for, at du ikke indtager skadelige e-numre eller giftige kemikalier, der forstyrrer dine indre kemiske og biologiske processer. Der er derfor tale om en sand win-win situation for dig, når du investerer i læskedrikke af høj kvalitet.

Tid til en frisk og kølig gin & tonic?

Når du er på udkig efter en forfriskende og aromatisk drink til at køle ned på en varm sommerdag, hvad kigger du så efter? Mange vil nok svare en god og velkendt gin & tonic. Her er tonic halvdelen af navnet, men plejer kun at blive tiltænkt en promille af æren. Men tonic kan meget mere end. Når du gerne vil imponere gæsterne eller bare forkæle dig selv, kan du med fordel prøve at være kreativ med dit valg af tonic. Hvis begge ingredienser er af høj kvalitet, men ikke passer sammen, kan det være ligegyldigt, hvor god din tonic er. I stedet kan du tænke på dine muligheder. En god tonic af høj kaliber er meget mere ambitiøs, og det kan for alvor sætte prikken over i'et. Nuancerne i smagen giver dig mulighed for at opnå nye højder, når du laver din drink.

Hvilken juice skal du vælge?

Nogle drikker kun juice, hvis den er skænket fra en papkarton til en improviseret brunch mandag morgen. Det er der ingenting galt i - men med den rigtige juice, får du nok lyst til at drikke det lidt oftere. Du kan vælge mellem mange forskellige slags, men ét af de bedste råd er at købe friskt. Hvis det er muligt at undgå juice fra koncentrat, bør du sigte efter at gøre det. Der er nemlig mange detaljer, der giver både frugtighed, friskhed og ikke mindst nuancer i smagen, der kan gå tabt ved koncentrat. Samtidigt kan du også med fordel kigge efter juice, der er ufiltreret. På den måde kan du også være sikker på, at juicen ikke har gået på kompromis med kvaliteten af frugten.

Sodavand

Den gode gamle sodavand er ikke længere bare den gode gamle sodavand. Hvordan skal boblerne være? Det kommer an på, om du skal bruge den som ingrediens eller bare nyde den bart. De fleste sætter pris på, at boblerne er bløde, men stadig friske, når det kun er sodavand for sig. Her kan du med fordel dreje udenom sodavand med mange tilsatte farvestoffer eller e-numre. Nøgleordet bør være enkelthed, og det kan du med fordel lede efter på ingredienslisten. Jo færre ingredienser, jo højere krav til kvaliteten af dem.