Julepynt

Tiden nærmer sig atter, og der er ikke længe til, at alle julekasserne igen skal ned fra loftet eller op fra kælderen, og al den fine julepynt skal støves af, gennemgås og sorteres, så det hele er klar, når julemåneden står for døren. De fleste overvejer vel også, om der er ødelagte dele, der skal kasseres, og om samlingen trænger til lidt nyt. Og hvorfor ikke give særligt lækker og måske lidt anderledes julepynt i værtindegaver til julens mange arrangementer og julefrokoster? Se vores udsøgte sortiment af ekstra lækker julepynt i god kvalitet her på siden.

Viser 1-24 af 28 element(er)

Det er nok ikke mange danskere, der helt kan sige sig fri for at pynte op til jul. Og hvorfor skulle man dog også det? Det er jo en sindssygt hyggelig tradition, at man en gang om året sørger for at pynte op til den lange og hyggelige fest, som hele julemåneden jo for rigtig mange mennesker udgør. Det er en glad tradition, og den minder os alle om, at vi skal huske at glæde og hygge os igennem hele den måned, som jo også ofte er ret ret travl for de fleste.

Hvor meget julepynt skal der til?

Det er selvfølgelig helt individuelt, hvor meget vi har lyst til at pynte op til jul. Nogen sværger til en enkelt juledekoration og et par knaldrøde julestjerner i vinduerne, mens andre går hele vejen med adventskrans, kalenderlys, appelsiner med røde bånd og nelliker i vinduerne, borddekorationer, nisser på alle flader (og på gulvet og i sofaen) og et juletræ, der er pyntet, så det næsten kan tage pippet fra enhver. Det er en smagssag, og langt de fleste familier har hver deres egne traditioner.

Gudskelov kan du pynte op til jul, som det nu passer dig - der er ikke noget rigtigt eller forkert. Har du ikke enorme mængder julepynt, eller bryder du dig bare ikke om, at hjemmet bliver helt overbroderet med nisser og røde sløjfer, så pynt op (eller lad være), som det nu passer dig. Eller find evt. lidt moderne julepynt, der ikke skriger i øjnene, men passer perfekt ind i en nutidig boligindretning.

En helt enkel oppyntning til jul

Vil du gerne pynte op til jul, men kan ikke udholde at skulle støve nisser af og i øvrigt hader rødt, så er der råd for det! Hvis du kigger dig godt for, kan du sagtens finde super flot julepynt, der ikke skriger til himlen i hverken farver eller materialer, og som er helt enkle og stilfulde. Find de gode butikker - eller webshops, hvis det skal være let - og udvælg dig moderne julepynt i naturlige materialer. Og lad være med at købe så meget, at du allerede på forhånd er ved at kvæles i det, men nok til at du kan pynte op på flotteste vis. Og husk, at det hele jo kan genbruges år efter år til langt ud i fremtiden.

Et par idéer

  • Find nogle flotte kugler eller kogler - f.eks. i træ eller papir - og hæng dem op i vinduerne med silkebånd i en farve, som passer fint ind i dit hjem, og som du synes pynter uden at dominere. Klik f.eks. her for at se vores helt vidunderlige og dekorative kogler fra Hübsch i naturmaterialer og skønne farver.
  • Sæt en julestjerne i hver vindueskarm - eller på bordene. De fås efterhånden i mange herlige nuancer af rødt, hvidt og lyserødt. Husk at sætte dem i fine og helt enkle urtepotteskjulere - se evt. vores udvalg ved at klikke her.
  • Sæt lækre searinlys i stager overalt. Det giver næsten mere hygge end alt det andet tilsammen. Og det behøver jo på ingen måde at være hverken røde lys eller lys med alverdens dekorationer. Se de skønneste stearinlys her - og vores fine lysestager her.
  • Sæt bundter af gran i en gulvvase udenfor hoveddøren og i hjørnerne i boligen. Du behøver slet ikke at pynte den velduftende gran - den pynter simpelthen så flot i sig selv. Men vil du gerne skabe en smule ekstra hygge, kan du f.eks. pynte med små hvide sløjfer eller sætte en lille fugl eller to i hvert bundt. Det ser super hyggeligt og festligt ud, uden at det virker overvældende. Se vores fine små fugle fra Broste Copenhagen i fjer og metal ved at klikke her.
  • Er I mere end én person i husstanden, så køb eller lav en virkelig dekorativ pakkekalender, som I kan dele og hver især lave eller købe små overraskelser til. Og lad den pynte et sted, hvor der er plads, og hvor den skaber særlig julehygge. Er I f.eks. to voksne og to børn i husstanden, så lav f.eks. hver især to små overraskelser til hver af de tre andre, placér dem rigtigt i pakkekalenderen og nyd på skift at pakke en lille overraskelse op på de kolde julemorgener eller måske efter aftensmaden. Det skaber så meget hygge, men er langt mindre besværligt end eksempelvis at skulle kæmpe med at fremstille, indkøbe og indpakke 48 smågaver til to børn, allerede inden julemåneden starter. Måske skal børnene have lidt hjælp til at fremstille små overraskelser til de andre i husstanden, men mon ikke der er tid til det i slutningen af november? Se vores lækre og anderledes pakkekalendere her.
  • Har du børn, er det en god idé ikke helt at forvise hyggelig julepynt fra hjemmet. Børn har det jo med at hjembringe enorme mængder hjemmeklippede kræmmerhuse og kulørte guirlander fra institutioner og SFO, som de i øvrigt har brugt masser af tid og energi på at fremstille. Har du det svært med det, er det måske en idé simpelthen at finde ét sted i huset (udover deres værelser), hvor al den herlige hjemmeklippede pynt kan samles og lyse op. Måske en snor under loftet i entreen, som det hele kan hænge ned fra?
  • Vil du gerne have et juletræ i huset, men bryder dig ikke om den megen pynt og de mange farver og materialer, så find et smukt træ, pynt det på helt gammeldags vis med små pigeonæbler i silkebånd eller måske med små kranse i trylledej. Eller måske den eneste pynt skal være lutter sløjfer eller næsten ens kræmmerhuse, der fyldes med hjemmebagte pebernødder og godter sent lillejuleaften, så der er noget at "røve" igennem den lange juleaftensdag?

Der er masser af muligheder for at pynte op til jul - også selvom du måske ikke ønsker enorme mængder farverig pynt her og der og allevegne. Læg selv hovedet i blød, og tag et kig her på siden, hvor du finder de dejligste kvalitetsting at pynte op med til jul.