Chai Latte

Chai, eller masala chai, som det også kaldes, er en blanding af sort - og i nogle tilfælde grøn eller hvid - te og forskellige ofte meget aromatiske krydderier, der har sin oprindelse i Indien og Pakistan. Krydderierne afspejler almindeligvis te-blandingens oprindelsessted og omfatter normalt ingefær, kardemomme, anis, kanel, laurbærblade, peber eller nellike

Viser 1-24 af 32 element(er)

De senere år er det også i den vestlige verden blevet yderst populært at drikke chai - oftest som chai latte - og gerne i høje glas. Længere nede på denne side finder du NORUs varierede og spændende udvalg af chai, der kommer både som chai te i løs form og i tebreve og som chai latte pulver med mælk og evt. sukker eller honning. Du kan endda få chai helt uden koffein.

En af mange legender

Chai er en i dag virkelig populær drik med en interessant og helt særlig historie, der angiveligt går mange tusinde år tilbage i tiden - det er bare lidt svært at finde ud af, hvilke af de mange legender og fortællinger, der knytter sig til chai, der har rod i virkeligheden!

Én kendt og meget populær legende fortæller om en meget opfindsom konge, der for mere end 9.000 år siden levede i det land, som vi nu kender som Indien. Han fandt angiveligt på drikken, der på den tid var uden dét, vi i dag forstår ved ægte te. Dens formål var først og fremmest at kunne anvendes som rensende middel og til medicinske formål, hvor den mentes at kunne helbrede visse mindre skavanker og sygdomme. Det sidste giver mening, for mange af de krydderier, der er i netop chai, er traditionelt set også anvendt i folkemedicinen - både i Østen og i andre dele af verden. Drikken var - ifølge legenden - oprindelig en tonic, som blev lavet af et af- og sammenkog af forskellige urter og krydderier. Først i midten af 1800-tallet begyndte man også at tilsætte sort te, sukker og mælk til drikken.

Chai og Chai Latte

I dag nydes varm chai oftest med mælk og sukker - som chai latte eller som chaichino, der består af  50% mælk og 50% chai te. For mange er chai latte eller chaichino det perfekte valg, når man på den ene side ikke har lyst til kaffe, men på den anden side trænger til en lækker varm drik med noget mere tyngde og fylde end en kop "almindelig" te.

Chai hos NORU 

Hos NORU finder du et bredt og meget varieret udvalg af de populære chai-produkter -  blandt andet disse herlige varianter:
Hvis du er i tvivl om, hvilken chai, du skal vælge, vil vi anbefale dig selv at gå på opdagelse i vores spændende chai-univers, som du kan se længere nede på denne side. Klik dig ind på de enkelte chai teer for yderligere information.
Uanset hvilken chai du vælger, får du en fyldig og krydret smagsoplevelse! 
Velbekomme!