Kaffe

Elsker du god kvalitets-kaffe? Her kan du finde god kaffe til enhver smag! Om du er til økologisk kaffe eller fairtrade kaffe, hele kaffebønner, malet kaffe, mørkristet kaffe, kaffe med smag, kornkaffe, koffeinfri kaffe, kaffekapsler, instant kaffe eller noget helt andet, så findes der hos NORU med garanti også en god kvalitetskaffe til netop dig! Fælles for de fleste af vores kaffetyper er, at de består af hele eller formalede ristede kaffebønner, der er nøje udvalgt og sammensat med det formål at give den helt perfekte kop kaffe.
Populær Kaffe!
Irish Rhum Cream hele kaffebønner fra Farm Mountain
Irish Rhum Cream - Hele bønner
Farm Mountain
Bryg kaffen som filterkaffeBryg kaffen som stempelkande - 225 gram - Irish Cream
79,00 kr.
Mammas Hazelnut hele kaffebønner fra Farm Mountain
Mammas Hazelnut - Hele bønner
Farm Mountain
Bryg kaffen som filterkaffeBryg kaffen som stempelkande - 225 gram - Hasselnød
79,00 kr.
Rich Hazelnut Instant Kaffe fra LITTLE'S
Rich Hazelnut Instant Coffee
Little's
50 gram - Hasselnød
55,00 kr.
Rich Hazelnut Instant Kaffe fra LITTLE'S
Rich Hazelnut Instant Coffee
Little's
50 gram - Hasselnød
55,00 kr.
Pink Mountain hele kaffebønner fra Farm Mountain
Pink Mountain - Hele bønner
Farm Mountain
Bryg kaffen som espressoBryg kaffen som filterkaffeBryg kaffen som stempelkande - 225 gram
60,00 kr.
ICED Espresso Decaf Organic fra Farm Mountain
  • -15%
ICED Espresso Decaf Organic
Farm Mountain
500 ml
70,00 kr. 82,00 kr.

Hos NORU ønsker vi at bringe god smag og velvære ind i din hverdag, og vi har nøje udvalgt de - efter vores mening - bedste kaffebrands overhovedet: Estate Coffee, Farm Mountain, Little’s, Ideal Kaffe m.fl.

Kaffe er ikke bare kaffe!

Som overskriften siger, er kaffe ikke bare kaffe! Der findes kaffebønner fra forskellige dele af verden, som har vidt forskellige kvaliteter, og som kan kombineres på mange måder. Derudover findes der økologiske og ikke-økologiske kaffebønner samt de populære Fairtrade-bønner, der sikrer dig kaffe, der er fremstillet med omtanke for miljø og mennesker.
Dertil kommer, at også ristningen af kaffebønnerne har stor indflydelse på kaffens aroma. Og det stopper ikke her, for det har også stor betydning for smagen, om du vælger at brygge kaffen på formalet kaffe, eller om du selv friskkværner hele kaffebønner lige inden brygningen. Og ikke mindst har det betydning, om du anvender fint-, medium- eller groftkværnede kaffebønner.

Skal det gå rigtig hurtigt, eller magter du ikke alt det dér med at skulle kværne og brygge på den helt rigtige vis, kan vi i øvrigt anbefale dig NORUs meget lækre instant kaffer af høj kvalitet fra eksempelvis Clipper, Peter Larsen Kaffe, Whole Earth og Little’s!

Det dér med ristningen…

Når du skal vælge dine kaffebønner, er det afgørende, at du vælger bønner med den rigtige ristning til netop din smag. Det er de senere år blevet meget populært - især på caféerne og i hipstermiljøet - at drikke kaffe lavet på meget lystristede kaffebønner, der smager mere “naturligt” end kaffe på mørkristede bønner. Dog kan kaffebønner også ristes for let og lyst, og dette giver en smag på den færdige kaffe, som de fleste nok vil finde….rent ud sagt….modbydelig.

Jo lysere ristning, jo mere “naturlig” smag. Og omvendt: Jo mørkere ristning, jo fyldigere og mere bitter en færdig kaffe. Bønner, der er mørkristede, egner sig i øvrigt særlig godt til espresso og mokka, der gerne skal have en meget fyldig aroma.

Hele kaffebønner eller formalede?

Uanset om du vælger at købe formalet kaffe, eller om du i stedet køber hele kaffebønner og selv maler dem, er det vigtigt for smagen på den færdige kaffe, at dine bønner er kværnet rigtigt i forhold til, hvordan du brygger din kaffe. Skal du bruge kaffen i en espressomaskine, bør du anvende ekstra fintmalet kaffe, mens du til en mokkabrygger bør anvende fintmalet kaffe. Mediumkværnet kaffe anvendes først og fremmest til filterkaffe, og i stempelkander anvendes groftmalet kaffe.

Hele kaffebønner

Har du tidligere prøvet at blive klogere på, om du skal købe hele kaffebønner eller formalet kaffe? Hvis du har det, så ved du nok godt, at de fleste eksperter altid anbefaler, at man køber sin kaffe i hele bønner og selv maler dem. Og ja, det er også rigtigt, at friskkværnede bønner ofte giver den mest velsmagende kaffe. Det gælder både for kaffe tilberedt i espressomaskine, stempelkande, moccakande - og for helt almindelig filterkaffe. Dog er det vigtigt at huske, at de forskellige tilberedningsmetoder kræver, at man enten maler kaffen groft, medium eller fint. Det kan være lidt af en kunst at ramme plet, når det kommer til at lave kaffe med bønner, man selv har malet.

Tip: Vil du gerne i gang med at kværne din egen kaffe? Så tag et kig på NORUs kaffekværne - og få gode råd til, hvordan du maler din egen kaffe!

Formalet kaffe

Her hos NORU ved vi godt, at travlhed let kommer til at stå i vejen for den ultimative smagsoplevelse, når der sættes vand over til kaffe i hverdagen. Derfor kan du også her på siden købe formalede kaffebønner - og det er slet ikke så værst endda, for der er lagt et godt stykke arbejde i udvælgelsen, så du ender op med en færdigbrygget kaffe af god kvalitet - især hvis du brygger den efter vores anbefalinger herunder!

At købe formalede bønner er det nemme valg og derfor perfekt til dig, der enten ikke har tid til eller simpelthen ikke gider at kaste dig ud i selv at male hele kaffebønner. Det er dog heller ikke en absolut nødvendighed for at få en dejlig kop kaffe, at man selv maler bønnerne! Dog vil vi anbefale dig at brygge filterkaffe på din formalede kaffe, da den typisk er kværnet til netop denne bryggemetode. Ønsker du formalet kaffe til en espressokande eller mokkakande, skal kaffen være finere malet - her bør du gå efter decideret espressokaffe eller i hvert fald efter fintmalet kaffe.

Så altså - er du til en let kop filterkaffe, kan du sagtens få en god smagsoplevelse med formalet kvalitetskaffe! Husk dog, at formalet kaffe mister smagen hurtigere end hele kaffebønner. Derfor anbefaler vi, at du opbevarer dine malede kaffebønner i en lufttæt beholder, og bruger dem inden for et par uger efter du har taget hul på posen.