Sodavand

Her finder du vores virkelig lækre sodavand af høj kvalitet! De egner sig perfekt til at slukke tørsten, og fungerer samtidig også mindst lige så perfekt som mixere til forskellige lækre drinks.

Viser 1-24 af 40 element(er)

En fællesbetegnelse

"Sodavand" er en fællesbetegnelse for vidt forskellige alkoholfri læskedrikke, som er tilsat kulsyre. Kulsyren er forholdsvis sur, og netop derfor tilsættes normalt også sukker eller andre sødemidler for at balancere smagen.

Historien

Den helt oprindelige sodavand var i al sin enkelthed blot netop dét, som navnet antyder - vand med kulsyrebobler. Her var oprindeligt tale om en drik, som næsten helt ligner den nuværende "Danskvand" eller "Mineralvand". Dens historie går tilbage til slutningen af 1700-tallet, hvor man fandt en måde at opløse kuldioxid i vand på. Små 100 år senere begyndte man også at tilsætte forskellige smage - og sukker - til boblevandet, og dermed lagde man grunden til en helt enorm succes på verdensplan.

Colaen kom først

Det var colaen, der kom først! I hvert fald i rækken af sødede sodavand. Det var en amerikaner, der opfandt den. Egentlig blev den skabt som en slags medicinsk mirakeldrik, der med sit indhold af blandt andet coca-ekstrakt (kokain) og ekstrakt af colanødder virkede opkvikkende. Her var tale om en drik, som skulle kunne kurere blandt andet hovedpine, træthed, depression og hysteri. Man skabte simpelthen en stærkt opkvikkende drik, hvor kokain var en væsentlig ingrediens. På det tidspunkt anså man nemlig kokain for at være forholdsvis uskadeligt i sammenligning med især morfin. Allerede i 1903 var man dog blevet klar over, at coca-ekstraktet burde erstattes af noget andet. Fra dette tidspunkt begyndte man derfor at erstatte kokainen med "spentblade", som er coca-blade, som man har trukket al kokain ud af. Cola har dog stadig en let opkvikkende virkning, men denne tilskriver man det tilsatte udtræk af cola-nødder, der indeholder koffein.

.....og så kom alle de andre lækre sodavand

Da først colaen var blevet en enorm succes efter også at være lanceret som regulær læskedrik, tog udviklingen fart. Der skabtes et hav af nye sodavandsvarianter med tilsætning af udtræk og koncentrationer af blandt andet citron, hindbær, appelsin etc. I dag er mange af dem klassikere, som både drikkes som læskedrikke uden anden tilsætning - og som "mixere" til blandt andet alkoholbaserede drinks og cocktails. Det gælder eksempelvis den let bitre tonicvand, der indeholder kinin - det stof der tilfører bitterhed til smagen. Kinin har en præventiv effekt mod malariaparasitter, og oprindeligt lanceredes tonicvand som et medicinsk produkt imod netop malaria.
I dag er sodavand mere populært end nogensinde. Der konsumeres helt enorme mængder over hele verden, og i takt med at forbruget er vokset og vokset, ses også at læskedrikken sælges i større og større flasker. Det startede egentlig med små 25 centiliters glasflasker, hvor sodavand i dag sælges i plastikflasker, der kan rumme langt mere. Visse steder i verden kan man få kæmpe flasker sodavand, der rummer hele 3 liter.

Sodavand hos NORU

Hos NORU finder du ikke alle de mange forskellige slags almindelige sodavand, som man normalt finder i supermarkederne. Vi elsker god kvalitet og produkter, der har et lille pift af noget særlig lækkert. Derfor har vi håndplukket et udvalg af - i vores øjne - helt specielle sodavands-specialiteter. De er super delikate, og vi nyder dem også selv - både som lækre læskedrikke og som mixere til gode drinks.
Vi sætter som sagt stor pris på kvalitet - og gerne med et pift af enten nostalgi eller af noget nyt og spændende. Derfor holder vi også meget af, at sodavand kan sættes direkte på bordet i små flasker - ligesom da vi var børn (eller da vores forældre var). Især hvis der er tale om små glasflasker, der direkte pynter på et veldækket bord (synes vi). Derfor finder du her i vores sortiment ikke kæmpestore moderne plastikflasker med massevis af halvgod sodavand. De største flasker vi har, er af glas og med patentpropper - altså stadig super hyggelige og lækre at have stående på bordet under middagen. Ellers har vi fortrinsvis mindre flasker af både glas og plast. Sådan kan vi bedst lide det, og det er vores indtryk, at vores kunder har det på samme måde.

Forskellige typer

Hos NORU kan du få vidt forskellige sodavandstyper. De egner sig alle som skønne læskedrikke, og nogen af dem er desuden nærmest perfekte som mixere til lækre cocktails og andre alkohoholbaserede drinks. Her et par tanker om de forskellige typer:

Cola

Cola er en klassiker sammen med rom - især sammen med hvid rom. Men har du nogensinde prøvet en Rom & Cola baseret på lækker mørk rom? Hvis ikke bør du næsten unde dig selv at prøve det! Det smager helt fantastisk - og føles måske lidt mere luksuriøst og oppe i tiden end klassikeren med hvid rom. Og hos NORU kan vi altså tilbyde helt særligt delikat cola, som er af meget høj kvalitet og usædvanligt lækker i smagen! Det er simpelthen cola, når det er allerbedst (efter vores mening)! Se f.eks. vores super lækre Madagascan Cola, som blandt andet indeholder kildevand, rørsukker, naturlige plantearomaer, vanilje fra Madagaskar, grøn ingefær, kanel, key lime og meget andet naturligt og super lækkert. Vi har også en super delikat stor cola fra populære Riéme Boissons! Her får du en kvalitetscola med skønne nuancer af krydret karamel. Den er tilsat bløde bobler og kommer i en genanvendelig patentflaske. 

Tonicvand

Gin Tonic er - ligesom Rom & Cola - en klassiker, og idag findes mange nye slags tonicvand med hver deres kvaliteter. Hvis du holder af netop Gin Tonics bør du prøve at lave dem med forskellige slags tonicvand. Det giver nemlig helt nye dimensioner til klassikeren - noget der bestemt ikke gør den ringere i smagen. Vores forskellige lækre tonicvand er fra Fever-Tree, og du kan se dem samt de øvrige lækre produkter fra Fever-Tree lige her.

Ginger ale

Til forskel fra ginger beer indeholder ægte ginger ale absolut ingen alkohol. Ginger ale er ligesom cola en af de allermest klassiske sodavandstyper, og den gør sig fantastisk som mixer til mange forskellige super populære cocktails og drinks. Helt grundlæggende er ginger ale utroligt populær i forskellige slags punch, men det er mindst lige så populært i eksempelvis skønne Dark & Stormy's sammen med rigtig god rom. Hos NORU kan du få to forskellige slags ginger ale fra Fever-Tree. Den ene - Premium Ginger Ale - har en herligt kompleks smag og en vidunderlig dybde og sødme. Den er lavet med kildevand, rørsukker, naturlig ingefær, naturlig karamel og andre fornuftige ingredienser. Den anden - Smoky ginger Ale - er også fra fever-Tree og er ligesom Premium Ginger ale lavet med masser af naturlige ingredienser af god kvalitet. Den har fået tilsat et pift af røget æbleflis og lidt citrus - to ting, der gør den super velegnet til at fremhæve smagen i blandt andet god whisky og bourbon. 

Limonader og orangeader med let brus

Traditionelt set er limonader, orangeader og lignende helt uden brus. Som sådan er de blevet kollossalt populære, men når de oveni tilsættes let brus, bliver de ikke mindre fantastiske! Hos NORU kan du få en hel stribe af de populære Rieme Boissons læskedrikke i flasker med patentprop. De er ualmindeligt lækre som læskedrikke, men simpelthen også fantastiske i en lang række forskellige alkoholbaserede drinks. Mix f.eks. den herlige Organic Lemonade med gin og isterninger, og du får den skønneste læskende sommerdrink med masser af god smag. Prøv selv de forskellige herlige Rieme læskedrikke med forskellige typer spiritus - der er næsten garanti for velsmag! Og så kan de lækre glasflasker med patentprop genbruges!

Energidrikke

Hos NORU kan du også finde et par helt særligt lækre energidrikke fra Peter Larsen Kaffe. Både smag, sødme og koffein i disse herlige læskedrikke kommer fra naturlige kilder. Og så er de tilsat naturligt opkvikkende koffein - svarende til to kopper kaffe (150 mg). Koffeinen kommer fra grønne kaffebønner, og sødmen og smagen i drikken kommer fra naturlige frugtekstrakter. Disse energidrikke er fantastiske at slukke tørsten i - og så giver de altså et skud energi.