Tæpper & Plaider

Kryb sammen på sofaen med en lækker plaid eller et tæppe fra vores skønne udvalg. Her er både plaider i uld og bomuld - og vi har dem i et væld af farver og mønstre

Viser 1-16 af 16 element(er)

Kan du huske dem fra Lykkehjulet?

Det kan vi også, og ligesom dengang, hvor der altid var en plaid i spil, når der skulle vindes præmier i den populære tv-konkurrence, er det stadig sådan, at ethvert hjem have mindst een plaid! Eller måske snarere: Ethvert rum - eller enhver sofa og enhver lænestol - bør have en god plaid indenfor rækkevidde! For en plaid er en utrolig praktisk og skøn ting, som ikke alene er vidunderlig at have ved hånden, når man ikke helt kan få varmen - den skaber også masser af hygge i stuen. Og på terrassen eller altanen til de lidt køligere sommeraftener. Vi vil faktisk næsten driste os til at sige, at en god plaid er helt uundværlig.

Det smarte ved en plaid

Det smarte ved en plaid, når man småfryser, er dens gode design. Den kan bruges overalt på kroppen - også til blot at pakke fødderne ind i, hvis der er lidt småkoldt, mens man sidder og hygger sig i sofahjørnet, eller til at svøbe om kroppen, når man arbejder ved skrivebordet og ikke rigtig kan få varmen. Eller til når bedstemor er på besøg og har brug for et varmt tæppe over benene, fordi hun altid mener, at det trækker eller er fodkoldt. Det er lidt mere praktisk end at have både skisokker, ekstra trøjer, sjaler og gamacher eller lange underbukser liggende i stuen, til når man ikke rigtig kan få varmen.

Hygge i indretningen

Derudover, så er plaider jo noget, der skaber masser af hygge i indretningen. Hæng din plaid sammenfoldet over sofaens eller den gode lænestols armlæn, eller læg f.eks. alle dine gode og pæne plaider i en fin stabel på en puf eller sammenrullet i en lækker kurv, som enhver kan hente sig lidt ekstra varme i. Det ser vildt hyggeligt ud, og er tillige praktisk.

Pift den gamle stol op

En plaid er også nærmest genial, når man gerne hurtigt vil pifte den gamle lænestol op, som er blevet noget slidt at se på eller har fået en plet. Smid en lækker plaid over, når der kommer gæster - det er noget lettere end helt at skulle ombetrække stolen.

Gode at lege med

Også for børn er gode plaider og tæpper noget af det skønneste. De kan nemlig bruges til meget i et fantastifuldt barns univers. De er selvfølgelig altid rare at have i et børneværelse, så der lige kan komme et ekstra tæppe over dynen, når det er koldt om natten, men plaider kan også fint indgå i mange forskellige lege. F.eks. bliver en plaid over skuldrene hurtigt til en kappe, ligesom et par af slagsen lagt over et bord giver den fedeste hule at gemme eller hygge sig i med et par store puder.

Materialer og stil

Plaider og tæpper fås i utallige farver og mønstre og i vidt forskellige materialer. De kan være strikkede, hæklede, vævede eller syede, og de kan være super hyggelige, meget personlige, lækkert trendy eller stilrene i sit udtryk. De kan være tætte eller løse, og de kan være tunge eller lette.

Hvad du skal gå efter, når du skal vælge en ny plaid, kommer i høj grad an på din personlige smag og indretningsstil - og ikke mindst på, hvilket formål plaiden skal tjene. Skal den f.eks. først og fremmest være til pynt, så er et helt tyndt og fint tæppe måske anvendeligt, men er det vigtigt for dig, at plaiden også skal kunne give hurtig varme både inde og ude, så er det måske mere praktisk med et lidt tykkere tæppe eller måske en plaid i fleece, uld eller bomuld, der hurtigt giver varmen. Og så vil de fleste nok også synes, at det er vigtigt, at plaiden kan vaskes i vaskemaskine, så man ikke er nødt til at skulle sende den på renseri, hver gang den trænger til at gøres fri for smuds og støv. 

NORU's vidunderlige plaider

Hos NORU kan vi tilbyde dig helt vidunderlige plaider fra blandt andet Bloomingville og Broste Copenhagen. De er fortrinsvis lavet i forskellige slags bomuld og uld med lidt akryl for formens skyld, og de er både lune og super tidssvarende i sit udtryk. Og så fås de i de skønneste materialer og farver, der passer ind i de fleste hjem!