Shampoo

Viser 1-15 af 15 element(er)

Rækker du ud efter den første og bedste shampoo på hylden? Så går du glip af alle de fordele, der er ved, at du bruger den rigtige udgave til netop dit hår. De fleste går op i, at deres hår skal se rent og flot ud, når de går ud ad døren. Og med de rigtige produkter til hårvasken kan du få det bedste ud af hvert eneste hårstrå.

Vælg gode produkter til dit hår

Det er ikke godt for håret, hvis du vasker det for ofte. Dog er det meget forskelligt fra person til person, hvor ofte det er nødvendigt at vaske håret.

Du bør vaske dit hår to gange om ugen. Det kan selvfølgelig variere, hvis du eksempelvis dyrker sport eller lignende, hvor du sveder. Dog bør du undgå for mange hårvask i løbet af ugen, hvis du vil slide mindst muligt på dit hår.

Når du vasker dit hår, kan det gøre en stor forskel, om du bruger de rigtige produkter til netop dit hår. Hvis du ønsker et lækkert og velplejet hår, skal du bruge produkter, der er tilpasset din hårtype.

Shampoo til din hårtype

Hårets tekstur er afgørende for, hvilke produkter du skal bruge. Hvis du vil passe godt på dit hår, er det en god ide, at du som grundregel går udenom shampoo med silikone og sulfater. Hvis dine hårprodukter indeholder de ingredienser, vil de andre gode og nærende ingredienser have sværere ved at trænge ind og styrke dit hår.

Du kan altid spørge din frisør, hvis du vil have gode tips til at vaske dit hår med den rigtige shampoo. Det rigtige produkt kan få dit hår til at se mere sundt og lækkert ud, og det vil spare dig for ekstra hårvaske.

Glat hår

Har du fint og glat hår, kan du opleve, at dit hår hurtigt kommer til at se fedtet ud i toppen. Derfor skal du sørge for at vaske håret med en shampoo lavet til det glatte hår.

Hvis du vil undgå at vaske dit hår for ofte, kan du med fordel investere i en tørshampoo, som du kan bruge mellem hårvaskene. Tørshampooen suger fedtet til sig, så dit har ikke klasker sammen, men ser rent og mere voluminøst ud.

Krøllet hår

Et stort, vildt og krøllet hår kan kræve ekstra pleje. Det gælder også, når du skal vælge shampoo. Krøllet hår har ofte brug for mere fugt, så krøllerne samler sig, og frisuren ikke ser frizzet ud.

Når du har vasket det krøllede hår, er det vigtigt, at du giver håret en balsam eller hårkur. Det både fugter håret og giver kontrol over krøllerne.

Sådan vasker du dit hår

Når du vasker dit hår, bør du vaske det med shampoo af to omgange. Den første gang, du vasker håret, fjerner du de produkter, du har brugt i håret siden sidste vask. Den anden vask renser håret rent. Hvis du anvender en rensende shampoo i første og en fugtgivende i anden omgang, vil du have tilpasset produktet til formålet.