Te Varianter

Uanset om du er til god sort te, delikat Rooibos, sund grøn te, lækker Chai, skøn urtete eller måske elegant hvid te, så har vi det hele hos NORU! Se vores lækre varianter af te her på siden og klik dig ind på de enkelte for at finde lige netop dén te, der passer bedst til dig og din familie, kollegerne og dine venner.

Viser 1-24 af 223 element(er)

Te er vel te?

Sort te. Grøn te. Hvid te. Roiboos. Chai. Urtete. Hvad er hvad? Hvad er forskellen på alle disse forskellige teer, og kan det ikke være ligegyldigt, om man vælger det ene eller andet? Te er vel te?

Nej, te er ikke bare te. Der er stor forskel på, om man vælger f.eks. en ægte te eller en urtete, og der er mindst lige så stor forskel på, om man vælger eksempelvis en chai eller en hvid te. Teer kan være endda overordentligt forskellige i både aroma og intensitet, og hvis du er lidt i tvivl om, hvilen type te, du skal købe eller måske give væk som gave, vil vi anbefale dig lige at tage et kig her, hvor du finder uddybende info om de forskellige slags te, som du kan erhverve dig hos NORU.

Man kan inddele te i ægte te og i urtete. Forskellen er - overordnet set - at alle ægte teer er lavet på basis af blade eller nye skud fra teplanten Camellia Sinensis, hvor urteteer kan være lavet på basis af alverdens andre urter, blade, ved, kviste, blomster, skud osv., men altså ikke indeholder te fra teplanten.

Ægte te

De ægte teer inddeles først og fremmest i sort, grøn og hvid te, og de indeholder normalt opkvikkende koffein, antioxidanter og vanddrivende stoffer. Afhængigt af hvordan de nyhøstede blade og skud fra teplanten behandles, får man almindeligvis enten sort te, grøn te eller hvid te.

Sort te

Sort te er den mest almindeligt forekommende og dermed også den absolut mest populære type af te. Traditionelt set drikkes den med sukker/honning og enten mælk eller citron. Den består meget kort fortalt af tørrede og fermenterede blade fra teplanten. Der findes alverdens vidt forskellige te-blandinger med sort te, og de kommer oftest fra forskellige lande i Østen. 

Grøn te

Grøn te består af tørrede blade fra teplanten, som ikke fermenteres ligesom til sort te. Grøn te tillægges mange sundhedsmæssige egenskaber, og blandt andet derfor er den ret populær i den vestlige verden. Under fremstillingen iltes den kun sparsomt, og dermed bevares en ret stor del af de naturligt forekommende vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Hvid te

Hvid te laves af te-plantens fine nye skud, der plukkes i det tidligste forår. Efter høsten dampes knopperne og de spæde blade, hvorefter de tørres. Teen har en mild, blød og nærmest elegant aroma, og den indeholder næsten ingen tanniner, hvorfor den stort set aldrig bliver bitter. Hvid te er forholdsvis sjælden og derfor også for det meste temmelig kostbar.

Chai

Chai er en helt speciel blanding af sort - og/eller grøn eller hvid - te, som er tilsat forskellige yderst delikate krydderier. Chai har sin oprindelse i Indien og Pakistan, og de tilsatte krydderier omfatter ofte ingefær, kardemomme, anis, kanel, laurbærblade, peber og/eller nellike.

Chai er en stærkt aromatisk og ret kraftig te, og i den vestlige verden drikkes den almindeligvis som Chai Latte - altså med mælk samt evt. lidt rørsukker.

Urtete

Urtete er ligesom ægte te fremstillet af friske eller tørrede plantedele. Urtete fremstilles dog på grundlag af andre planter end teplanten, og dette er årsagen til, at den ikke kategoriseres som “ægte” te. Den kan være fremstillet af alverdens lækre bær, frugter, krydderurter, bladskud, urter osv. men den indeholder altså intet fra Camellia Sinensis og karakteriseres derfor ikke som en ægte te, selvom den brygges på samme vis. Men selvom urtete ikke er ægte te, kan den jo sagtens smage helt fantastisk alligevel!

Almindeligvis indeholder urtete ikke opkvikkende koffein, hvilket gør, at den for mange er helt perfekt lige inden sengetid.

Hos NORU har vi alverdens helt fantastiske urteteer i sortimentet - også Rooibos, som endda har fået sin helt egen kategori her i webshoppen:

Rooibos

Rooibos te er fremstillet af små spidste kviste fra en helt speciel busk, der dyrkes i plantager i det sydligste Afrika. Busken er rødlig, og dette har givet navn til teen - rooibos betyder nemlig “rød busk”. Teen fermenteres på næsten samme måde som sort te, og slutproduktet er en rød, yderst aromatisk og sødlig drik, som mange holder umådeligt meget af. Rooibos indeholder i øvrigt hverken koffein eller garvesyre, og den er derfor også ideel som aftente.

Se og klik dig ind på vores forskellige skønne te-varianter her på siden, hvor du finder et hav af forskellige virkelig delikate teer til alverdens formål.