Viser 1-24 af 24 element(er)

Hårpleje

Skal håret sidde perfekt, eller mangler du den rigtige rutine, der holder håret rent og sundt? Der er mange forskellige produkter, der kan give dig det optimale resultat, så dit hår altid ser lækkert ud.

Vask håret rent med shampoo

Du bør vaske dit hår cirka to gange om ugen, og du bør bruge en shampoo, der passer til din hårtype. Hårpleje er at anvende de rigtige produkter med de rigtige ingredienser og egenskaber. Krøllet hår har eksempelvis godt af masser af fugt, der kan få det glatte og fine hår til at klaske sammen.

Derfor bør du undersøge, hvilken hårtype du selv har, så du lettere kan navigere i de muligheder, der er på markedet. Ofte er det vigtigt at vide, om du har krøllet eller glat hår, om du har fine eller kraftige hårstrå, og om din hovedbund har særlige behov.

Balsam for blødt og lækkert hår

Når du er færdig med at vaske dit hår, er det en god ide, at du supplerer med en balsam. En balsam har en anden pH-værdi end din shampoo, og det sørger for, at hårstråenes skællag lukker sig. Dermed undgår du, at dit hår bliver tørt at se på, svært at rede ud og mister glansen.

Du fordeler balsam i hårets spidser, men undgå hovedbunden. En balsam skal sidde i håret et par minutter, før du skal skylle det ud. Bagefter er håret lettere at rede ud, og de små hårskæl er lukkede og beskyttede.

Du kan også få smarte spraybalsam, der ikke skal skylles ud. Det kan hjælpe med at gøre håret lettere at rede eller børste, når du ikke vil igennem hele rutinen med hårvask.

Hårkure, olier og serummer giver glans og næring

Det er ikke altid nok at give håret en balsam, og som del af din hårpleje, kan du også bruge en god hårkur, forskellige hårolier eller nærende serummer. Der laves forskellige produkter, du kan bruge i håret, der nærer det ekstra i dybden.

Du bør kun anvende disse hårplejeprodukter, som de er anbefalet på selve produktets etiket. Det er nemlig meget forskelligt, om de skal i vådt eller tørt hår, skylles ud eller efterlades i håret indtil næste vask.

Hårpleje er både det, du gør i hverdagen, men også de behandlinger og produkter, du bruger indimellem. Suppler de daglige produkter med lækker hårpleje, der giver håret et ekstra boost.

Hårprodukter, der sikrer frisuren holder

Styler du dit hår, kan det være en god ide, at du tilfører et produkt, der holder på frisuren. Hårpleje kan også indebære gode produkter som hårvoks, hårspray og puddere, der sikrer, at håret ikke flytter sig for meget.

Afhængig af din frisure, kan forskellige produkter være bedst. Har du kort hår, der skal tæmmes, er en voks let at bruge. Skal du derimod holde på en opsætning med langt hår, er hårspray uundværligt.

Hvis du anvender varme på dit hår, når du sætter det, skal du huske at bruge et varmebeskyttende produkt. Det beskytter dit hår, når du glatter, krøller eller føntørrer det, så det ikke tager unødig skade.