Frappe & Iskaffe

På en varm sommerdag er der ikke meget, der slår en skøn, forfriskende og læskende iskold frappé eller iskaffe, men det er også tilladt resten af året at lave sig en kold og indbydende iskaffe eller frappe, når det er netop dét, man har lyst til!
Til frappé kan du hos NORU få blandt andet skønne mix fra
KAV, Sweetbird og Monin, og til iskaffe kan du få virkelig lækre og indbydende færdigbryggede kolde espressoer fra Farm Mountain og helt færdigblandede iskaffer fra Peter Larsen Kaffe. De færdigbryggede kaffer kommer for nogles vedkommende i flaske og for andres i karton og fås i forskellige varianter - f.eks. med karamel, chokolade, irsk rom etc. Med disse er det super nemt og lynhurtigt at lave sig en herlig iskaffe af høj kvalitet, uden at man derved er nødt til selv at gå i gang med at koge vand og køle ned i køleskabet igennem mange timer. Med de helt færdigblandede iskaffer bliver det endnu lettere, og også disse smager, så englene synger!

Viser 1-13 af 13 element(er)

Frappé

Den oprindeligt græske - og utroligt læskende - udgave af isafkølet kaffe kan laves helt simpelt på instant kaffe og koldt vand. Den er hurtig at lave, og mange sværger til denne form for isafkølet kaffe, når det er varmt, og der er brug for en både læskende og stimulerende drik. Men vil du have en endnu mere delikat og lækker frappé, der smager fantastisk, bør du prøve vores mix fra KAV - en fabrikant, der véd, hvordan frappé smager, når det er absolut allerbedst.

Frappe Blended Ice Coffee Mocha Mix fra KAV

Med frappépulver fra KAV kan du super let og hurtigt selv lave dig en skøn frappé! Du skal blot bruge lidt af mixet, lidt vand, mælk og isterninger og måske lidt sukker eller sød og lækker kaffesirup:

1. Opløs 3 spsk. Frappe Blended Ice Coffee Mocha Mix fra KAV i 2 tsk. vand og blend det i mindst 30 sekunder med 120 ml. kold mælk og en stor håndfuld isterninger

2. Smag til med kaffesirup og/eller mere kaffemix (opløst i en anelse vand), hvis du synes, at din frappe ikke er sød eller kraftig nok.

Du kan få det lækre frappépulver i en dåse med små 400 gram eller i en stor pose med lidt mindre end 2 kg.

Iskaffe

Iskaffe laves i princippet på basis af færdigbrygget afkølet kaffe. Det er især om sommeren en virkelig populær drik, der kan sammenlignes med andre store kaffe-klassikere og også nydes af mange, der ellers ikke er de store kaffedrikkere normalt. Det kan dog være en ret langsommelig affære først at skulle brygge kaffen og derefter skulle vente på, at den bliver tilpas afkølet. Dette har vi hos NORU råd for, for vi kan simpelthen tilbyde dig virkelig lækker færdigbrygget kold kaffe, der er af en så god kvalitet, at den i dén grad kan konkurrere med den hjemmelavede! Og så er den super praktisk og kan på let vis medbringes både på rejser og eksempelvis på arbejde eller studier. 

En anden af de helt geniale fordele ved færdigbrygget kvalitetskaffe er, at man - ligesom man slipper for selv at brygge og efterfølgende afkøle kaffen - også slipper helt for at tage stilling til, hvilke bønner, der er bedst til formålet, hvilken formalingsgrad, der er mest hensigtsmæssig, hvilken styrke kaffen skal have for at være perfekt osv. Det hele har fabrikanten taget stilling til, og produktet er bare lige til at bruge i sin iskaffe uden noget større besvær og uden nogen dikkedarer.

Iskaffe kan i princippet varieres i det uendelige, og kan både drikkes som en virkelig læskende erstatning for en kop varm kaffe og som en sommerlig og sød afløser for dessert. Evt. kan isterningerne helt eller delvist erstattes af en kugle lækker vanillieis, hvorved man i stedet får en iskaffe, der minder meget om en kaffe-milkshake. Den smager på alle måder helt fantastisk og er en perfekt erstatning for kage eller dessert! I Italien har den endda - i en lidt anden version - et navn: Affogato! I en italiensk Affogato blendes kaffe og is dog ikke, men kaffen hældes i stedet over vaniljeisen. Og normalt anvendes varm espressokaffe, men på en hed sommeraften smager den bestemt ikke mindre godt med læskende iskold kaffe. Og så kan den endda med stor succes tilsættes et pift lækker kastanjelikør eller mere traditionel kaffelikør, hvis man altså ikke foretrækker lidt fantastisk mørk rom...

ICED fra Farm Mountain

Farm Mountains færdigbryggede espressokaffe - ICED - på flaske er noget nær perfekt! Her er tale om færdigbrygget espresso i meget høj kvalitet, og den fås i mange dejlige varianter med eksempelvis skøn mintchokolade eller populær irsk rom. Vi har også en helt fabelagtigt variant med skøn smag af orangeknas. Og så fås ICED også  i mere traditionelle espresso-smage, ligesom vi også kan tilbyde en koffeinfri økologisk variant.

Når du har en flaske ICED, ved du, at du lynhurtigt selv kan lave en super lækker espresso-iskaffe uden først at skulle brygge og nedkøle kaffen:

1. Blend et shot af din yndlingsvariant af håndbrygget ICED espressokaffe fra Farm Mountain med 2 dl. mælk og en håndfuld isterninger. Vil du gerne have en iskaffe med mere "krop" som i en milkshake, kan kaffen i stedet blendes med vanillieis, hvilket giver en helt fantastisk lækker og cremet iskaffe.

2. Smag iskaffen til med skøn kaffesirup og evt. yderligere ICED espresso, til kaffen smager, som du allerbedst kan lide den.

3. Hæld iskaffen i et højt glas og pynt evt. med lidt flødeskum og evt. et drys kakaopulver på toppen.

Iskaffe fra Peter Larsen Kaffe

Skal det være endnu lettere, og vil du helst undgå absolut alt besvær med at tilberede iskaffen, kan du hos NORU få de helt fantastisk lækre og fuldstændig drikkeklare iskaffer af høj kvalitet fra Peter Larsen Kaffe. De er færdigblandede og indeholder udover rigtig god kaffe også eksempelvis rørsukker og økologisk mælk. De kommer i drikkevenlige dåser og er derfor perfekte at tage med sig i køletasken, så man har let adgang til iskold og super dejlig iskaffe f.eks. på stranden eller på togturen.  

Peter Larsen iskafferne fås i forskellige varianter, bl.a. en herlig Caffé Latte, en super lækker Double Espresso + Milk og ikke mindst en Koffein Boost, som er både sød og stærk.

Alle iskafferne fra Peter Larsen Kaffe er i øvrigt af meget høj kvalitet. Vi kan også fra Peter Larsen Kaffe tilbyde en drikkeklar koldbrygget iskaffe, Cold Brew Coffee Antioquial, som du kan anvende i hjemmelavet iskaffe m.m. Den er altså ikke færdigblandet med mælk og sukker osv., men er perfekt, når du ikke orker selv at koldbrygge. Denne færdigbryggede kaffe kommer i en karton, der rummer 1 liter, og du kan fra Peter Larsen Kaffe også få en mindre flaske økologisk koldbryg, som måske er mere egnet, hvis du kun skal anvende den drikkeklare kaffe i nogle få kaffecocktails, i en dessert eller til nogle få iskaffer.

Velbekommen til en i sandhed vidunderlig verden af masser af skønne kaffedrikke, der er intet mindre end geniale på varme sommerdage!