Te i dåse

Mange af NORUs teer kommer i super anvendelige dåser, som holder på aromaen, pynter gevaldigt på køkkenhylden og kan genanvendes, som man nu lyster. Se alle vores lækre teer i dåse nedenfor.

Viser 1-24 af 84 element(er)

Hvis du laver te i kande - eller bare ikke gider det dér med teposer - så køber du garanteret helst løs te i enten pose eller i dåse. Det er nok særligt praktisk at købe te i dåse, for dåserne er almindeligvis udformet således, at de egner sig særligt godt til opbevaring af de fine teblade. Dette er vigtigt, for når du køber løs te, skal den helst opbevares, således at den ikke hverken får fugt eller udtørres. Ellers risikerer du nemlig, at de fine aromastoffer forsvinder, eller i værste fald at teen mugner. Det ville være ærgerligt!

Opbevaring af te

Te kan - i princippet - holde nærmest uendeligt uden at blive dårlig. Med tiden mister den dog en del af sine fine duft- og aromastoffer, men opbevares den ellers korrekt og efter forskrifterne, bliver den ikke direkte dårlig, så den ikke bør eller kan drikkes.

For at bevare friskhed, god smag og holdbarhed, bør man altid opbevare sin te...

  • tørt
  • lufttæt
  • køligt
  • mørkt
  • væk fra madvarer med stærk lugt

Her kommer den uigennemsigtige tedåse ind, for i den er der ikke alene mørkt, men er den også lufttæt og lukker godt til, så får man heller ikke problemer med, at teen mugner pga. fugt. Lad dog være med at sætte dåsen i køleskabet - de mange temperaturskift, når man tager dåsen ud og ind af køleskabet, kan nemlig skabe kondens på indersiden. Dét er ikke godt for teen, da det, hvis det går helt galt, vil kunne skabe mug i de fine teblade. Ligeledes bør dåsen heller ikke stå, hvor der er varmt - f.eks. i et vindue, som solen skinner igennem, lige ved siden af ovnen osv.

Er din tedåse gennemsigtig - f.eks. hvis du anvender et sylteglas som tedåse - så sørg blot for, at glasset opbevares i et mørkt skab eller en tilsvarende skuffe. Så beskyttes teen nemlig i videst muligt omfang mod lys.

Tedåsen som pyntegenstand

Anskaf dig en lækker og anvendelig tedåse

Udover at tjene som perfekt opbevaring for den gode te, så køber de fleste også tedåser, fordi de er pæne og pynter gevaldigt i køkkenet! De fås i mange vidt forskellige udformninger, mønstre og farver, og man kan altid kan finde en tedåse, der passer perfekt ind i eget køkken. Eller som er så pæn, at den kan gives sammen med en god pose te som gave. Se f.eks. NORU's bud på super fede tedåser ved at klikke her.

Eller vær smart og køb te i dåse

Man kan dog også være så smart, at man simpelthen køber te, der leveres i en lækker dåse, som i øvrigt også almindeligvis vil kunne anvendes igen og igen, efter at teen er drukket. Mange af NORUs teer kommer netop i sådanne virkelig flotte og super anvendelige dåser, som holder på aromaen, pynter gevaldigt på køkkenhylden og kan genanvendes, som man nu lyster. Det giver på mange forskellige måder stor mening! Se alle de af vores delikate teer, som leveres i fede dåser, her på siden!