Viser 1-24 af 46 element(er)

Herlig spiritus og likør

- både til de yngre voksne og til de lidt ældre

Kaffe, kakao og spiritus har altid gået hånd i hånd, og nogen vil måske endda mene, at det er et “match made in heaven”! Der er bare noget helt specielt ved spiritus, kaffe og kakao, der forenes i samme kop eller glas! 

NORU tilbyder et eksklusivt, håndplukket og nøje sammensat udvalg af rigtig god spiritus, som traditionelt set går fantastisk godt med især kaffe og kakao, men som også sagtens kan drikkes alene eller mikses med andre drikkevarer - eller eksempelvis bruges i is og desserter.

I gamle dage havde man kaffepunchen, som helt klassisk bestod af varm kaffe, der blandedes med rigelige mængder brændevin. I dag har vi de mange hyggelige og i nogle tilfælde næsten dessertagtige varme kaffe- og kakaodrikke med spiritus - og ikke mindst de sommerlige isafkølede lækre cocktails, hvor spiritus og kaffe eller kakao går op i en højere enhed. Har du ikke tidligere prøvet spændende varme og kolde drikke baseret på et miks af spiritus og kaffe og/eller kakao, så er det vores klare anbefaling at prøve det! Se også vores side med opskrifter.

NORUs spiritus- og likørudvalg

NORUs spiritus- og likørudvalg er nøje sammensat, så det rummer de former for spiritus, som skal til, for at man kan lave både de allermest populære cocktails og de skønneste klassiske spiritusbaserede kaffe- og kakaodrikke. Vi har både spændende og yderst delikat fransk kastanjelikør (prøv den!), fuldstændig fantastisk cubansk rom i særklasse, flere slags skøn portvin, Grand Marnier, et fantastisk udvalg af meget interessant gin, gode kits og meget andet - blandt andet disse store klassikere:

  • Russian Standard - Russian Standard er en ægte russisk luksus-vodka, som drikkes verden over af de vodka-nydere, som er allermest kvalitetsbevidste! En yderst populær vodka, der både kan mikses til spændende drinks og drikkes som rene shots på ægte russisk manér! Russian Standard er blandt andet en af de vigtigste ingredienser i de to klassiske cocktails White Russian og Black Russian. 
  • Gosling’s Black Seal - En på alle måder fantastisk mørk rom med en dyb og intens smag med noter af karamel og vanilje. Den er blevet produceret på Bermuda siden begyndelsen af 1800-tallet, og det er blandt andet denne rom, som er hovedingrediensen i den yderst populære drink Dark ´N´ Stormy. 
  • Tullamore Dew - En fin irsk whisky med mange mange fans! Traditionelt drikkes Tullamore Dew som den er - evt. blot med is eller lidt vand, men den kan med fordel også anvendes til spændende kolde og varme drinks! Hvem kender f.eks. ikke den evigt populære varme Irish Coffee som den perfekte afslutning på en god middag - eller bare fordi….? 
  • Kahlua - En helt vidunderlig mexikansk kaffelikør, som nydes verden over både som avec og som ingrediens f.eks. i spændende kaffedrinks, ligesom den i udstrakt grad også anvendes i kager, is og desserter. Kahlua er baseret på rom og sirup og har en meget intens smag af kaffe og vanilje, og den er blandt andet en af de vigtigste ingredienser i de to populære cocktails, White Russian og Black Russian. 
  • Bailey's Irish Cream - Baileys er en flødebaseret irsk whisky-likør fra Dublin, og den har en sød og intens smag af chokolade og karamel. Den er den i Danmark måske allermest populære likør, der i vidt omfang drikkes som ledsager til en kop kaffe, men som også gør sig helt fantastisk i varme og kolde miksede drinks eller eksempelvis i eller over iscreme eller andre desserter. Overvej f.eks. at tilsætte lidt Baileys til din hjemmelavede mørke chokolademousse! 

Vi har også nogle ret interessante bud på forskellige slags virkelig delikat gløgg - se hele vores udvalg af spiritus og likør nedenfor.