Te

Velkommen til en verden af hygge og nydelse!
Te er verdens mest udbredte aromatiske drik, og den laves almindeligvis ved at overhælde friske eller tørrede plantedele med varmt eller kogende vand. Drikken indtages enten varm eller afkølet og sødes ofte med sukker eller honning, ligesom mange foretrækker at drikke te med enten mælk eller citron.
Hos NORU kan du finde te af høj kvalitet til skarpe priser! Vi har te fra hele verden og til enhver smag - også hvis du ønsker økologisk te, koffeinfri te, eller hvis du specifikt er på udkig efter hvid, sort eller grøn te, te-infusioner, chai, urtete eller spændende og nøje sammensatte teblandinger! Du finder blandt andet både løse teblade i lækre dåser, løse teblade i pakker eller poser, tebreve og skønne teperler!
Populær Te!
Tivoli te fra Chaplon Tea i dåse
Tivoli Te - Dåse
Chaplon Tea
Grøn te, Hvid te - 160 gram
129,00 kr.
Earl Grey te fra Chaplon Tea i dåse
Chaplon Earl Grey Te - Dåse
Chaplon Tea
Sort te - 160 gram
130,00 kr.
Fuldmåne te fra Chaplon Tea i dåse
Fuldmåne Te - Dåse
Chaplon Tea
Grøn te - 160 gram
92,95 kr.
Tivoli te fra Chaplon Tea i dåse
Tivoli Te - Dåse
Chaplon Tea
Grøn te, Hvid te - 160 gram
98,95 kr.
Cleanse fra Pukka - 20 tebreve i æske
  • -11%
Cleanse, 20 breve
Pukka Te
Urte te
42,00 kr. 46,95 kr.
Pukka Three Cinnamon, 20 breve
  • -8%
Three Cinnamon, 20 breve
Pukka Te
Urte te
43,00 kr. 46,95 kr.
Bjergblomst te fra Chaplon Tea i dåse
Bjerg Te - Dåse
Chaplon Tea
Grøn te, Sort te - 160 gram
130,00 kr.
Undgå dårlig brygget te

Undgå disse 14 fejl når du brygger te


Bliv ekspert i te brygning og undgå de mest gængse fejl ved at følge denne guide
Læs mere her
Guiden til den perfekte kop te

Sådan brygger du en perfekt kop te


Læs denne guide for at brygge den helt perfekte kop te - og kun én
Læs mere her

Vores teer kommer fra de allerbedste leverandører, og her på siden finder du fantastisk te fra blandt andet Chaplon Tea, NUTE, David Rio, Min Yndlings Te, Te Specialisten, Teministeriet, Østerlandsk Thehus og Clipper.

Mere end blot en drik!

For mange mennesker er en god kop varm te - eller et lækkert glas isafkølet te om sommeren - mere end blot en drik at få varme i kroppen af eller læske ganen på. Brygning og indtagelse af te kan nærmest være eller blive en slags overgangs-ritual mellem dagligdagens forskellige faser. F.eks. om morgenen efter nattesøvnen og inden dagen rigtig starter. Når man er vel ankommet på arbejdet. Når man sætter sig ved mødebordet. Når man skal holde en pause i dagens gøremål. Når man sætter sig foran tv - eller med en god bog - om aftenen osv.
For nogen er te endda ligefrem forbundet med sanselighed. Og hele oplevelsen med brygning, servering og indtagelse af teen er nærmest at sammenligne med en seance - nogenlunde på samme vis som de traditionelle japanske te-ceremonier, hvis formål først og fremmest er åndelig udrensning.
Uanset om man tager sin tebrygning og -indtagelse lige så seriøst, som man gør i Japan, eller ej, så er der ingen tvivl om, at der er nogle vigtige parametre, der har indflydelse på kvaliteten af den samlede oplevelse. Det er blandt andet:

Udseendet

Den gode te-oplevelse starter for mange, allerede så snart øjnene falder på tedåsen i køkkenet. Her har indpakningen en særlig betydning! Meget af den te du finder hos NORU, kommer i virkelig lækker og indbydende indpakning, der i øvrigt også kan anvendes til andre formål, når den gode te er drukket. Dette gælder blandt andet NUTE's super lækre og genanvendelige tedåser i FSC-certificeret birketræ og Chaplon Tea's flotte og funktionelle sorte. Så søger du en dejlig helhedsoplevelse, hvor du også kan anvende te-emballagen til andre formål efterfølgende, bør du måske især kaste blikket på disse brands.
Der er ingen tvivl om, at en lækker indpakning sætter gang i lysten og forventningerne til en god kop te. Men det er klart, at synet af selve tebladene, den indbydende duft og især den delikate smag er netop dét, der har afgørende indflydelse på den samlede te-oplevelse!

Smagen og duften

En anden vigtig parameter for hele oplevelsen er selve teens duft og aroma. Og det er nu engang bare med te, som med så meget andet: Jo mere du investerer i teen, jo højre kvalitet får du. Og med den højere kvalitet følger også en bedre, dybere, mere intens og mere forfinet aroma med smagsnoter, der bidrager flot til den samlede oplevelse. Derfor kan det altid godt betale sig at investere i en te af rigtig god kvalitet, hvis den skal kunne andet og mere end blot give dig varme om vinteren og læske om sommeren.

Et godt tip!

Vil du gerne have mest og bedst mulig smag i din te, så brug løs te i stedet for tebreve, når du skal brygge den. Når de løse teblade flyder frit i tekanden, frigives der nemlig langt mere smag, end når tebrevene klumper sig sammen i et tebrev.

Udstyret

En vigtig forudsætning for at kunne lave exceptionelt lækker te af høj kvalitet er, at man har det rette udstyr i god kvalitet:

  • En kedel - Vil man lave sig en perfekt kop varm te, skal man først og fremmest bruge en kedel, som kan være enten til komfuret eller elektrisk.
  • En tekande eller tekrus - Derudover har man brug for en god tekande i rette størrelse eller i hvert fald gode krus. Både tekander og tekrus fås med og uden indbygget tefilter.
  • En tesi, et teæg eller et tefilter - Det er en smagssag, om man vil have tefilteret indbygget i sin kande eller krus eller hellere vil supplere med en god løs tesi eller eksempelvis et teæg.
  • En tehætte eller tevarmer - Selvom det ikke er et absolut must, er det godt nok rart, når teen kan holdes varm i kanden i længst mulig tid. Eksempelvis er en tehætte ikke en forudsætning for at kunne lave en god kop te, men den er godt nok praktisk! Så selvfølgelig kan du også finde gode, funktionelle - og ret pæne - tehætter hos NORU. Det samme gælder tevarmere - fyrfade - som også er super praktiske og anvendelige til at holde teen varm i kanden. Vi har nogle ret lækre nogen af slagsen hos NORU!

Udover disse ting, finder du hos NORU også masser af lækkert udstyr til borddækning og servering. F.eks. kan du finde lækre duge, stofservietter og flotte servietringe, skønne glas og tallerkener, smukke fade og skåle, fantastisk bestik og meget andet, som gør din servering og borddækning super flot og indbydende.
Og så er det bare en kæmpe luksus at have et ordentlig termokrus til at tage din nybryggede te med på farten.

Renholdelse

Sørg i øvrigt altid for at dit udstyr til tebrygning er rent - og helst helt fri for gamle garvesyre-belægninger, der kan give din te en ubehagelig bismag. Skyl gerne tekanden med lidt kogende vand både inden og efter brug - dermed får du både skyllet urenheder væk og får samtidig lunet kanden inden brug.

Brygningen

Almindelig brygning af te, er sådan set ret let. Men det kan være svær at vurdere, hvordan man gør, hvis man skal brygge en kande te med en enkelt kop til hver person. Her er en let metode:

Brug løs te og beregn først, hvor mange teblade, der skal anvendes til det antal kopper/krus, der skal brygges. Oplysninger om rette mængde teblade pr. kop kan almindeligvis findes på tebladenes emballage - ellers læs om dosering for forskellige tetyper her.
Hæld den rette mængde løse teblade direkte i tekanden.
Kog rigeligt vand, og lad det afkøle til rette temperatur - læs om rette vandtemperatur for forskellige tetyper her.
Hæld det kogte og tempererede vand i tekanden ved at bruge en af de tekopper eller tekrus, som teen senere skal drikkes af. Der skal bruges en kop/krus vand pr. person, der skal have te - samt en ekstra kop “til kanden”.
Lad teen trække efter anvisningerne på emballagen - eller læs om trækketid for forskellige tetyper her.
Skænk teen til hver enkelt person. Hvis din tekande ikke har indbygget filter, så skænk enten i kopper med indbygget filter - eller anvend en tesi at skænke igennem, så de løse teblade opsamles deri.

Ganske kort om ægte te

Ægte te er altid fremstillet af blade eller nye skud fra teplanten Camellia Sinensis og indeholder bl.a. opkvikkende koffein, antioxidanter, og vanddrivende stoffer. Den kommer i mange forskellige varianter og omfatter bl.a. sort te, grøn te og hvid te - læs meget mere om de forskellige typer te her.

Ganske kort om urtete

Urtete er - som den ægte te - fremstillet af friske eller tørrede plantedele. Urtete fremstilles dog på grundlag af andre planter, urter, blomster, bær og frugter end fra teplanten, og dette er årsagen til, at den ikke kategoriseres som “ægte” te.
Almindeligvis er urtete helt fri for opkvikkende koffein, hvilket gør, at mange foretrækker urtete om aftenen og lige inden sengetid.

Særligt ingefær te er populært som urte te, da den friske smag giver en god base når der skal brygges te.

NORUs top-5 bestseller for te

Chaplon Fuldmåne Te - en skøn og rigtig lækker te, som er vores absolutte bestseller! Teen er lavet på grøn te tilsat citrongræs og lakrids. Fuldmåne te er mild og forfriskende og har en skøn eftersmag af lakrids.

Turkis Blanding fra Min Yndlings Te - en koffeinfri og økologisk urte te, med en fantastisk smag af ingefær og lakrids. Teen er lavet på lakridsrod, citrongræs, pebermynte og ingefær og har vundet Great Taste Awards i 2015!

Morning Tea fra NUTE - en skøn økologisk te-blanding med en rigtig god smag! Teen er lavet på sort Assam te, som er tilsat lækre rabarberstykker.

Vanilla Chai fra Østerlandsk Thehus - en sød chai latte med en god krydret smag. Denne lækre chai latte er lavet på grøn og sort te og tilsat honning, vanilje, kardemomme, nellike og kanel.

Chaplon Silvery Jasmin Pearls Te - en økologisk perle te med masser af fantastisk god smag! Lækker økologisk perlete, som er lavet af den fineste hvide te, der er tørret med friske jasminblomster.