Mountain Coffee

- kvalitetskaffe til alle smagsløg

Det kan være svært at vælge mellem de mange spændende kaffer, der er i handlen, men tag et rigtig godt kig på de herlige kaffer fra Mountain Coffee - vi har noget for enhver smag!

Viser 1-9 af 9 element(er)

I dag findes mange vidt forskellige kaffer med alle variationer af ristningsgrader, fylde, syrlighed, smagsnoter, dyrkningsmetoder, formaling, smagstilsætninger etc. Også kafferne fra Mountain Coffee kommer i mange forskellige varianter. Fælles for dem er, at de er af høj kvalitet, er sammensat af gode og nøje udvalgte kaffebønner fra nogle af verdens allerbedste kaffe-nationer og kommer som hele ristede kaffebønner i store poser á 1.000 gram. Hos NORU kan vi tilbyde et stort udvalg af de allerbedste kaffer fra Mountain Coffee - og vi vil anbefale dig at klikke dig ind på og læse om de forskellige varianter nedenfor for at finde frem til netop dén kaffe, som bedst kan forkæle netop dine - og din families, kollegers og kunders - smagsløg.

Dyrkningen

Kafferne fra Mountain Coffee er sammensat af kaffebønner, som er dyrket under optimale forhold i kaffefarme i højtliggende områder rundt omkring i verden. Her har kaffebønnerne alle muligheder for at suge megen kraft og god næring til sig fra sund landbrugsjord, ligesom de kan modne i det helt rigtige tempo, så både duft og smag i bønnerne udvikles bedst muligt. Og hos Mountain Coffee begrænser man sig ikke til kun at hente kaffebønner fra de helt store kaffe-nationer, som ligger omkring ækvator hele verden rundt - man besøger også løbende nye steder og lande i jagten på super gode kaffebønner, og derfor kan man i Mountain Coffees sortiment også finde interessante kaffer fra nationer, som man ikke traditionelt ser som kaffedyrkende i større grad.

Kaffe med indbygget god samvittighed

Kafferne fra Mountain Coffee er af rigtig god kvalitet, og de kan næsten kaldes “kaffe med indbygget god samvittighed”, for når man køber kaffe fra Mountain Coffee, donerer man samtidig penge til godgørende og gennemtænkte projekter, som har direkte relevans for kaffefarme, de involverede mennesker og deres familier, lokalmiljø osv. Mountain Coffee bygger nemlig blandt andet på en idé om, at man vil give tilbage til dem, der arbejder hårdt for at give os store smagsoplevelser - det kalder firmaet “Coffee Social Responsibility”. Det foregår i praksis på mange forskellige måder:

I Mountain Coffee støtter man konkrete projekter, der har til formål at forbedre arbejdsforhold, miljø og kaffeproduktion i selve lokalmiljøet i de enkelte kaffeproducerende lande, som firmaet handler kaffebønner i. Man vil simpelthen gøre en forskel ved at støtte og hjælpe især kaffe-bønderne og deres familier, ansatte, ansattes familier og lokalmiljø og -område som helhed. 

Et eksempel er støtten til det lille kaffe-kooperativ Cooperative Cruz Grande i Huehuetenango i Guatemala, hvor Mountain Coffee har valgt at støtte de 43 kaffefarmere ved at opføre et fælles vandmølle-anlæg med al nødvendig teknologi. Idéen med vandmøllen er, at kooperativet dermed på langt lettere vis ved hjælp af anlægget kan behandle de nyplukkede kaffebønner, vaske kaffen og dermed opnå en langt bedre kaffe-kvalitet, hvilket i sidste ende medfører, at de kan få højere priser for deres kaffebønner. Udover den indlysende økonomiske fordel for kaffebønderne betyder etablering af vandmølle-anlægget endvidere, at man kan reducere det vandforbrug, der anvendes i produktionen med op til 60% - blandt andet fordi det brugte vand kan filtreres og renses, og de frasorterede bærskaller kan komposteres og anvendes som gødning. Det er klare miljømæssige gevinster, og de vandkilder, som familierne og de ansatte ellers anvender til drikkevand, holdes fri af forurening fra kaffeproduktionen.

Udover det smarte vandmølle-anlæg er Mountain Coffee i samarbejde med to hjælpeorganisationer også igang med at opføre et ordentligt og ikke mindst sikkert fælles opbevaringslager til råkaffen - noget der blandt andet betyder, at kaffen fremover ikke behøver at opbevares i de enkelte farmeres private boliger.

Udover blandt andet at støtte ovennævnte meget konkrete projekter donerer Mountain Coffee desuden en krone for hvert kilo ristet og solgt kaffe fra Enzo Micro Roastery til forskellige kaffe-projekter rundt omkring i verden.

Mountain kafferne hos NORU

Hos NORU kan vi tilbyde de - efter vores mening - absolut allerbedste af kafferne fra Mountain Coffee. Her er tale om en lang række forskellige slags hele kaffebønner fra vidt forskellige steder i verden - blandt andet fra Afrika, Mellem- og Sydamerika og fra Indien. Der er en økologisk kaffe og en anden kaffe, som ikke alene er økologisk, men som tillige er Fairtrade-mærket. Vi kan også tilbyde en koffeinfri variant, og så har vi kaffe af mange forskellige grader af ristning, dybde, syrlighed og med vidt forskellige undertoner i smagen. Her er virkelig noget for enhver smag.

At vi alene tilbyder kafferne som hele kaffebønner betyder, at du selv skal male kaffen inden brug. Vi anbefaler, at du ikke maler større mængder kaffe, som derefter opbevares til løbende brug. Mal i stedet en mindre portion ad gangen, så du altid anvender helt friskmalede bønner til brygning af din kaffe - det gør en kæmpe forskel for smagen, der bliver langt mere frisk og betydelig mere karakterfuld.

Se, klik dig ind på og læs meget mere om vores forskellige varianter af lækre kaffebønner fra Mountain Coffee herunder.