Chaplon Tea

Chaplon tea - super spændende teblandinger.

Velkommen til den vidunderlige verden af økologisk Chaplon te! Her finder du et stort udvalg af spændende teblandinger, der kan købes både i smukke sorte dåser, der rummer 160 gram Chaplon te, i flotte refill-æsker med 100 gram Chaplon te, i poser med 600-1000 gram løs Chaplon te og som tebreve. Chaplon Tea er mestre i at mixe grøn te, sort te og hvid te med alverdens naturlige olier, urter og blomster.
Det giver lækre teblandinger, der altid er perfekt afstemt og giver dig de allerbedste smagsoplevelser.

Viser 1-24 af 36 element(er)

Virksomheden bag de lækre teer

Chaplon Tea er en dansk virksomhed, som producerer delikat økologisk te i virkelig mange varianter. Virksomheden blev grundlagt af Jais Westh Lauritsen i 2003 som Danmarks første webshop med salg af te og tilbehør til tebrygning. 
I 2005 startede Chaplon Tea et forsøg med bæredygtig dyrkning af kinesiske, indiske og japanske teplanter i drivhuse i Hedehusene i Danmark. Mens forsøget kørte, etablerede man i 2006 samtidig en eksklusiv tesalon i Tivoli i København. To år senere måtte virksomheden dog desværre se i øjnene, at det ikke er muligt at dyrke bæredygtig økologisk Chaplon te i Danmark, da der på grund af det kolde klima er brug for både kunstigt lys og varme til produktionen. I stedet undersøgte man derfor mulighederne for at dyrke egen Chaplon te på Sri Lanka, og i 2008 overtog Chaplon Tea sin første lille teplantage i landet. Tedyrkningen på plantagen omlagdes til at foregå efter japanske principper, og samtidig valgte Chaplon Tea at forbedre plantagearbejdernes løn- og arbejdsvilkår på forskellig vis. 
Efter at have etableret sig godt, have modtaget en pris og have åbnet et par butikker i Sri Lanka overtog Chaplon Tea i 2009 endnu en teplantage på øen. Senere åbnedes flere teforretninger, og i 2012 erhvervede virksomheden sig endnu en plantage, ligesom den etablerede et tebrev-pakkeri og endnu en butik. Også 2013 blev et travlt år for Chaplon Tea. Man åbnede nemlig endnu en butik i Sri Lanka, ligesom man etablerede endnu en plantage og udvidede produktionen af især hvid te.
I dag drives Chaplon Tea som et partnerskab mellem to danskere og tre srilankanere, og den har 80 ansatte og omfatter 4 teplantager, 5 tebutikker og den skønne tesalon i Tivoli i København.

Chaplon Teas vision

Chaplon Teas vision går kort fortalt ud på at dyrke te af rigtig god kvalitet til en rimelig pris - uden at skade naturen og belaste lokalsamfundet. 
Chaplon Tea søger at være med til at skabe bæredygtig udvikling på Sri Lanka, hvor teen dyrkes. Virksomheden tager socialt ansvar, tilbyder gode arbejdsvilkår, uddannelse og karrieremuligheder for de ansatte og investerer i udvikling og velfærd i lokalsamfundene på Sri Lanka. Ligeledes sikrer man, at virksomhedens egen te dyrkes uden brug af kunstgødning, sprøjtemidler og kunstige tilsætningsstoffer, der kan skade miljø og mennesker.
I Chaplon Tea lægger man stor vægt på ikke at udpine sine medarbejdere, hvorfor disse tilbydes velfærd og gode arbejdsvilkår, højere løn end sædvanligt, kort arbejdsdag, sprogundervisning, sundhedsforsikring, pension, karriere- og uddannelsesmuligheder osv. Endvidere forsøger man på en af plantagerne at tilbyde plantagearbejdernes børn undervisning som et supplement til den almindelige skolegang, ligesom man på pakkeriet tilbyder engelsk-undervisning en gang ugentlig. I Chaplon Teas butikker i Sri Lanka tilbyder man desuden de ansatte sprogkurser i arabisk og russisk.
Når du drikker Chaplon te, støtter du altså samtidig den sociale, økonomiske og bæredygtige udvikling i et af verdens fattigste lande!

Produktionen af Chaplon te

Det er essentielt for Chaplon Tea, at man på etisk forsvarlig manér kan dyrke kvalitets-te til rimelige penge og samtidig opføre sig ansvarligt og ordentligt i forhold til både naturen, medarbejderne og lokalsamfundet. I virksomheden dyrkes Chaplon te derfor efter bæredygtige og økologiske principper, og enhver brug af kunstgødning og pesticider i produktionen undgås, ligesom der ikke tilsættes kunstig aroma og smagsstoffer til Chaplon teer.

Høst og fremstilling

På Chaplon Teas plantager i Sri Lanka håndhøstes de friske og spæde teblade på traditionel vis af plantagearbejderne løbende over det meste af året. Tebladene plukkes to dage før de almindeligvis regnes for høstklare - dette giver Chaplon teerne en særlig let og elegant smag. 
Efter høsten tørres, knuses - og i nogle tilfælde iltes (fermenteres) - tebladene, ligesom de aromatiseres på forskellig vis med naturlige olier og tørrede frugter, blomster og urter. Når tebladene iltes 100%, bliver de til dét, vi kender som sort te. Til oolong te er bladene iltet mellem 30 og 60%, mens grøn og hvid te slet ikke er iltet. Iltningen stopper man i øvrigt ved sluttelig at opvarme tebladene i en ovn. 

Chaplon Teas typer af te

Der fremstilles tre forskellige typer Chaplon te af de samme blade fra teplanten:
Grøn te er friske tørrede blade af tebusken. Denne te har en let urteagtig smag, som mange mennesker holder rigtig meget af. Grøn te fås blandt andet i blandinger med naturlige urter, tørret frugt og blomster.
Sort te er iltede (fermenterede) og tørrede blade fra tebusken. Den fås i utallige kvaliteter, og de kraftige sorte teer kommer fra de varmeste voksesteder, mens lettere sorte teer typisk har groet i højlandet i lidt køligere klima. Den stærkt populære sorte te tilsættes for smagens skyld ofte naturlige blomster- og frugt-olier.
Hvid te er de friske, fine og spæde skud på tebusken, som plukkes, inden busken har blomstret. Skuddene iltes ikke, men dampes evt. let og tørres ved lav varme. Smagen er mild og blød, og den hvide te er oftest både dyr og eftertragtet og tilsættes ind imellem også fin naturlig blomsteraroma etc.

NORUs udvalg af Chaplon te

NORU forhandler et stort udvalg af Chaplon te - og det er vores påstand, at der er mindst en for enhver smag! Hos NORU kan du købe både lækker løs Chaplon te, skønne tebreve og spændende perlete fra Chaplon Tea:
Løs te
Løs Chaplon te sælges - for de flestes vedkommende - både i æsker á 100 gram, i de meget populære sorte Chaplon tedåser á 160 gram og i store poser á 600 og 700 gram. Klik dig ind på og læs om de enkelte varianter af løs Chaplon te længere nede på denne side.
Tebreve 
Tebladene i tebreve er i princippet identisk med tebladene i løs te. Ofte har man dog malet de tørrede teblade lidt mere fint, således at disse ikke ødelægger teposerne, når de fyldes deri. Derfor kan teen i tebreve i nogle tilfælde virke lidt "smuldret" - dette betyder dog intet for smagen. NORU forhandler følgende tebreve fra Chaplon Tea - og der er 15 tebreve i hver pakke. De fleste af tebrevene fås dog også i store pakker á 100 stk. Klik dig ind på og læs om de enkelte varianter af Chaplon tebreve længere nede på denne side.
Perlete
Perlete er teblade, der er presset sammen og håndrullet til elegante små kugler. Når teen trækker, folder teperlerne sig ud og frigiver teens skønne duft og dejlige aroma. Klik dig ind på og læs om de enkelte varianter af Chaplon perlete længere nede på denne side.

Chaplon te Top 3 hos NORU

Nr. 1 - Fuldmåne Te
Den helt sikre Chaplon te favorit hos NORUs kunder er Fuldmåne Te. Denne teblanding er sammensat af lækker grøn te, delikat citrongræs, morgenfrue og lakridsrod. Teen har en smuk gylden farve, en frisk sødme og en klar og let smag af citrus, lakrids og grøn te.
Tilberedning:
  • Hæld en stor teskefuld (ca. 2 gram) teblade pr. kop te, der skal brygges, i en glaseret tepotte.
  • Kog 2 dl. vand pr. kop te, der skal brygges, og lad det afkøle til ca. 80 grader, inden det hældes over tebladene i tepotten.
  • Lad teen trække i ca. 6-10 minutter, smag til, og servér den, når den ønskede styrke er opnået. 
Tebladene kan bruges op til tre gange - og andet udtræk anses almindeligvis for at være det bedste.
Nr. 2 - Earl Grey Te
En anden af te-favoritterne hos NORUs kunder er Chaplon Teas Earl Grey Te. Her er tale om en skøn sort Chaplon te med et lavt indhold af garvesyre og med en rund elegant smag og en dyb farve. Teen er blandt andet tilsat aromatisk olie fra citrusfrugten Bergamot. En lille italiensk producent har leveret bergamotolien, som presses på gammeldags vis og derfor står meget ren i smagen.
Tilberedning:
  • Hæld en stor teskefuld (ca. 2 gram) te pr. kop te, der skal brygges, i en forvarmet glaseret tepotte.
  • Kog 2 dl. (gerne kalkfrit) vand pr. kop te, der skal brygges, og tag kedlen af varmen, så snart vandet koger
  • Hæld vandet over tebladene i tepotten.
  • Lad teen trække ca. 3-5 minutter under tehætte (vandets temperatur skal helst ikke falde til under 90 grader, mens teen trækker), og smag til og servér teen, når den ønskede styrke er opnået. 
Den tredie Chaplon kundefavorit hos NORU er den virkelig delikate Silvery Jasmin Pearls Te, der spreder den skønneste duft af jasmin i hjemmet - og smager helt fantastisk! Her er tale om elegante håndrullede teperler af den fineste hvide Chaplon te tilsat jasminblomster.
Tilberedning:
  • Læg 10-15 teperler i et stort teglas eller tekrus
  • Kog vand og afkøl dette let til ca. 90 grader. Hæld derefter vandet over teperlerne i glasset/kruset.
  • Servér teen, og lad gerne tebladene blive i koppen, mens den drikkes. Tebladene kan bruges 2-3 gange, så ønskes endnu en kop te, hældes der blot nyt kogt og  let afkølet vand over tebladene i glasset/kruset. 
Velbekomme!