Perle te

Perle te - Måske kender du de spændende økologiske PERLE TEER fra Chaplon? Der tale om yderst delikate og aromatiske teperler fra Sri Lanka, der er rullet af te, som dyrkes uden kunstgødning, sprøjtemidler eller kunstige tilsætningsstoffer - og som i øvrigt produceres under bæredygtige forhold!

PERLE TE er blade eller skud fra tebusken Camellia Sinensis, der efter høsten igennem flere dage luftes på riste under åben himmel - med eller uden aromatiske blomster, frugt og/eller olier - og efterfølgende håndrulles til hårde små teperler, der sluttelig tørres let. Denne behandling af teen er meget skånsom, og man bevarer derfor i vidt omfang teens naturlige duft og aroma. Når perlerne under brygning overhældes med varmt vand, folder bladene sig ud og frigiver hele sin kraft, aroma, duft og vitaminer.

Hos NORU kan du vælge mellem flere forskellige virkelig lækre PERLE TEER bestående af hvid eller grøn te i kombination med jasmin, citrus, rabarber etc. Tag et kig længere nede på denne side for at finde netop dén PERLE TE, som vil passe allerbedst til dig.

Er du på jagt efter almindelig løs te? Se hele vores store udvalg af te her.

NORUs udvalg af perle te

Med NORUs lækre og økologiske PERLE TEER fra Chaplon Tea er der noget for enhver smag - og de kommer alle i Chaplon Teas smukke tedåser, der sikrer, at aroma og duft bevares i videst muligt omfang og derfor også fungerer fint til opbevaring af perlerteen efter åbning. Af de stærkt populære PERLE TEER fører vi blandt andet:

Grøn Perle Te - Skøn, rund og blød grøn te med masser af dejlig smag og duft.

Grøn Perle Te Paris - Fantastisk grøn te med mango og citrus, der er perfekt til både kolde vinterdage og lune sommeraftener.

Grøn Kvæde Perle Te - Endnu en vidunderlig grøn te. Den er tilsat kvædeolie, der giver den en pragtfuld smag helt ud over det sædvanlige.

Grøn Mynte Perle Te - Liflig grøn te med super aromatisk mynteolie. En virkelig frisk og delikat te.

Silvery Jasmin Pearls - En delikat hvid te med liflig og naturlig duft og smag af blomstrende jasmin. Teen fås både i Chaplons lækre tedåse og i en stor pose, der rummer et helt kilo jasminperler.

Grøn Perle Te Lemon - En skøn sommerlig grøn te med citrusolie, der passer perfekt til dejlige sommeraftener i haven.

 

Brygning af perlete

PERLE TE kan enten brygges direkte i den kop eller det glas, som den skal serveres i, eller den kan brygges i en lille japansk tekande med indvendig si, som i øvrigt bør forvarmes med lidt kogt vand. Brygger man direkte i et teglas eller en tekop, kan man med fordel anvende en tesi eller et teæg - se vores udvalg af tesier og -filtre her - som bladene kan flyde frit i, mens de afgiver deres fine aroma.

Brygning i tekande

Brygger man teen i en lille kande - f.eks. i en af de små japanske tekander af støbejern - får man den bedste udnyttelse af teperlerne. Den lille kande rummer kun 1-2 kopper friskbrygget te, og man brygger derfor kun denne lille mængde af gangen, hvorefter man simpelthen bare tilsætter mere tempereret kogt vand til kanden, når man ønsker en kop te eller to mere. Har du ikke ligefrem en japansk tekande, kan en lille tekande af mere moderne udtryk sagtens anvendes i stedet. Det vigtige er, at kanden ikke rummer mere end 1-2 kopper te.

Hos NORU forhandler vi tekander i forskellige størrelser. Til brygning af PERLE TE vil vi især anbefale de super lækre små STUMP tekander fra ForLife. Disse kander rummer ca. to store glas te, har indbygget tefilter i rustfrit stål, har fasthængslet låg - og så er kanderne helt flade i toppen, således at man kan stable dem, hvis man har mere end en enkelt kande. Og så fås STUMP tekanderne i et væld af forskellige fantastiske farver!

Ønsker du i stedet en virkelig smuk tekande, hvor du kan følge med, når de dejlige teperler folder sig ud i vandet, bør du kaste et blik på NORUs egen klassisk smukke MATA tekande af glas, der ikke bare pynter på ethvert tebord, men som også har et lille praktisk tefilter indbygget i tuden. MATA-kanden rummer også omtrent to glas te.

Brygning i tekop/teglas

Vil du helst brygge te af dine teperler direkte i det glas, som teen skal drikkes af, anbefaler vi de flotte og super funktionelle store UNIMUG teglas fra Kinto. Glassene er lavet i varmebestandigt glas, og der medfølger et praktisk tefilter, som passer til koppen. Teglasset har et løst låg, således at man kan holde på teens varme - og så kan låget i øvrigt også fungere perfekt som holder til tefilteret! De store UNIMUG teglas rummer hele 510 ml. dejlig te, men synes man, at glassene er lige store nok, fås de også i en noget mindre version, der rummer 350 ml. te. De små UNIMUG teglas fås i øvrigt med filter og låg i forskellige skønne farver.

Dosering

Til et stort teglas bruges ca. 10-15 teperler.

Vandtemperatur

Til PERLE TE bruges ca. 80-90 grader varmt kogt vand, der helst ikke må have bulderkogt i længere tid. Den rette temperatur opnås ved, at man lader det friske nykogte vand stå i ca. 4 minutter, inden det hældes over perleteen.

Trækketid

Den aromatiske PERLE TE skal trække, indtil blade og blomster har foldet sig helt ud, for at give optimal smag og duft. Det er ikke nødvendigt at si tebladene fra, inden man drikker teen, men husk at de samme teperler kan anvendes flere gange uden at miste sin dejlige smag.

Velbekomme!