Vingummi

Viser 1-24 af 54 element(er)

Vingummi - når det skal være ekstra delikat

Er vingummi også din favoritslik? I givet fald deler du dette med masser af børn og voksne, der har dét til fælles, at vingummi er det allerførste, der ryger i indkøbskurven, når der skal købes ind til fredagsslik, til den gode film lørdag aften eller til ren forkælelse i hverdagen. 

Vingummi er og bliver stærkt populært hos mange, der har en sød tand. Nogle foretrækker de evigt populære milde små vingummibamser, andre den mere syrlige og lidt hårdere engelske vingummi og atter andre igen vil gerne have en lidt mere delikat udgave af vingummi, som også kan serveres som lidt ekstra lækker forkælelse til gæster, gives som en perfekt værtindegave eller simpelthen blot indtages til aftenkaffen som ekstra indbydende sødt. 

Hvad er vingummi egentlig?

Vingummi er en form for slik, som i sammenligning med f.eks. chokolade, bolsjer, slikkepinde og mange former for konfekt er en forholdsvis ny opfindelse. Den har kun omtrent 100-150 år på bagen, og man mener, at denne form for konfekture har sin oprindelse i enten England eller Tyskland og oprindeligt var tilsat - eller var tænkt at kunne tilsættes - forskellige aromatiske vin-essenser.

Vingummi består almindeligvis af sukker, glucose, vand, smagsstoffer, farvestoffer og gelatine eller anden form for stivelse - f.eks. majs-, hvede- eller kartoffelstivelse. Gelatine, som er et  animalsk produkt uden smag og lugt, laves i Danmark primært på baggrund af kogt flæskesvær fra svin. Når gelatinen tilsættes vingummi-massen, gør det den formbar, elastisk og meget tyggevenlig, hvor de øvrige former for stivelse gør vingummi en anelse mere mere sej og gummiagtig. 

Fremstilling af vingummi er forholdsvis enkel: Ingredienserne opløses og blandes i rette forhold, og massen hældes efterfølgende i støbeforme, hvor de størkner og tørres let. Fremstillingen afsluttes med en polering med vegetabilsk olie eller voks, der tilfører et blankt og fint udtryk til det indbydende vingummislik, og sikrer at vingummierne ikke klæber til hinanden eller til emballagen.

NORUs udvalg af vingummi

NORU forhandler den lækreste og mest delikate gourmet-vingummi i tern - så er det sagt! Den er af absolut allerhøjste kvalitet og smager helt fantastisk. Vingummierne fremstilles af det danske firma Wally and Whiz og er baseret på råvarer af meget høj kvalitet, ligesom de er 100% fri for gluten, alkohol, laktose, kunstige farve- og smagsstoffer og animalsk tilsætning af enhver art. De er simpelthen 100% veganske og fri for enhver form for kunstig tilsætning.

Den skønne smag og duft i vingummierne fra Wally and Whiz er lavet alene ved brug af naturlige bær, frugt, rødder mv., og alle har én smag i selve vingummien og en komplementær smag i pulveret, som vingummien er vendt i. Er du glad for lækker vingummi, men har ikke tidligere smagt produkterne fra Wally & Whiz, skulle du tage og prøve dem - vi tør næsten love, at du ikke bliver skuffet! Og så har vi et hav af spændende varianter, som du kan se og klikke dig ind på nedenfor.