Borddækning

Se vores store udvalg af alt til borddækning her. Vi har et bredt sortiment af kopper, glas, tallerkener, bestik, duge og servietter - alt der skal til for at dække et helt fantastisk bord både til middagsselskaber og kaffemøder.

Viser 1-24 af 771 element(er)

Kender du det dér med at skulle dække et lækkert bord til dine gæster, men at du i virkeligheden har alt for kort tid til det, fordi madlavningen og rengøringen lige trak lidt for langt ud? Så er du langt fra alene! Vi er mange, der hver gang farer rundt og forsøger at dække et smukt og gerne lidt anderledes bord, lige inden gæsterne melder deres ankomst. Det er super stressende, og når man er i netop dén situation, at man har lagt en masse arbejde i, at der skal være pænt og rent i boligen, og maden skal være noget helt særligt, så er det bare så ærgerligt, hvis man ikke har tid og overskud til også at gøre noget særligt ud af bordet. Her kommer et par små tips:

Gør borddækningen til en leg

Farveneutralt service og tilbehør

Du kommer rigtig langt, hvis du sørger for altid at have pænt og ikke mindst farveneutralt service - gerne fra vidt forskellige stel, som du på forhånd ved passer godt sammen - bestik der passer godt til, en lækker farveneutral dug i en anden farve eller farvetone end servicet, stofservietter der passer til, fede glas og måske endda servietringe, fede lysestager, noget til salt og peber, stearinlys i samme neutrale farve som dugen eller bestikket og en mediumstor vase og/eller mange små.

Hvis du sørger for, at disse ting er i neutrale farver - eksempelvis hvidt, naturhvidt, koksgråt, lysegråt og eller sort - så behøver det ikke at tage hverken tid eller nogen særlig planlægning at dække et super fedt bord! Her kan du faktisk dække bord på præcis samme måde hver evig eneste gang og så lade pynten - f.eks. fantastiske blomster i strålende smukke farver - være dét, der gør bordet vidt forskelligt fra gang til gang! På denne måde bliver det simpelthen en leg at dække bord.

Lad blomsterne gøre forskellen fra gang til gang

Sørg for altid at have en vase (stadig i en neutral farve), som du kan bruge til en hurtig og farverig buket blomster, der lyser hele bordet op! Og ha' til afveksling også gerne et lille arsenal af forskellige små glasklare vaser, som kan rumme ganske få blomster hver, så du kan lave et bredt spor af fantastiske blomster fra den ene ende af bordet til den anden. Supplér gerne med et hav af små neutrale fyrfads- eller almindelige lysestager mellem alle de små vaser.

Har du ikke sådanne små vaser, så køb bare lidt forskellige smukke blomster med store hoveder - eksempelvis pæoner og horsentia - og sæt dem i vand, når du kommer hjem. Når det er tid (helst kort tid inden gæsterne kommer), klipper du simpelthen hovederne af blomsterne og bygger dit blomsterspor op med disse direkte på dugen eller eksempelvis på en bane beskyttende stof eller andet, som du inden da har lagt hen over dugen. Det fedeste er dog stadig hvis du laver dit blomsterspor af mange små vaser med enkelte blomster i hver - så bevarer blomsterne nemlig sin friskhed hele aftenen.

Brug en gæstehylde

Har du plads til det, så ryd en hylde (eller to!) i skabet og brug fremover denne som "gæstehylde", når du skal have besøg. Så kan du i god tid inden dagen flytte alt, hvad du skal bruge til borddækningen hen på hylden, så det hele står samlet og klar på dagen!

Ryd op og ud i alt dit service og tilbehør

Vi er rigtig mange, der igennem tiden har fået samlet et hav af forskellige tallerkener, vidt forskellige glas, mange slags bestik osv. Det kan være næsten helt umuligt at dække et flot bord, når man ikke rigtig kan beslutte sig for, hvad man skal bruge til borddækningen - der er simpelthen for meget forskelligt i skabene...

Man kan jo så vælge at gøre en dyd af nødvendigheden og simpelthen dække bord med vidt forskellige tallerkener, bestik, glas osv. Det kan se ret hyggeligt og lækkert ud på den dér "sydfranske" måde, men der er bare dét ved det, at det i virkeligheden kan gå hen og kræve en del krudt at få det til at se tilfældigt ud på den helt rigtige måde.....fremfor bare at se kaotisk ud. Man kan jo også i stedet vælge simpelthen at få ryddet op i alle sine skabe og anskaffe sig stel, bestik og glas, der passer sammen. Evt. kan man så placere alt det andet i sommerhuset, forære det bort til nogen, der ikke rigtig har midler til selv at anskaffe sig nyt, eller måske én gang for alle beslutte sig for, at det bruges i hverdagen, mens det nye gemmes til, når der kommer gæster. Det sidste er måske lidt gammeldags - hvorfor gemme det pæne service, til når der er gæster? Det kan man selvfølgelig argumentere både for og imod. Det vigtige er selvfølgelig, at du gør, som det nu giver mest mening for dig.

Alt til borddækningen til både hverdag og fest

Hvis du har det sådan, at du synes, at det er lidt svært at skaffe sig overblik over, hvad du kan anskaffe dig af stel, glas, duge, bestik osv., som gerne skal passe sammen og kunne komplementere hinanden, så tag dig en rundtur her på siden. Langt de fleste af vores varer her på disse sider passer nemlig perfekt til hinanden og er rigtig gode at sætte sammen på kryds og tværs!

Vi kan tilbyde dig et ret bredt udvalg af smukke kopper, glas, tallerkener, stofservietter, bestik, duge, servietringe og meget meget andet. Kort fortalt finder du alt, hvad der skal til for uden stress igen og igen at kunne dække et helt fantastisk bord både i dagligdagen og til middagsselskaber, venindefrokoster og kaffemøder. Du kan i øvrigt også her i shoppen finde både skåle, kander, brødposer, termokander, tekander, kaffekander, termokrus, fade, lysestager, salt- og pebersæt, køkkenudstyr og meget andet lækkert, som vil være super rart at have både i hverdagen, og når der kommer gæster. Tag selv et kig rundt her i webshoppen - og husk, at vores varer til borddækning også gør sig super godt som gaver.