Flasker

Er du meget på farten? Eller vil du bare hellere have dine drikkevarer i en drikkeflaske fremfor i et krus eller glas, hvor der for det meste ikke kan være nær så meget? Så tag et kig på vores lækre flasker herunder. Du finder både termoflasker, flasker med patentlåg, flasker med skruelåg og sportsflasker. Her er noget for ethvert behov.

Viser 1-13 af 13 element(er)

Ethvert hjem har brug for gode drikke- og termoflasker, så man kan tage sine drikkevarer med sig! Brug dem f.eks. til, når du har brug for vand på løbe- eller spadsereturen. Eller på cykelturen. Tag dem med i bilen, hvis du skal køre langt. Eller medbring morgenkaffen, hvis du har det med at komme lidt for sent ud af sengen om morgenen, eller hvis du skal ud at lufte hunden, selvom du egentlig hellere ville sidde og nyde en god kop kaffe at vågne på. En god og tæt flaske er en super dejlig ting at have - også når man bare har brug for at opbevare drikkevarer i køleskabet eller holde en kop kaffe varm under spadsereturen.

Drikker du nok i løbet af dagen?

Mange mennesker får ikke drukket nok i løbet af dagen. Enten glemmer de det simpelthen - eller også er det bare ikke så let lige at få adgang til drikkevarer på deres arbejde, eller hvor de nu opholder sig om dagen. Dette gælder både voksne, teenagere og børn, som ofte heller ikke får nok at drikke i løbet af skoledagen.

Du skal under normale forhold og ved et normalt aktivitetsniveau indtage omtrent 1,5 (og gerne 2) liter væske dagligt. Det bedste for kroppen er, hvis der er tale om vand eller anden væske, som ikke er tilsat hverken sukker eller andet, som ikke er så godt for kroppen. Og drikker du normalt også kaffe i løbet af dagen, så tæller den med i det samlede væskeregnskab. Hvis du derimod ikke normalt drikker kaffe, men begynder på det for at få væske nok, så skal du være opmærksom på, at den i starten godt kan have en vanddrivende effekt. Det betyder, at du faktisk er nødt til at drikke mere vand eller andre drikkevarer i løbet af dagen, for at få dækket væskebehovet...

Når du har brug for mere væske end normalt

Der er særlige situationer, hvor man er nødt til at drikke mere end normalt. Det gælder f.eks., når vejret er varmt, eller når du opholder du dig i varme omgivelser. Så sveder du mere, og dermed mister kroppen vand.

Det samme gælder, hvis du er syg med feber og/eller diarré. Da udskiller man nemlig mere vand end normalt, og det er derfor af stor vigtighed at få fyldt ekstra vand på.

Også hvis du er særligt fysisk aktiv - f.eks. hvis du dyrker motion, gør hovedrent eller foretager dig andet, som får dig til at svede - er det vigtigt at få ekstra væske inden og bagefter. Og måske også undervejs.

Væn dig til altid at medbringe en flaske vand, når du dyrker motion eller laver noget fysisk hårdt. Så kan du erstatte den væske, som du forbruger under anstrengelserne. En tommelfingerregel siger, at hvis du har fået et stort et glas vand inden træning, og du er igang i mere end en halv time, så bør du medbringe en flaske vand til under og lige efter træningen.

Læg mærke til din tørst

Tørst er til for at minde dig om at drikke, når din krop har brug for væske. Så væn dig til at lægge mærke til den, og sørg for at drikke, når du er tørstig. Hvis du har svært ved at lægge mærke til din tørst, eller hvis du ikke har så let ved at komme til væske i løbet af dagen, så væn dig til altid at have en flaske vand eller andet med dig, som du kan tage en slurk eller to af, når øjnene falder på den.

Mærker du - af den ene eller anden grund - ikke, når du er tørstig, skal der noget andet til. Du kan holde øje med farven på din urin, der helst skal være helt lys, eller du kan i stedet simpelthen sørge for altid at bringe væske med dig og vænne dig til at tage en slurk i ny og næ.

For ældre - der har mistet fornemmelsen af tørst - er det især vigtigt, at der implementeres rutiner, der sikrer, at der drikkes nok i løbet af dagen. Mange ældre må nemlig indlægges på hospitalet med dehydrering, fordi de ikke får drukket nok.

Har du svært ved at drikke vand, hvis det ikke er iskoldt?

For nogen er det svært at drikke vand, hvis det ikke er iskoldt. Måske har du det sådan? Og har du tilmed svært ved at få plads til en kande vand i køleskabet? Eller er det bare for besværligt, at din adgang til iskoldt vand er i køleskabet, fordi du bevæger dig rundt eller altså bare ikke lige altid er i nærheden af dette, så brug en termoflaske i stedet! Den kan holde dit vand iskoldt, og det er super let altid at medbringe den, hvor du nu skal hen.

Køber du vand på flaske?

Du finder det måske svært lige at få en læskende tår vand, når du er på farten. Eller når du sidder til forelæsninger eller er på arbejde. Eller måske tager familien tit på udflugter, men du er træt af altid at skulle købe dyrt flaskevand, hvor I nu kommer frem? Så sørg for altid at have drikkevarer med dig. Hvis du har gode vand- eller termoflasker, er det super let at medbringe. Det fylder ikke meget. Det er langt billigere. Og det er langt mere miljøvenligt end at forbruge den ene plastikflaske efter den anden, når du/I er på farten.

Det er i virkeligheden så let: Fyld din vand- eller termoflaske med koldt vand om aftenen, og sæt den i køleskabet, så den er klar til at blive taget med om morgenen. Det er nemt at have med at gøre, flasken fylder nærmest intet i køleskabet, og den er let at have med sig. Og har du det med at glemme at gøre flasken klar til afkøling om aftenen, så hælder du bare en håndfuld knust is (hvis flaskens åbning er for snæver til isterninger) samt koldt vand i flasken om morgenen og tager den med dig. Så skal dit vand nok holde sig koldt.

Se vores gode flasker her på siden. Vi har vidt forskellige slags til forskellige behov - og så er de tilmed af rigtig god kvalitet!