Blender

Ethvert køkken bør have en blender! Sådan er det, for med en blender i huset kan man lave de lækreste smoothies, supper, cocktails, krydderolier og alt muligt andet, som bare gør både hverdagen og de festlige begivenheder lidt sjovere. Se vores skønne blendere her på siden, og klik dig ind på de enkelte for en nærmere beskrivelse og yderligere info.

Hvad er det nu de dér blendere kan?

En blender er et intet mindre end genialt værktøj i køkkenet! Den kan nemlig på få sekunder findele det meste, hvis der blot tilsættes væde eller eksempelvis olie eller andet flydende. Dermed kan man lave de mest fantastiske smoothies, helt vidunderlige supper, spændende krydderolier, lækre cocktails, anderledes pestoer og meget andet, som gør både dine måltider, din dagligdag og dine vennemiddage og fester lidt lækrere...

Har du ikke allerede en blender i dit køkken, så overvej at anskaffe dig en! Det er nemlig et af de køkkenværktøjer, der - ligeso en køkkenmaskine - kan lette meget af arbejdet i køkkenet og i øvrigt løfte dine kokkerier til et helt nyt niveau!

Når du skal vælge blender

Når du skal vælge en blender til dit køkken, bør du først gøre dig klart, hvad dit behov egentlig er. Stil dig selv disse spørgsmål:

Skal jeg blende tit?

Forventer du at skulle bruge blenderen tit, kan det godt betale sig at købe en, der kan klare mosten (om man så må sige). Den skal helst være i rigtig god kvalitet, så den holder længe og til meget.

Skal jeg kun bruge blenderen til bløde ting?

Skal du kun bruge din nye blender til smoothies, supper, saucer og olier, så behøver den ikke være så kraftfuld, som hvis du forventer også at skulle blende lidt hårdere ting.

Skal min nye blender kunne knuse is?

Is, hårde grøntsager, frosne bær, nødder og andre hårde eller halvhårde ting kræver en kraftfuld blender, og så skal den i øvrigt have en kande/kammer, der ikke går i stykker, når der blendes hårde ting. Ligeledes er det vigtigt, at knivene egner sig til og kan tåle hårde ingredienser.

Skal blenderen være så pæn, at den kan stå fremme?

Hvis din blender skal stå fremme, så køb en, som du kan holde ud at se på dit køkkenbord eller hylden derover! Det samme gælder, hvis du skal give den som gave, da man ikke nødvendigvis ved, om gavemodtageren har plads til endnu en ting i køkkenskabet.

Skal blenderdelene kunne maskinopvaskes?

Hvis du har en opvaskemaskine og i øvrigt ikke gider at vaske dine blenderdele op i hånden, så er det vigtigt, at lede efter en blender, der netop kan tåle maskinopvask! Det kan mange, men ikke alle.

Er det vigtigt, at min blender er brugervenlig og let at forstå?

Skal din nye blender også kunne bruges af folk, der ikke lige kender den eller er vant til blendere, så er det vigtigt, at den er brugervenlig, ikke har mange vanskeligt forståelige programmer og i det hele taget er let at forstå. Men lige en advarsel: Lad være med at lade børn bruge blendere uden hjælp eller opsyn! Knivene er afsindigt skarpe, og man skal være meget forsigtig, når man kommer i nærheden af disse. 

Skal jeg kunne hælde op eller servere direkte fra blenderen?

Skal du kunne hælde direkte fra kanden/kammeret, så er det vigtigt, at denne er udformet til formålet - og i øvrigt let kan tages af. 

Er det vigtigt, at blenderen larmer mindst muligt?

Forventer du at skulle bruge din blender på et tidspunkt, hvor andre gerne vil have ro? Eller orker du bare ikke masser af larm i køkkenet? Så find en blender med et lavt lydniveau - der er nemlig stor forskel på, hvor meget blendere larmer.

Hvor meget skal din blender kunne rumme?

Skal du mest bruge blenderen til pestoer, krydderolier eller eksempelvis smoothies til en enkelte person, behøver du ikke at investere i en stor blender, der rummer flere liter. Vil du derimod også gerne indimellem kunne lave spændende supper eller lignende til middagsgæster, er det dog nok alligevel en god idé at investere i en lidt større blender.

Har jeg brug for, at kunne blende på forskellige hastigheder?

Har du brug for at kunne blende ved både lave og høje hastigheder, bør du finde en blender, der netop kan dette. Mange blender det meste ved samme hastighed, men helt afhængigt af hvad du skal blende, kan det måske i nogle tilfælde være rart, at blenderen har flere hastigheder samt evt. en pulse-funktion.

Skal jeg både kunne lave kolde og varme ting i blenderen?

Hvis du også skal kunne bruge blenderen til varme ting - f.eks. til at blende suppe i - så er det vigtigt, at den kan tåle netop varme ingredienser. I dette tilfælde vil det også være rart, hvis kanden/kammeret har dobbelte vægge, så man ikke brænder sig, når den skrues af. Hvis du forventer kun at bruge din nye blender til cocktails og smoothies, så behøver du ikke at gøre dig denne overvejelse.

Skal blenderen have en påfyldningsdel?

Er det vigtigt for dig, at du løbende, og mens blenderen kører, kan påfylde ekstra ingredienser eller væske? I givet fald bør du overveje en blender med et påfyldningshul i toppen, så du ikke behøver at stoppe blenderen og tage låget af, hver gang du påfylder flere ingredienser.

Hvor praktisk og stabil skal blenderen være?

Sikkerhed er super vigtigt. Vl du gerne have, at din nye blender står fuldstændig stabilt, når den kører, så find en model med gummidutter under, så den ikke kan rykke sig hen over bordet med risiko for at ryge på gulvet. Skal den ikke så let kunne vælte, f.eks. hvis du lige kommer til at røre den med albuen, så find en lav model, der ikke så let vælter. Og vil du gerne kunne gemme ledningen bedst muligt, så sørg for, at du vælger en blender med ledningsoprul eller plads til ledningen i bunden eller bag på maskinen.

Kan jeg let løfte og håndtere kanden/kammeret?

Har du svage håndled, eller har du bare svært ved at håndtere halvtunge ting, så vær opmærksom på, at blendere med kammer/kande af glas kan være ret tunge. Plastkander/-kamre er en hel del lettere, men de er til gengæld sjældent gode, hvis der skal blendes hårde ting. Er det vigtigst, at blenderen magter hårde ingredienser, eller at kanden er så let som muligt? Det er en afvejning, som er god at gøre sig inden køb.

Skal min blender have målangivelser i eller på kanden/kammeret?

Nogle blendere har målangivelser i eller på selve kanden. For nogen mennesker er dette vigtigt. For andre er det helt ligegyldigt. Hvis du ikke ved, om det er noget, du kommer til at bruge, så vælg en blender med målangivelser. så går du ikke helt galt i byen.

De fedeste blendere hos NORU

Hos NORU får du de fedeste blendere - simpelthen! Vores udvalg omfatter bl.a. de mest fascinerende og super praktiske Ariete blendere i et herligt vintagelook og en meget kraftfuld Ariete model, der især er god til ingredienser og kokkerier, der kræver stor power. Vores blendere passer til de flestes behov, og med en af disse bliver køkkenarbejdet meget lettere, hvis du altså bruger den efter hensigten.

Vi vil anbefale dig at klikke dig ind på de enkelte gode blendere her på siden, så du kan få alle informationer om de enkelte modeller og varianter. God fornøjelse.