Hånd- & Kropspleje

Find den rigtige håndpleje og kropspleje til dit behov
Det kan være svært at finde rundt i hudpleje-junglen, og derfor er det vigtigt med kyndig vejledning på området. På den måde undgår du, at du bruger unødvendige penge på forkerte produkter, og du undgår at ødelægge din hud.

Følg med herunder, hvor du kan læse, hvorfor håndpleje og hudpleje er vigtigt, om creme til dine hænder, hvorfor du skal bruge olie på kroppen, og om at du altid skal bruge håndsæbe.

Viser 1-24 af 99 element(er)

Kropspleje er vigtigt, hvis du vil sikre dig, at din hygiejne er i orden, og du altid er ren og velsoigneret. Der er mange lækre produkter på markedet, og du skal finde dem, der passer bedst til dine behov.

Har du tendens til tør eller fedtet hud? Har dit hår brug for mere volumen eller fugt? Husk at vælge produkter, der passer til din hudtype.

Derfor er håndpleje og kropspleje vigtigt

Du skal pleje din hud, fordi huden skal holde i mange år og derfor har brug for at blive passet på. Ligesom du passer på din krop og dit mentale helbred.

Huden gennemgår både varme og kulde året rundt, og det bliver den naturligvis påvirket af. Efter et helt liv har du udsat den for virkelig meget sol, kulde og andre hårde ting, og så er det klart, at den bliver lidt træt, hvis du ikke har passet ordentligt på den.

Derfor er det meget vigtigt, at du finder den rigtige håndpleje og kropspleje til dit behov, så du kan leve dit liv og stadig holde huden frisk.

Håndsæbe til både køkken og badeværelse

Håndsæbe skal du altid bruge, og derfor gælder det om at finde den helt rigtige. Du kan med fordel finde en sæbe, der ikke tørrer hænderne ud, og så kan du overveje at købe en, der indeholder noget blødgørende, så du får ekstra bløde hænder.
Det vil du også blive glad for i vintermånederne, når hænderne bliver udsat for en masse kulde og frost.

Det er skønt at vaske hænderne i en lækker håndsæbe. Den sørger for at fjerne skidt og snavs, så dine hænder efterlades rene og velduftende. Og ethvert badeværelse og køkken bør have en håndsæbe ved vasken, så der altid er mulighed for at vaske hænderne.

Det er helt op til dig, om du er på udkig efter en håndsæbe, der fugter huden eller måske har en særlig duft. Du skal dog overveje, om du foretrækker en sæbebar eller en flydende håndsæbe. Den flydende håndsæbe kommer oftest i en flaske med pumpefunktion, så du nemt kan få sæben ud, når du vasker dine hænder.

Lækkert til badet

I badet bør du sørge for, at du har en bodyshampoo for den bedste kropspleje. I stedet for at bruge håndsæben, shampooen til håret eller andet, bør du bruge en sæbe specifikt til kroppen.

Huden har brug for at blive renset, uden du stripper den for den sunde og naturlige olie. Derfor bør din kropspleje også være lavet til den del af kroppen, du skal vaske.

Når du vasker dig med din kropsplejende bodyshampoo, kan du bruge enten en svamp eller en vaskeklud til blidt at eksfoliere huden. Det vil efterlade huden blød og lækker, når du er færdig i badet.

Nærende håndcreme

Når du skal finde den rigtige creme til dine hænder, gælder det om at finde ud af, hvad dit behov er. Måske får du hurtigt tørre hænder, måske får du slet ikke tørre hænder, eller måske har du eksem eller allergi på hænderne.

Du skal også overveje, hvad du laver i hverdagen. Hvilken slags creme du skal bruge, afhænger meget af, om du arbejder som rengøringspersonale eller sidder på kontor. Du skal altså overveje, hvad du bruger dine hænder til i hverdagen, og hvor hurtigt tørre de bliver.

Dog kan du altid regne med, at det er en god idé at bruge en fed creme til hænderne, da de bliver udsat for lidt af hvert, næsten lige meget hvad du laver til daglig.

Særligt i efterårs- og vintermånederne oplever mange at hænderne bliver tørre. Det kan både være ubehageligt, men også smertefuldt hvis huden sprækker. Derfor kan du bruge håndcreme som kropspleje til de tørre hænder.

En god håndcreme er fed, men trænger hurtigt ind i huden. Hænderne har brug for ekstra pleje, så det kan godt betale sig, hvis du investerer i en lækker håndcreme, når du vil have den mest effektive kropspleje.

Fugtgivende lotion

Hvis du vil passe godt på din hud, kan du fugte den efter badet med en nærende lotion. I badet vil sæbe kunne udtørre huden let, og derfor skal du efterfølgende give den næring og beskyttelse.

Tag et kig på din huds behov, og brug en lotion, der har egenskaber, du har glæde af på sigt. En god fugtgivende lotion er altid et godt valg, så huden efterlades sund og næret.

Derfor skal du bruge olie på kroppen

Olie er en undervurderet form for hudpleje, da det virkelig kan gøre en forskel. Olie er meget fedtet, og det kan kroppen have brug for, især hvis man bor i et land, hvor det er koldt mange måneder om året.

Der findes en masse forskellige slags olier til kroppen, men især jojobaolie og mandelolie kan gøre en afgørende forskel i din huds glød og blødhed. Det vil gøre din hud pæn at se på, og du vil undgå at huden sprækker og ser tør og kedelig ud. Derudover vil du også kunne mærke en forskel om vinteren, hvor din hud vil føles mere behagelig til mode, selvom det er koldt udenfor.

Tilbehør til kropsplejen

Én ting er de produkter, du skal bruge til kropspleje, noget andet er det tilbehør, der gør processen meget lettere. Vil du nyde dit bad, kan du investere i lækre vaskeklude eller svampe, som du kan skrubbe dig ren med.

Når du fjerner din makeup eller renser dit ansigt, er det rart at have et par genanvendelige rondeller ved hånden. De er nemme at bruge, blide mod huden, og du kan vaske dem igen og igen og få ekstra meget brug ud af de mere bæredygtige rondeller fremfor vatrondeller.