Hele kaffebønner

Med hele kaffebønner er du sikker på at få den allerbedste smag ud af dine kaffebønner. Fiskmalede kaffebønner vil til hver en tid være at foretrække, når der skal brygges god kaffe. Med friskmalede kaffebønner kan du nemmere styre smagen, du får det absolut bedste ud af dine kaffebønner, og kaffen er drøjere i brug, fordi der - hvis du ellers opbevarer kaffen korrekt - ikke er noget særligt tab af aromastoffer, som man ellers i større eller mindre grad oplever det ved opbevaring af malet kaffe til senere brug. Du skal altså bruge færre kaffebønner for at opnå den ønskede smag og styrke i din kaffe, når du bruger hele kaffebønner og selv kværner bønnerne lige inden brygning. Desuden kan hele kaffebønner holde sig i meget længere tid end malet kaffe, men det kræver altså, at bønnerne opbevares korrekt.

Nedest på siden har vi derfor samlet al den viden om hele kaffebønner som du skal bruge - og lige herunder finder du vores store udvalg af hele kaffebønner.

Viser 1-24 af 104 element(er)

NORUs hele kaffebønner

Helt friskmalet kaffe kræver hele ristede kaffebønner, og hos NORU har vi et særligt udvalg af de absolut bedste kvalitets-kaffebønner fra blandt andet Estate Coffee, Black Coffee Roasters, Farm Mountain, Mountain CoffeeKafferisteriet DinLuksusKAFFE specialisten og altid populære Peter Larsen Kaffe

Hos NORU kan du finde kaffebønner i mange forskellige varianter, som er velegnede til forskellige slags kaffe og til brygning på forskelligt udstyr. Vores udvalg er kæmpestort, og her finder du også både økologiske kaffer, fairtradekaffer, skønne espressokaffer og meget andet virkelig lækkert. Og så kan du i øvrigt få mange af kaffebønnerne i både små, mellemstore og store poser på et helt kilo, som vi jo leverer direkte hjem til dig i løbet af kort tid - og endda i nogle tilfælde samme dag, som du bestiller!

Sådan opbevarer du dine kaffebønner optimalt

Hele, ristede kaffebønner i tætsluttende uåbnet emballage kan holde sig i ca. 3 måneder. Efter åbning bør bønnerne anvendes indenfor 2-4 uger - derefter kan smag og styrke ændre sig. For hjemmekværnede kaffebønner gælder det til gengæld, at de bør anvendes indenfor en uge, da de ikke kan bevare den gode smag og styrke ret meget længere efter kværningen.

Hvis du vil bevare den gode smag i dine kaffebønner i længst mulig tid, er det altså af allerstørste vigtighed, at du opbevarer dem korrekt! Det gør du således:

  • Undgå for meget kontakt med luft
    Opbevar altid dine kaffebønner i en krukke eller dåse med tætsluttende låg. Den kan være af keramik, porcelæn eller metal - det vigtigste er, at låget slutter helt tæt, så kaffen er i mindst mulig kontakt med luft. På den vis bevares bønnernes aroma bedst. 
  • Undgå for meget lys
    Vælg gerne en god gammeldags krukketype, som lukkes med låg med gummipakninger og metalklemmer, men hvis krukken ikke opbevares et mørkt sted, bør du undgå glaskrukker, da kaffebønnerne ellers risikerer at få for meget lys under opbevaringen.
  • Undgå for meget varme, fugt og for mange temperaturskift
    Opbevar desuden kaffedåsen, hvor der ikke er for meget varme og fugt. Det vil være rigtig godt at opbevare kaffebønnerne køligt. Dog skal man altid passe på med at sætte kaffedåsen i køleskabet, selvom det ofte anbefales! Kaffebønnerne holder godt nok allerbedst i køleskabet, men hvis man bruger jævnligt af bønnerne, er det en skidt idé, for man risikerer, at de mange temperaturskift mellem køleskabskulde og stuetemperatur sammen med de mange åbninger og lukninger af låget gør, at der dannes kondens i krukken. Dermed risikerer man, at kaffebønnerne får fugt - og det er på ingen måde godt for kvaliteten af bønnerne. Derfor: Sæt kaffedåsen i køleskabet, når du tager på ferie eller af anden grund ikke bruger af kaffen i en periode, men tag den ud og opbevar den et andet sted, hvor temperaturskiftene bliver mindre, når du atter bruger jævnligt af bønnerne. Har du et køligt og mørkt rum - eller tilsvarede skab/skuffe - i din bolig, vil det være det allerbedste sted at opbevare dine kaffebønner.

Kaffekværne

Vil du helst anvende friskkværnet kaffe, og har du købt hele ristede kaffebønner til formålet, har du brug for en god og effektiv kaffekværn - eller en kaffemølle, som sådan en også kaldes. Hos NORU kan du både få kaffemaskiner, der automatisk kværner bønnerne, inden kaffen brygges, og du kan erhverve dig en enten elektrisk eller en manuel kaffekværn. Vi har dem i vidt forskellige kvaliteter og prislag, og dit valg af kaffekværn bør afhænge af, hvilken slags kaffe du skal brygge, hvor hyppigt du forventer at anvende kværnen og hvor store mængder kaffe du forventer at skulle male. Se vores dejlige og super funktionelle kaffekværne her.