Gulvtæpper

Pynt lækkert op i stue og soveværelse med et lækkert og flot gulvtæppe, der kan understrege din indretning og skabe den helt rette stemning.

Vi har også et udvalg af tæpper til udendørs brug.

Viser 1-13 af 13 element(er)

Sådan indretter du med gulvtæpper

Hvis du er træt af at have et gulvtæppe i stuen, hvor tæppet dækker hele gulvet, men ikke helt ved, hvordan du indretter med et tæppe, er du havnet det rette sted. Gulvtæpper har mange muligheder, og her kan du få nogle gode råd til, hvordan du sætter dem ind i dit hjem, uden det ser kluntet eller rodet ud.

Husk på, at dit gulvtæppe også kræver vedligeholdelse for at forblive pænt, blødt og rent.

Undgå at bruge gulvtæpper som rammer

Det første, du skal vide, når du vil have løse gulvtæpper som en del af indretningen, er, at du ikke skal bruge dem som ramme. Det betyder, at du ikke skal lægge dit gulvtæppe som en begrænsning for møblerne.
Når du gør dét, holder alle møblerne, fx sofa og sofabord, sig inden for tæppets sider. Det kommer til at se isoleret og sammenpresset ud, og rummet vil virke mere tomt.

I stedet bør du lægge dit gulvtæppe, så det komplimenterer møblerne i stedet for at begrænse dem. Lad møblerne stikke ud over eller lad være med at få hvert hjørne og side til at passe helt. Sådan får du et mere organisk og naturligt udtryk, som bliver pænere og nemmere at se på.

Match farver og varier former

Uanset om du vælger gulvtæppe eller møbler først, er det vigtigt at matche farverne. Det kan være, der er blå accenter, du tager frem igen i sofapuder eller andre dekorationer, men farvematching vil få det hele til at se meget mere sammensat ud.

En gylden regel, når du vælger løse gulvtæpper, er, at du skal matche farverne og variere formerne. Det betyder for eksempel, at hvis du har et rundt gulvtæppe, kan runde sofapuder komme til at skære i blikket.
Samtidig vil et firkantet gulvtæppe og mange firkantede dekorationselementer virke forstyrrende og kantet.

Variation og farvesammenhæng vil få rummet til at se meget bedre ud, og det er et nemt skridt til at indrette godt med gulvtæpper. Dæmpede farver er altid godt at starte med, da de falder mere i baggrunden og fungerer som lærred.

Mængden af gulvtæppe

Du skal også passe på, at du ikke får for mange gulvtæpper ind i ét lokale. Et enkelt gulvtæppe kan være fint, og to, der matcher eller er langt nok væk fra hinanden, er også flot. Men mange tæpper, der ligger over hinanden uden sans eller samling, der ikke bare rodet ud, men bliver også decideret farligt.
Hvis tæpperne ikke ligger ordentligt, er det nemlig nemt at falde over dem. Det bliver visuelt kaotisk, og du vil hurtigt blive træt af det.

Styr mængden af tæpper, du har i ét lokale, og begræns dig. Se på deres størrelse og placering og vurder, om et ekstra gulvtæppe virkelig er strengt nødvendigt, eller om det er noget, du bilder dig selv ind. Mådehold er også flot i gulvhøjde, især eftersom tæpper er noget af det større i et rum, som lettest bliver lagt mærke til: De sætter tonen for resten af indretningen.