Bolsjer

Går du let sukkerkold? Eller mangler du bare ofte den der lille stimulans, som får dig videre igennem arbejdsdagen eller lørdagsrengøringen i hjemmet? Så har du brug for en pose bolsjer til lommen eller skrivebordsskuffen! For det er så genialt med bolsjer, at man kun behøver et enkelt eller to for at få lige netop det dér kick, som vender en lidt træls situation til det bedre. Og her på siden får du et stort udvalg af virkelig mange forskellige super lækre bolsjevarianter! Vi har både de helt klassiske varianter og masser af nye spændende slags. Og så kan du endda også få bolsjer til helt særlige anledninger! Se dem alle nedenfor.

Viser 1-24 af 47 element(er)
Bolsjer - vidunderlig nydelse i små klumper

Her finder du de lækreste bolsjer, både med sukker som du kender dem, og lækre sukkerfrie bolsjer.

Bolsjer er indbegrebet af hygge og gamle dage! Det er en sød gammel oldemor med små poser rød- og hvidstribede bismarcksklumper eller gule Alteabolsjer i forklædelommen. Det er lektor Blomme, der fik sit endeligt via et Maltbolsje. Det er en gammel onkel, der har en svaghed for Kongen af Danmark bolsjer (og Pernod). Og det er storebror, der altid kan finde et lidt nusset Spejderhagl dybt i bukselommen...

Trænger du til et sukkerboost - eller har du bare ind imellem lyst til lidt koncentreret sødt, som du kan nyde i lang tid? Så er bolsjer lige dét, du har brug for! Og hos NORU fører vi de allerbedste af slagsen - blandt andet  fra Cartwright & Butler og fra Almuegaarden.

Bolsjer

Som bekendt er bolsjer små - eller lidt større - stykker hårdt sukkerslik, der er tilsat smag og farvestoffer, og som kan enten suttes eller knases, til der ikke er mere tilbage i munden - og man får lyst til et mere! De fås i et hav af varianter, og mange mennesker har et eller to favoritbolsjer, som de sværger til igennem lange perioder af livet. Særligt kendte og gamle bolsjetyper er eksempelvis Altea, Spejderhagl og Dameskrå.

Bolsjefremstilling på gammeldags facon 

Igennem mange århundreder var sukker fra sukkerrør en utroligt kostbar og sjælden handelsvare, som ikke var forbeholdt alle og enhver at kunne erhverve sig. Først i begyndelsen af 1800-tallet, da man begyndte aktivt at dyrke sukkerroer og udvinde sukker deraf, faldt sukkeret i pris, og som en af mange konsekvenser opstod en lang række nye slikformer - blandt andet bolsjer.

Bolsjer - eller bonbons, brystsukker eller sukkergodt, som det kaldtes i gamle dage - fremstilles ved, at vand, sukker og glucose/druesukker opvarmes til mellem 160°C og 180°C, hvorefter den meget varme bolsjemasse hældes ud på et produktionsbord, tilsættes farve, der arbejdes ind i massen, og efterfølgende tilsættes aroma, der også arbejdes godt ind i massen. Når bolsjemassen er tilpas afkølet, så man kan arbejde med den, skal den æltes - evt. ved hjælp af en maskine - indtil den er ensartet og har samlet sig. Derefter bearbejdes massen på forskellig vis, inden den trækkes til en lang tynd pølse, som bolsjerne skæres eller klippes af.

NORUs udvalg af bolsjer

NORUs udvalg af bolsjer kommer fra bolsjerne fra Almuegaarden. Her fremstilles bolsjerne på helt gammeldags vis og er af bedste kvalitet. NORUs udvalg af bolsjer fra Almuegaarden omfatter blandt andet følgende varianter:

 • Spejderhagl - Fantastiske små lakridsbolsjer rullet i lakridspulver - klassiske og super populære.
 • Althea - Skønne orange bolsjer med bergamotolie - Klassiske bolsjer, som alle elsker.
 • Kaffe - Stribede og smagsrige kaffebolsjer, som er populære hos både børn og voksne
 • Hindbær - Sommerlige bolsjer med herlig smag af hindbær - lige som man husker dem!
 • Rabarber - Intet kan sammenlignes med rabarberbolcher! Disse er fulde af skøn rabarbersmag, der balancerer perfekt mellem surt og sødt.
 • Kongen af Danmark - Dejlige traditionelle bolsjer med skøn smag af anis - klassikeren over dem alle!
 • Dameskrå - Klassiske og super populære bolsjer med intens og lidt skarp lakridssmag.
 • Blåmuslinger - Delikate bolsjer med en dejlig smagskombination af eucalyptus og salmiak
 • Blandede bolcher - En dejlig posefuld blandede bolsjer med lidt for enhver smag
 • Sukkerfri pebermynte - En af Almuegaardens virkelig dejlige varianter af sukkerfri bolsjer med naturlig sødme og i dette tilfælde pebermynte.
 • Sukkerfri lakrids - Endnu en sukkerfri variant fra Almuegaarden - denne er med lakrids og naturlig sødme.
 • Blandede sukkerfribolcher - En dejlig posefuld blandede bolsjer med naturlig sødme

NORUs udvalg af bolcher fra det engelske hæderkronede firma Cartwright & Butler omfatter blandt andet disse fantastiske varianter:

 • Sherbet Pips - Pastelfarvede små frugtbolsjeperler med et knasende ydre og et skønt blødt indre
 • Sour Apple - Engelske bolsjeperler med intens smag af sure grønne æbler. Bolsjerne har et skønt sprødt ydre og et vidunderligt blødt indre.

Se alle vores bolsje-varianter nedenfor!