Farm Mountain

Har du nogensinde brygget kaffe på de fantastiske kaffebønner med chokolade, karamel, lakrids, rom eller hasselnød fra FARM MOUNTAIN? Eller smagt den koldbryggede og ikke mindst helt serveringsklare espresso med pebermynte, chokolade, karamel eller rom fra samme firma? Ellers bør du unde dig selv oplevelsen, for her taler vi om virkelig lækker kaffe med stor smag fra en producent, der har som højeste mål altid at levere kaffe af allerfineste kvalitet!

Viser 1-16 af 16 element(er)

Den danske kaffeproducent FARM MOUNTAIN har taget netop dette navn, fordi de næsten hundrede kaffebønder, som firmaet samarbejder med i Uganda i Afrika, alle har deres farme på et bestemt bjerg - Mount Elgon - som ligger næsten lige hvor Nilen har sit udspring. De hårdtarbejdende kaffebønder og deres familier bor selv på farmene, hvor de dyrker, plejer og passer, håndplukker, tørrer, dobbelt fin-sorterer og pakker kaffebønnerne i store hør-sække, som de sender til FARM MOUNTAIN i Danmark, hvor bønnerne ristes omhyggeligt på et kafferisteri i Randers og efterfølgende emballeres med salg for øje. På risteriet bliver kaffebønnerne ristet med stor omhu i mindre portioner af gangen, således at man ikke rister “til lager” - altså så man altid leverer helt friskristet kaffe.

Emballagen til de hele ristede kaffebønner fra danske FARM MOUNTAIN bærer i øvrigt billeder af de enkelte kaffebønder fra Mount Elgon, som firmaet samarbejder med. Kaffen er omhyggeligt dyrket under forhold, som giver størst mulighed for at producere højkvalitets-kaffebønner af allerbedste slags. Og det har givet pote for kaffebønderne, idet prisen på netop Mount Elgon bøndernes kaffe faktisk ligger 3-4 gange over verdensprisen!

FARM MOUNTAIN har desuden indledt et samarbejde med te-producenten Satemwa Tea Estate i Malawi. Hos Satemwa producerer man ikke “bare” te - man har simpelthen tilrettelagt produktionen på en sådan måde, at man kan fremme og vedligeholde ligestilling mellem kønnene, ligesom man i øvrigt også tager principper omkring bæredygtig produktion yderst alvorligt. Dette går særdeles fint i spænd med FARM MOUNTAINs eget store engagement i forholdene i de lande, hvor de samarbejder med lokale bønder.

Farm Mountains værdier og mission

FARM MOUNTAINs værdier er baseret på FN's Milleniummål - med helt særlig fokus på ligestilling for kvinder, bæredygtig udvikling og globalt partnerskab. Ligeledes skal alle kaffebønder, som firmaet samarbejder med, underskrive FN's Global Compact, der i sin kerne er et sæt universelle principper for menneskerettigheder, arbejdskraft, miljø og antikorruption.

FARM MOUNTAIN er således yderst bevidst om sin rolle, når firmaet samarbejder med lokale bønder. Man har i dén grad involveret sig i lokalmiljøet ved at igangsætte og deltage i adskillige  naturbevarende og udviklende projekter i Afrika. Blandt andet har man etableret projekter, hvor man lærer lokalbefolkningen at bygge mere energieffektive og mindre sundhedsskadende ildsteder/komfurer og selv lave briketter af biologisk nedbrydeligt materiale - herunder af skaller fra kaffebønner. Ligeledes har man etableret sykurser for piger, hvor de blandt andet lærer at sy menstruationsbind og skoleuniformer - noget der giver dem mulighed for at sikre sig en indtægt, selv når deres øvrige skoleuddannelse nedprioriteres af den ene eller anden årsag. FARM MOUNTAIN er desuden involveret i en lang række andre projekter - blandt andet omkring installation af solpaneler i skolerne, etablering af lokale låneforeninger, uddannelse og videreuddannelse af voksne, udvikling af mere effektive arbejdsredskaber etc. Kort sagt: FARM MOUNTAIN tager sit ansvar - og ikke mindst sin mulige indflydelse - alvorligt!

Essensen af FARM MOUNTAINs mission er i øvrigt, at når kaffebønderne på Mount Elgon løbende og kontinuerligt arbejder på at forbedre kaffekvaliteten og øge mængden af kaffebønner i henhold til de fastsatte retningslinier og forventninger, kan de tjene mere på bønnerne, og dermed forbedres deres og deres familiers levevilkår markant. Altså: Jo bedre kvalitet, jo bedre indtjening og dermed jo bedre levevilkår.

 

NORUs udvalg af Farm Mountain produkter

NORU har nøje udvalgt og håndplukket nogle virkelig skønne kvalitetsprodukter fra FARM MOUNTAIN, som vi er sikre på, at også vores kunder vil finde næsten uimodståelige:

ICED Espresso: Kold- og færdigbrygget espresso

Koldbrygget espresso er meget populært i disse år. Det kan drikkes alene med isterninger som stærke kaffeshots eller med masser af is og mælk som kold Espresso Latte - eller det kan bruges i cocktails, i iskaffe, i desserter etc. Man kan naturligvis koldbrygge sin kaffe eller espresso selv - eller man kan erhverve sig en eller flere af FARM MOUNTAINs delikate og indbydende flasker med super lækker koldbrygget espresso med eller uden yderligere aroma i form af finsk lakrids, irsk rom, mørk chokolade etc. Hvis du er glad for kold stærk kaffe, bør du unde dig selv at prøve disse varianter!

ICED Tea

Ligesom du kan få fantastisk færdigbrygget espresso fra FARM MOUNTAIN, kan du også få flere varianter færdigbrygget te, som du eksempelvis kan drikke med masser af isterninger eller med mælk, hvis du bedst kan lide iste sådan. ICED Tea er helt fantastisk læskende - især på varme sommerdage!

Hele kaffebønner

Vil du gerne - for at opnå den mest aromatiske og friske smag - friskkværne dine kaffebønner selv? NORU forhandler de skønneste og mest aromatiske hele kaffebønner af højeste kvalitet fra FARM MOUNTAIN, og de fås i forskellige vidunderlige varianter, hvor der helt sikkert er mindst en for enhver smag. Prøv f.eks. varianterne Mamas Hazelnut eller Irish Rhum Cream, hvis du er til kaffe med ekstra smagstilsætning. Hvis du helst vil have den helt “rene” kaffesmag uden nogen dikkedarer, bør du overveje at prøve f.eks. den milde og intense Warm Sunshine eller den virkelig lækre Pink Mountain.