Chokolade

I NORU elsker vi god chokolade, og derfor kan vi også tilbyde dig de lækreste chokoladeprodukter af virkelig god kvalitet! I vores varesortiment finder du chokolade fra en række af de allerbedste chokoladefabrikanter, og det er vores påstand, at du hos os kan finde delikat chokolade til snart sagt enhver lejlighed og enhver chokoladeelsker. Se alle vores virkelig delikate chokoladeprodukter her på siden.

Mest populære

Viser 1-24 af 55 element(er)

Verdens mest populære slik

Chokolade er et af verdens måske allermest eftertragtede nydelsesmidler. Det består i sin mest enkle udgave alene af pulveriseret kakao, kakaosmør, sukker og evt. sojalecitin som emulgator. Ofte tilsættes dog også fløde eller mælk, krydderier og eksempelvis nødder, mandler, rosiner, rom, lakrids etc.

Fra arkæologiske fund ved man, at man i Mellemamerika har dyrket kakaobønner i hvert fald siden ca. 1.500 år f.kr. Det menes, at kakaobønnerne langt tilbage i tiden bl.a. blev brugt som betalingsmiddel, og at de i øvrigt var yderst kostbare. Udover også at blive anvendt som eftertragtet nydelsesmiddel i flydende form - altså i forskellige kakaolignende drikke - blev kakaobønnerne også brugt til medicinske formål, bl.a. som afrodisiakum og til at give større energi. Det diskuteres stadig, om chokolade - især mørk chokolade med et højt indhold af kakao - har sundhedsfremmende kvaliteter. Flere undersøgelser understøtter sådanne teorier, men det vides ikke, i hvilken grad dette er endeligt videnskabeligt bevist.

Chokolade i fast form blev først udviklet i Europa i midten af det 19. århundrede - og har siden da været et utrolig eftertragtet nydelsesmiddel. Den kan inddeles i mørk, lys, hvid og rød/ruby chokolade. Farven bestemmes af indholdet af hhv. kakaotørstof og kakaosmør. Hvid chokolade har intet indhold af kakaotørstof, mens nogle af de mørkeste chokolader har et indhold på helt op til 85-90% pulveriseret kakaobønne.

Chokoladekvalitet

Udover at mange mener, at chokoladekvalitet først og fremmest har at gøre med, hvor højt indholdet af kakaotørstof er i chokoladeproduktet, så spiller også indholdet af ægte kakaosmør en stor og vigtig rolle i forhold til chokoladens kvalitet. Nogle chokoladefabrikanter erstatter i stort omfang det lækre og eftertragtede kakaosmør med billigere fedtstoffer - eksempelvis palmefedt - i deres produktion af chokolade. Det betyder kort fortalt, at de går voldsomt på kompromis med både kvalitet, smag og tekstur i chokoladen. Hvis du vil have den ægte og rene vare af bedste kvalitet, skal du vælge chokolade, som er lavet af ægte kakaotørstof og ægte kakaosmør - og som ikke oveni også er tilsat større mængder palmefedt eller lignende næsten helt "uvedkommende" fedtstoffer. Et lille indhold af palmefedt eller lignende kan dog i mange tilfælde give mening, da dette kan være med til at give den helt rigtige konsistens i chokoladeproduktet, men når indholdet er så højt, at palmefedtet i større eller mindre grad erstatter det gode og velsmagende kakaosmør, forringes chokoladekvaliteten.

Tjek altid indholdsfortegnelsen på chokoladen, så du er sikker på at få en ordentlig kvalitet, for selv den bedste "Palmin-chokolade" vil aldrig kunne konkurrere med ægte chokolade.

7 facts om chokolade

  1. Chokolade skal indeholde mindst 51% kakaobønne, før man må betegne det som chokolade.
  2. Hvid chokolade indeholder faktisk min. 51% af kakaobønnen og er derfor pr. definition chokolade, men det indeholder ikke kakaotørstof, og derfor tøver nogen med at kalde hvid chokolade for chokolade.
  3. Chokolade skal - optimalt set - opbevares tørt, mørkt og køligt (helst 15-20 grader).
  4. Hunde og katte kan ikke tåle chokolade! Mængden af theobromin i chokolade kan ved indtagelse af blot 50 gram chokolade i værste fald betyde, at de mister livet.
  5. Chokolade stammer oprindelig fra Syd- og Mellemamerika.
  6. Aztekerne var formodentlig de første til at bruge kakaobønner til at lave lækker varm kakao.
  7. ...og som en klog kone engang sagde: “Jeg er aldrig mere knotten, end at en bid god chokolade kan rette op på det!”

Chokolade hos NORU

Som du sikkert allerede ved, kan du finde chokolade - af den lækreste slags - i NORU's varesortiment. Vi har nøje udvalgt og håndplukket nogle af de allerlækreste chokoladeprodukter fra blandt andet Simon Coll, Valrhona, Almuegaarden, Økoladen/Elmelund Chokolatier, Barù og Malmö Chokladfabrik, og her er tale om lutter kvalitetschokolade. Dermed får du nemlig den absolut allerbedste smagsoplevelse.

Du kan se alle vores delikate chokoladeprodukter, som omfatter alt fra "lommechokolader" i pæne æsker fra Simon Coll, pålægschokolade og lækre hele plader chokolade fra Økoladen/Elmelund Chokolatier til eksempelvis herlige påskeæg fra Valrhona og mange andre super lækre chokoladeprodukter af vidt forskellig slags. Se dem allesammen her på siden!