Kaffefiltre & holdere
Kaffefiltre og holdere - til skøn “gammeldags” kaffe
Sværger du til klassisk varm kaffe, som brygges på den "gammeldags" facon med malet kaffe i et kaffefilter, som overhældes med nykogt vand og langsomt - dråbe for dråbe - drypper ned i kanden under filteret, mens den skønne duft af friskbrygget kaffe breder sig i hele boligen? Så har du brug for ikke alene en god kaffetragt, men også for ordentlige kaffefiltre af god kvalitet og en lækker holder til disse!
Kaffefiltre
Hos NORU tilbyder vi virkelig gode kaffefiltre fra Hario og Kinto af høj kvalitet og i forskellige størrelser. Filtrene fra Kinto er fremstillet af bomuld og træflis, som er omdannet til papir, og disse filtre giver kaffen en mere klar og ren smag end kaffe brygget i de klassiske kaffefiltre, idet disse filtre ikke afgiver smag til kaffen overhovedet! Filtrene fra Hario er også lavet af det bedste filter-papir, som heller ikke afgiver smag til kaffen!
Kaffefilter-holdere
De færreste gider rodet med kaffefiltre, der ligger og flyder i kaffeskabet eller -skuffen. Det er der råd for! Hos NORU forhandler vi Harios flotte filter-holder i hvidt porcelæn - den passer perfekt til Harios kaffefiltre str. 01 og 02. Holderens bund er kurvet, hvilket gør det lettere at få fat i et filter, og man kan med fordel opbevare både 01- og 02-kaffefiltre i holderen på samme tid ved at vende dem modsat hinanden. Også Kintos elegante, enkle og stilrene filterholder passer perfekt ind i de fleste køkkener. Den er - ligesom holderen fra Kinto - lavet i porcelæn. Den fås i en lækker brun og en ren hvid glasur. Både filterholderen fra Hario og Kinto kan i øvrigt nemt rengøres, da begge fint tåler opvask i maskine.
Brygning af filterkaffe
Dosering
Til almindelig mellemstærk filterkaffe anvendes 50-60 gram malede kaffebønner pr. liter vand. Brug et kaffemål, en køkkenvægt eller en almindelig spiseske, der rummer ca. 7 gram kværnet kaffe, hvis du ønsker en nogenlunde nøjagtig dosering. Vil du helst selv kværne dine kaffebønner, så smagen bliver så frisk som overhovedet muligt, har vi hos NORU et fint udvalg af lækre og funktionelle kaffekværne.
Vandtemperatur
Det anbefales, at vandet til filterkaffe har en temperatur på omtrent 93-96 grader, når brygningen starter. Den rette temperatur opnås ved at lade friskkogt vand stå i ca. 1 minut, inden det anvendes til kaffebrygning. For koldt vand giver nemlig en noget syrlig kaffe med mindre smag, og for varmt vand giver en kaffe med en besk og næsten brændt smag.
Selve brygningen
Brygning af filterkaffe er super let:
-
Kog vand til kaffen - brug evt. en af NORUs virkelig lækre og funktionelle kedler fra Kinto. Lad vandet køle lidt af.
-
Sæt din kaffetragt på den kaffekande, hvori din kaffe skal brygges.
-
Sæt et papirfilter i kaffetragten
-
Hæld den ønskede mængde kværnede kaffebønner i filteret
-
Hæld langsomt det kogte og let afkølede vand over kaffebønnerne i filteret, og lad den færdige kaffe dryppe langsomt ned i kanden.
Smagstilsætning
Foretrækker du din kaffe med en mere kompleks aroma end den rene kaffesmag, kan du enten selv tilsætte yderligere smag til den færdigbryggede kaffe, eller du kan anvende kaffebønner, der allerede er tilsat ekstra smag - se f.eks. NORUs udvalg af kaffe med smag. Til den færdigbryggede kaffe kan du eksempelvis tilsætte sukker, honning, spiritus, kaffesirup, kanel eller andet, ligesom smagen kan afrundes med f.eks. mælk eller fløde. Til den søde tand tilbyder vi som tilbehør til kaffen desuden de lækreste delikate karameller og chokolade.